Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Οι Έλληνες υπάλληλοι της ΕΕ βάλλονται για την ελληνική κρίση!


Please, enable ads on this site. By using ad-blocking software, you're depriving this site of revenue that is needed to keep it free and current. Thank you.
Οι Έλληνες υπάλληλοι της ΕΕ βάλλονται για την ελληνική κρίση!
Το κεντρικό κτίριο της έδρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, το Berlaymont, βρίσκεται σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού, λόγω απειλών από τζιχαντιστές του Βελγίου.
Αστυνομικοί οπλισμένοι σαν αστακοί περιπολούν γύρω από το κτίριο, και χαμογελούν αμήχανα και απολογητικά στους υπαλλήλους της Κομισσιόν και τους περαστικούς, αφού η χώρα αυτή δεν έχει συνηθίσει σε παρόμοιες έκτακτες καταστάσεις.
Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες Μελέτης Μελετόπουλος
Το πρόβλημα είναι περίπλοκο, αφού ολόκληρες συνοικίες των Βρυξελλών κατοικούνται σχεδόν αποκλειστικά από μουσουλμάνους. Στα πάρκα βλέπει κανείς μαντηλοφορούσες γυναίκες να προσέχουν τα παιδιά τους και μυστακοφόρους άντρες να παίζουν όρθιοι χαρτιά πάνω σε χαρτόκουτα. Οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν βαρύ τίμημα γιά την αποικιοκρατία, που ενσωμάτωσε τριτοκοσμικούς πληθυσμούς στις διάφορες ευρωπαϊκές αποικιακές αυτοκρατορίες. Οι πληθυσμοί αυτοί συνέρρευσαν στις αποικιακές μητροπόλεις γιά να βρουν καλύτερη τύχη. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες δημιούργησαν το θεώρημα της "πολυπολιτισμικότητας" ελπίζοντας να τους ενσωματώσουν, αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Οι πληθυσμοί αυτοί παρέμειναν πεισματικά προσκολλημένοι στην θρησκεία τους και στις παραδόσεις τους και ανάμεσά τους εμφανίστηκαν θύλακες ακραίων στοιχείων. Το αποτέλεσμα είναι οι κίτρινοι συναγερμοί και η ανασφάλεια που επικρατεί στις ίδιες τις Βρυξέλλες, την έδρα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Μέσα στο κτίριο της ΕΕ, μετά τις μεγάλες χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Αγγλία), η πολυπληθέστερη ομάδα υπαλλήλων είναι οι Έλληνες. Τους τελευταίους μήνες, όμως, δέχονται ένα είδος δυσάρεστου "μπούλλινγκ" από τους συναδέλφους τους των άλλων χωρών. Διότι οι πάντες κατηγορούν την Ελλάδα γιά "ασυνέπεια", "αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά", "αθέτηση των συμπεφωνημένων" κλπ. Έτσι, ενώ οι Έλληνες υπάλληλοι είναι εξαιρετικά συνεπείς, εργατικοί, παραγωγικοί, τίμιοι και διακρίνονται γενικά,  σήμερα βρίσκονται σε θέση αμύνης έναντι εκπροσώπων κρατών που εισήλθαν πρόσφατα στην ΕΕ!
Αλλά η ΕΕ δεν είναι η Ευρωζώνη. Δεν καταλαβαίνει κανείς γιατί η ΕΕ, που δεν είναι νομισματική αλλά πολιτική ένωση, πρέπει να αποτελεί πεδίο απομόνωσης της Ελλάδας γιά την ασυμφωνία της με τους "εταίρους" της και τους και δανειστές της στην Ευρωζώνη. Οπωσδήποτε, η Ελλάδα πρέπει να διαχωρίσει την σχέση της με την Ευρωζώνη από την σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο τεράστιος, βραδυκίνητος μηχανισμός της ΕΕ, δημιούργησε μεν ένα κλίμα πανευρωπαϊκής συνεργασίας και συνύπαρξης σε μία ήπειρο που μαστιζόταν από πολέμους, αλλά απέτυχε παταγωδώς να εγκαθιδρύσει κοινό μηχανισμό ασφάλειας, άμυνας και εξωτερικής πολιτικής, που θα καθιστούσε την Ευρώπη υπολογίσιμο παράγοντα στο διεθνές σκηνικό. Επίσης, απέτυχε να αντιμετωπίσει το μέγα πρόβλημα της μαζικής εισόδου μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες, που σήμερα έχει καταστεί ανεξέλεγκτο και οδηγεί σε κατάρρευση της πολιτισμικής φυσιογνωμίας των ευρωπαϊκών κοινωνιών.
Εύκολα διακρίνει κανείς, στις Βρυξέλλες, ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μία χαοτική μεταβατική περίοδο, που κανείς δεν ξέρει πού θα οδηγήσει.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.