Οι ξένοι δανειστές αφού αρχικά τρόμαξαν με το θράσος της κυβέρνησης, ειρωνεύτηκαν, εκβίασαν και απείλησαν, τελικά ανακουφίστηκαν με την «σύνεση» του Έλληνα πρωθυπουργού που επιτέλους έθεσε τη διαπραγμάτευση στη σωστή της βάση.
Μια βάση, αξίας 7,9 δις. ευρώ! Με την υπογραφή του παρακαλώ! Αφουγκραζόμενος βεβαίως για να είμαστε ειλικρινείς, την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας που «κατέκλυσαν» την πλατεία Συντάγματος, απαιτώντας να «μείνουμε Ευρώπη». Μια Ευρώπη έρμαιο, κυνικών εκβιαστών και τοκογλύφων!
Χαζός ήταν ο κ. Τσίπρας; Πήρε το σαφέστατο μήνυμα, της συντριπτικής πλειοψηφίας του κατατρομαγμένου κόσμου που ήταν εν ολίγοις το εξής: Στηρίζουμε μεν (60-70%) την σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, αρκεί αυτή να σεβαστεί την αγωνία μας, για …«ευρώ πάση θυσία» (70 με 80%)! Σίγουρα δεν είναι χαζός ούτε ο κ. Σόιμπλε ούτε οι ψυχολόγοι και επικοινωνιολόγοι που τον συμβουλεύουν. Άρπαξε την ευκαιρία που του παρέχουν δημοσκοπήσεις, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και πολίτες και με την παντελώς προκλητική στάση του όπως και των υπολοίπων (θ)εσμών, υποχρέωσε την Ελληνική κυβέρνηση, να προχωρήσει σε δημοψήφισμα. Για την ακρίβεια δεν της επέτρεψε άλλη επιλογή.
Ο πρωθυπουργός και οι σύμβουλοί του όμως, διέπραξαν στρατηγικό λάθος (στην καλύτερη γι αυτούς εκδοχή) αφού δεν ερμήνευσαν σωστά την επιθυμία των δανειστών. Δεν κατάλαβαν έγκαιρα πως οι κυρίαρχοι κι αλαζόνες Γερμανοί δεν επιθυμούσαν πραγματικά έναν «έντιμο και αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό» αλλά την αποστολή, σαφούς μηνύματος προς όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς, για το πώς οι κυρίαρχοι πάλι Άρειοι εννοούν την Ενωμένη Ευρώπη. Ταυτόχρονα δε τον εξευτελισμό, ολόκληρου του Ελληνικού λαού, μέσω της εκλεγμένης κυβέρνησής του. Η οποία, δέσμια της σαφούς, επαναλαμβανόμενης κι ανεξήγητης διαπραγματευτικά δέσμευσής της πως δεν θα πειράξει την «Ευρωπαϊκή προοπτική» της χώρας, στο παρά πέντε κι αφού μετέφερε τα διαθέσιμα, Δήμων και Ταμείων, στην Τράπεζα της Ελλάδας (!), υποχρεώθηκε, να προτείνει τελικά η ίδια πολύ σκληρά μέτρα (7,9 δις) στο σύντομο επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του 2016!
Μόλις όμως το έπραξε κι αφού αρχικά οι Ευρωπαίοι ηγέτες «χάρηκαν», οι ανεξέλεγκτοι …θεσμοί τελικά τα γύρισαν μόλις εμφανίστηκε προοπτική συμφωνίας, προκαλώντας εμμέσως δημοψήφισμα. Προφανής σκοπός τους, να εξευτελίσουν τους θρασείς κυβερνώντες αν βέβαια ήταν ειλικρινείς τόσον καιρό, παριστάνοντας τα παλληκάρια, υποχρεώνοντας ταυτόχρονα τον Ελληνικό λαό, να επικυρώσει με δημοψήφισμα, την τόσο σφοδρή επιθυμία του, για πλήρη υποταγή στην Ευρωπαϊκή …θεότητα του ευρώ!
