Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Διπλωματικό ματ στην Τουρκία! Τσίπρας: «Πάμε για τριμερή διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου»

Διπλωματικό ματ στην Τουρκία! Τσίπρας: «Πάμε για τριμερή διάσκεψη Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου»
Τη σύγκληση – άμεσα- τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου, στη Λευκωσία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο αυτής της διεθνούς πρωτοβουλίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, θα είναι η ένταση των προσπαθειών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Τσίπρας απηύθυνε πρόσκληση συμμετοχής, στην πρωτοβουλία, όσων χωρών της περιοχής ενδιαφέρονται για την επίτευξη των ίδιων στόχων.
«Ελλάδα και Κύπρος αποτελούν πυλώνα σταθερότητας σε μια ευρύτερη περιοχή συγκρούσεων και κρίσεων, που το τελευταίο διάστημα αποσταθεροποιείται», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι συζήτησε διεξοδικά με τον πρόεδρο της Κύπρου τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, προσθέτοντας πάντως πως, έπειτα από την απόσυρση του «Μπαρμπαρός», διαμορφώνονται καλύτερες συνθήκες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Αθήνα και η Λευκωσία οφείλουν να συνεχίσουν την αγαστή συνεργασία.
«Δεν επιζητούμε λύση που θα αφήνει νικητές και ηττημένους» είπε για το Κυπριακό ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ειρηνικής συμβίωσης στην Κύπρο. Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση πρέπει να τερματιστεί σύντομα».
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.