Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Έτσι έπεισε ο Ντράγκι τον Βαρουφάκη για να έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα

Μάριο Ντράγκι
Τον διάλογο ανάμεσα στον Μάριο Ντράγκι και τον Γιάνη Βαρουφάκη, στον οποίο ο Ιταλός τραπεζίτης προσπαθεί να πείσει τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων, ακόμη και στην Αθήνα, δημοσιεύει το Bloomberg.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ότι ο Μάριο Ντράγκι ξεκαθάρισε στους  Έλληνες αξιωματούχους πως βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και - εάν θέλουν να λάβουν βοήθεια - θα πρέπει να επιτρέψουν στους εκπροσώπους της ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Αθήνα.
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο κ. Ντράγκι είπε στον κ. Βαρουφάκη ότι πρέπει να εξεταστούν τα οικονομικά στοιχεία της κυβέρνησης με στόχο την καταγραφή των ελλειμμάτων. Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ.
Ο τελικός διάλογος
Μάριο Ντράγκι: Μπορούν τα τεχνικά κλιμάκια να ξεκινήσουν άμεσα;
Ο Γιάνης Βαρουφάκης συγκατανεύει.
Μάριο Ντράγκι: Δηλαδή την Τετάρτη;
Γιάνης Βαρουφάκης: Ναι, την Τετάρτη.
Διαβάστε ΕΔΩ όλο το παρασκήνιο της συζήτησης και της συμφωνίας στο Eurogroup.  
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ακόμα ότι  ο κ. Βαρουφάκης είπε στον κ. Ντράγκι ότι πρόκειται περί παρεξήγησης η ιδέα ότι η Αθήνα δεν επιθυμεί την επιστροφή των εκπροσώπων της ευρωζώνης.
 Όπως καταλήγει το Bloomberg, μπορεί ο Γιάνης Βαρουφάκης να τόνιζε επίμονα, στη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup, ότι δεν υπάρχει η Τρόικα με τη μορφή που τη γνωρίζαμε, αλλά η αντίπερα όχθη των συνομιλητών έχει αντίθετη άποψη. Από τις 11 Φεβρουαρίου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποφάσισε να σταματήσει το παιχνίδι των λέξεων και είχε πει δημόσια: «Εάν η Ελλάδα θέλει να συνομιλήσει με τους θεσμούς μπορεί να το κάνει. Δεν θα τους λέμε πλέον Τρόικα, αλλά στην πραγματικότητα είναι Τρόικα».

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.