Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Σύνοδος Κορυφής: Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών Τσίπρα οι Ευρωπαίοι

«Ενταφιάζουν» τις μεγάλες προσδοκίες
Σύνοδος Κορυφής: Χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών Τσίπρα οι Ευρωπαίοι

«Δεν αναμένεται πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα» το μήνυμα της Μέρκελ και των άλλων εταίρων - Το πρόγραμμα της Συνόδου - Μετά τις 22:00 (ώρα Ελλάδος) η επταμερής

Στην τελική ευθεία για την κρίσιμη «μάχη» της Συνόδου Κορυφής μπαίνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύεται στις Βρυξέλλες από τους κ.κ. Χουντή και Τσακαλώτο.

Με την πληροφορία περί ξεχωριστών συναντήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ να μην επιβεβαιώνεται, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζεται για μια καθοριστική για την τύχη της Ελλάδας Σύνοδο Κορυφής, αν και, επισήμως, το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα που θα απασχολήσει τους ηγέτες των χωρών-μελών της ΕΕ.

Το κλίμα για την Ελλάδα, ωστόσο, δεν είναι καλό και δεν επιτρέπει αισιοδοξία για μια πολιτική λύση, την οποία επιδιώκει η ελληνική πλευρά. Τουναντίον, η παρουσία του Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επταμερή συνάντηση που ζήτησε ο κ. Τσίπρας και που θα πραγματοποιηθεί μετά το πέρας των εργασιών της πρώτης ημέρας της Συνόδου, αποτελεί ένα ξεκάθαρο «σήμα» ότι στη συνάντηση θα τεθούν και τεχνικά ζητήματα.

Κάτι τέτοιο, εξάλλου, διαφαίνεται και από την πληροφορία που «διαρρέει» και θέλει στην επταμερή συνάντηση να μην παίρνουν μέρος μόνο οι κ.κ. Τσίπρας, Γιούνκερ, Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ, Ντράγκι και Ντάισελμπλουμ, αλλά και συνεργάτες των Ευρωπαίων ηγετών.

Η ίδια, εξάλλου, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, φρόντισε με δηλώσεις της πριν τη Σύνοδο να υποβαθμίσει την κρισιμότητά της ως προς το ελληνικό ζήτημα, διαμηνύοντας ότι δεν αναμένεται να υπάρχουν αποφάσεις για την Ελλάδα ούτε σήμερα, αλλά ούτε και στη διεμρή συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα στο Βερολίνο με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επισήμως, η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών ξεκινά στις 16:00 (ώρα Ελλάδος), ενώ στις 20:00 είναι προγραμματισμένο το δείπνο των ηγετών και στις 22:00 θα ακολουθήσει η ενδιάμεση συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και του επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Αμέσως μετά αναμένεται να ξεκινήσει και η επταμερής συνάντηση για το ελληνικό ζήτημα, ωστόσ, ανάλογα με την πρόοδο ή μη των συζητήσεων, όλο το πρόγραμμα μπορεί να μετατεθεί κάποια ή κάποιες ώρες αργότερα.Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.