Ειλικρινά, ποιος αμφιβάλλει πως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, δεν θα υποκύψει τελικά στον παθιασμένο και ανεξήγητο έρωτά του προς το νόμισμα – τοτέμ; Σίγουρα πάντως όχι οι στατιστικολόγοι ούτε φυσικά οι ψυχολόγοι – επικοινωνιολόγοι που κατευθύνουν όλον τον σχεδιασμό και κινούν τα νήματα από το 2010 μέχρι και σήμερα. Αφού ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς για τις συνέπειες, της παραμονής στο ευρώ ή της επιστροφής στη δραχμή, είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσήλωση, της συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, στο συγκεκριμένο νόμισμα! Στο μέλλον, θα γραφτούν εκατοντάδες βιβλία για την εμμονή αυτή. Προς ένα νόμισμα που οι ισχυροί της Ευρώπης υπονομεύουν απροκάλυπτα, ώστε να το αντικαταστήσουν αύριο ευκολότερα με πλαστικό χρήμα που θα «αναγκάσει και τους ισχυρούς να πληρώνουν αφού δεν θα μπορούν πλέον να φοροδιαφεύγουν»!
Η προσφυγή λοιπόν στο λαό, κατέστη νομοτελειακά αναπόφευκτη και εμφανίστηκε ως προσήλωση στη Δημοκρατική νομιμοποίηση. Έτσι μάλλον είναι. Όμως, το ερώτημα που θέτω στους κυβερνώντες, των οποίων δεν έχω ακόμη λόγο, να αμφισβητώ την εντιμότητα ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών, χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη ευφυίας, είναι το εξής. Τι τους κάνει να πιστεύουν πως οι στυγνοί δανειστές που έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια την απόφαση του Ελληνικού λαού, για «τερματισμό των μνημονίων με ένα μόνο νόμο», στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου, τώρα θα σεβαστούν ένα δημοψήφισμα; Αν βεβαίως υποθέσουμε πως η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, θα αποφασίσει με γνώμονα την «αξιοπρέπεια» κι όχι τις φοβίες του. Πράγμα που βλέπω ιδιαίτερα χλωμό.
Στην περίπτωση πάλι που οι …αόρατες προτάσεις των δανειστών, τελικά επικυρωθούν δημοκρατικά με δημοψήφισμα, θα αρχίσει άμεσα ο εξευτελισμός των πάντων, κυβερνώντων και πολιτών! Μέρα με τη μέρα! Μέτρο – μέτρο! Δεν θα βγαίνει ένα, θα έρχεται διπλάσιο ισοδύναμο. Θα δίνουμε δέκα, θα ζητούν είκοσι! Όμως, τα όποια σκληρά μέτρα λαμβάνονται, θα είναι κυρίως προτάσεις με υπογραφή Τσίπρα ενώ επί πλέον αδιαμφισβήτητα αφού θα έχουν επικυρωθεί από τον Ελληνικό λαό! Σε τέτοια περίπτωση, θα ακολουθήσει άμεσα η προετοιμασία για τη διασύνδεση, όλων των ταμειακών μηχανών με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε «να πληρώσουν επιτέλους όσοι μέχρι σήμερα φοροδιαφεύγουν». «Για να πάψουν, να πληρώνουν τα ίδια υποζύγια, μισθωτοί και συνταξιούχοι». Όποια κυβέρνηση δε, υπηρετήσει αυτόν τον στόχο με συνέπεια, θα τη συνοδεύουν μόνο έπαινοι, αγκαλιές και χρήμα….. Πλαστικό βεβαίως, βεβαίως!
Δυστυχώς, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι και πολιτικοί κάθε απόχρωσης, δουλικοί υπηρέτες της Νέας Εποχής ή απλώς αφελείς, σκόπιμα ή τελούντες εν αγνοία, εκόντες άκοντες, υπηρετούν τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αφού οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα στηθεί, είναι η οικονομική ασφυξία όλων των λαών, η τρομοκράτηση, η πανθρησκεία και η έκλυση των χαμηλότερων ανθρωπίνων ενστίκτων, με τη στήριξη κάθε ηθικής εκτροπής, από τη νομιμοποίηση εκτρώσεων και ναρκωτικών, μέχρι την αποδοχή, κτηνοβατών και παιδόφιλων Βορειοευρωπαίων που αύριο θα παρελαύνουν υπερήφανοι για τα …κατορθώματά τους!
Θυμηθείτε δε πως όσοι πολίτες σήμερα διαδηλώνουν ώστε να «μείνουμε Ευρώπη», σε λίγο καιρό θα πουλήσουν τον μεγάλο τους έρωτα, αγριεμένοι εναντίον των Ευρωπαίων πολιτικών που τους κατέστρεψαν, ικετεύοντας για μια πλαστική κάρτα κι εκλιπαρώντας παράλληλα γονατιστοί, κάποιον παγκόσμιο ηγέτη να τους σώσει αφού οι εθνοσωτήρες όλων των νυν κρατών, συμπεριλαμβανομένων των Γερμανών και των Η.Π.Α, θα έχουν απαξιωθεί, είτε ως ανίκανοι είτε βουτηγμένοι στο βούρκο, σκανδάλων και διαφθοράς.
