Λίγο μετά τις 13:00 ξεκίνησε η δραματική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα. Είναι τόσοι πολλοί οι ομιλητές που έχουν εγγραφεί που η ψηφοφορία δεν θα γίνει στις 7 το απόγευμα, αλλά στις 12 τα μεσάνυχτα.
Απαιτούνται 151 υπέρ

Σύμφωνα με τα άρθρα του κανονισμού 96-100 που αφορούν τη διαδικασία συζήτησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τον λόγο παίρνουν οι εισηγητές των κομμάτων,ωστόσο έχουν τη δυνατότητα αν το ζητήσουν να τοποθετηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.
Πρωθυπουργός και αρχηγοί κομμάτων έχουν δικαίωμα δευτερολογίας, ενώ όσοι βουλευτές το επιθυμούν μπορούν να εγγραφούν στον κατάλογο των ομιλητών.
Παρέμβαση έχουν δυνατότητα να κάνουν στη συζήτηση οι υπουργοί της κυβέρνησης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν δικαίωμα να προβάλουν ένσταση αντισυνταγματικότητας.
Για να εγκριθεί η πρόταση της κυβέρνησης για δημοψήφισμα απαιτείται η υπερψήφιση της από 151 βουλευτές.
Σημειώνεται ότι η κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων της συμπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αριθμεί συνολικά στους 162 βουλευτές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 149 βουλευτές και οι ΑΝΕΛ 13.
Ας σημειωθεί ότι την πρόταση για δημοψήφισμα προς το παρόν στηρίζουν οι ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή. Το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα απέχει από την ψηφοφορία στη βουλή για δημοψήφισμα.
Βέβαιο θεωρείται η αντιπολίτευση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Το Ποτάμι να ψηφίσουν όχι στην πρόταση για δημοψήφισμα.