Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΥΔΡΟΛΗΨΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ

 (ΦΩΤΟ: )Με τον αθώο τίτλο «Περί έγκρισης αιτήματος για τοποθέτηση νέας παροχής (νερού) στο Πολιτιστικό Πάρκο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μάκρης» προτάθηκε για ψήφιση στο Δ.Σ. της 14.5.2015 η απόφαση τοποθέτησης νέας παροχής νερού στο πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης.
Λεπτομέρεια της εισήγησης είναι το γεγονός ότι η νέα παροχή πρέπει να μπει για να σταματήσει μια παράνομη υδροληψία που χρέωσε το Δήμο 1.064.949,69 ευρώ. Κανένα σχόλιο πως έγινε η παρανομία, ποιοι είναι υπεύθυνοι, ποιος ωφελήθηκε από αυτήν και ποια είναι η διαδικασία απόδοσης ευθυνών!

Απλά, η εισήγηση για το θέμα μας ενημερώνει ότι «από το προηγούμενο έτος υπήρξε αρχικά προφορική και κατόπιν έγγραφη ενημέρωση από την ΕΥΔΑΠ στο Δήμο μας παράνομης υδροληψίας που αφορούσε την υδροδότηση του Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Δημοτική Αρχή  αντί να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες για την απάτη και συγχρόνως να σπεύσει να κινηθεί νομικά κατά των απατεώνων, παρουσιάζει μετά από ένα χρόνο τη ρύθμιση της δαπάνης για την παρανομία με την ΕΥΔΑΠ. Επαίρεται μάλιστα ότι κατάφερε να μειώσει τον λογαριασμό κατά 415.446,88 ευρώ και έτσι οι δημότες θα πληρώσουν λιγότερα για τους απατεώνες!!!
Δεν σταματάει εδώ το πρόβλημα. Ένα άλλο θέμα στην ίδια συνεδρίαση τιτλοφορείται «λήψη απόφασης για την έγκριση σχεδίου σύμβασης μεταξύ Δήμου Μαραθώνος – ΕΥΔΑΠ για ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών.  Πόσα είναι; 3.291.544,45 ευρώ. Την εποχή που οι δημότες πλήρωναν κανονικά το νερό τους στον Δήμο, κάποιοι δημοτικοί άρχοντες ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΔΑΠ και έτσι δημιουργήθηκε αυτό το τεράστιο χρέος. Η πρακτική που ακολουθήθηκε και εδώ είναι ίδια με την προηγούμενη περίπτωση. Τσιμουδιά για την παρανομία και τις νομικές διαδικασίες που (δεν) ακολουθήθηκαν, ρύθμιση για πληρωμή της απάτης από τους δημότες. Θα έχουν τη χαρά να πληρώσουν εν μέσω κρίσης δυο φορές νερό: μία κανονικά και μία γιατί η τότε Δημοτική Αρχή ξόδεψε αλλού τα λεφτά και δεν αποπλήρωσε την ΕΥΔΑΠ. Και αυτά στο Δήμο με το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα!
Και τα δύο θέματα υπερψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ καμία απάντηση δεν δόθηκε επίσημα στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης σχετικά με το πώς θα  διαλευκανθούν οι δύο  απάτες. Αφήνουμε τους δημότες που θα πληρώσουν συνολικά τρεις φορές τον κάθε λογαριασμό νερού να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.
ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Υ.Γ. Για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι να πούμε ότι ο Ψηνάκης μπορεί να κατηγορηθεί για διατάραξη της σύμπνοιας μεταξύ αυτού και των συμβούλων του, αλλά ότι κάνει τα στραβά μάτια στο οτιδήποτε επιλήψιμο έπραξε η προηγούμενη δημοτική αρχή, αποτελεί την απόλυτη αδικία και ο επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα το γνωρίζει. 

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.