Κανείς όμως δεν σώζεται πραγματικά παρά μόνο με το Έλεος του Ιησού Χριστού που έρχεται με την ειλικρινή Εξομολόγηση, τις Παρακλήσεις στην Υπεραγία Θεοτόκο και τις Πρεσβείες των Αγίων μας. Σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αντί να ικετεύουν τον Θεό για να τους σώσει, εκλιπαρούν για ευρώ πάση θυσία! Ακόμη κι αυτοί που δεν το βλέπουν πια συχνά. Αντί να απεχθάνονται τον κυνισμό, των «πολιτισμένων» Ευρωπαίων που σε μια χώρα, σε ποσοστό 37%, ομολογούν πως είναι έστω και περιστασιακά κτηνοβάτες, σε άλλη αποδέχονται την ύπαρξη κόμματος παιδοφίλων (14%) με ηγέτες τους, παιδιά κι εγγόνια Ναζιστών που αιματοκύλισαν τον κόσμο, τους θαυμάζουν και θέλουν να τους μοιάσουν κι από πάνω!
Τι κατάντια, για τμήμα του υπέροχου, πάλαι ποτέ, Ελληνικού λαού που διεθνοποιήθηκε πια και καμαρώνει σαν παγώνι, σαν έχει πέντε φράγκα στην άκρη για να κάνει το κομμάτι του στη γειτονιά και στην παρέα. Και πέφτει σε κατάθλιψη μόλις κινδυνέψει να τα στερηθεί, προκειμένου να υπερασπιστεί υψηλότερες αξίες και ιδανικά. Που αποδέχεται με απάθεια, να βλασφημείται ο Χριστός και η Παναγιά μας ενώ διαδηλώνει με τόσο πάθος υπέρ της Ευρωζώνης και του νομίσματός της.
Στις δύσκολες αυτές ώρες, πρέπει όλοι οι Έλληνες να πάρουν θέση. Προσωπικά δηλώνω πως θα ψηφίσω Ο.Χ.Ι όπως επιτάσσει η ιστορία των προγόνων μου. Μακάρι να διαψευσθώ αλλά σε περίπτωση που το δημοψήφισμα τελικά διεξαχθεί και η ετυμηγορία είναι «ναι», το μέλλον προοιωνίζεται εφιαλτικό. Ο κόσμος αποκαμωμένος, θα αποδεχτεί τη μοίρα του αφού θα έχει αποδειχτεί πως μετά από τόσο σκληρή διαπραγμάτευση και τη σταθερή κι εκφρασμένη βούληση του Ελληνικού λαού, να θεωρηθεί κι αυτός …πολιτισμένος, πάση θυσία, «το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον»!
Εκτός κι αν ο Θεός ακούσει τις προσευχές, των ταπεινών αγωνιστών, Ιερέων, Μοναχών και Λαϊκών και λυπηθεί την Πατρίδα μας. Κι επιτρέψει, να αναδειχτούν απ’ τα σπλάχνα του Ελληνικού λαού, ηγέτες ..ανεύθυνοι (σαν αυτούς του 1821) κι αποφασισμένοι, να μην θέσουν σε κανένα δημοψήφισμα το δίλημμα: «δραχμή ή ευρώ», «συμφωνία ή μη» αλλά «Ελευθερία ή Θάνατος». Διότι πριν διακόσια χρόνια, αν ετίθετο παρόμοιο δίλημμα σε δημοψήφισμα, δεν θα διαδηλώναμε σήμερα στο Σύνταγμα, «μένουμε Ευρώπη» αλλά μάλλον στην …Κωνσταντινούπολη, «μένουμε Ασία»! Δυστυχώς όμως, ακόμη κι αν σήμερα βρεθούν παρόμοιοι ηγέτες, μάλλον θα απομονωθούν από το «ψύχραιμο» εκείνο κομμάτι, του «υπεύθυνου» Ελληνικού λαού που θα παλέψει, με νύχια και με δόντια, να μην τους επιτρέψει, να «οδηγήσουν τη χώρα στα βράχια»!
Δημήτρης