Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά 8 μονάδων δίνει η Public Issue. Βατερλο για τον Παπανδρεου.


Αυτοδυναμία μίας έδρας και ευρεία νίκη προβλέπει για τον ΣΥΡΙΖΑ η δημοσκόπηση της εταιρείας Public Issue, που έγινε στο διάστημα 2 ως 9 Ιανουαρίου, για λογαριασμό της εφημερίδας «Η Αυγή της Κυριακής». Συγκεκριμένα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, η εταιρεία δίνει τα εξής ποσοστά: ΣΥΡΙΖΑ 38%,
ΝΔ 30%, τρίτο κόμμα το Ποτάμι με 7%, στην 4η θέση ισοψηφούν το ΠΑΣΟΚ –που εδώ μοιάζει να επικρατεί κατά κράτος του ΚΙΔΗΣΟ, το οποίο περιορίζεται στο 1,5%- και η Χρυσή Αυγή με 5,5%. Μισή μονάδα πιο κάτω είναι το ΚΚΕ, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ακριβώς στο όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.
Από 1% μοιράζονται ΔΗΜΑΡ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ αθροιστικά τα λοιπά κόμματα είναι στο 5%.
Έχει εξάλλου ενδιαφέρον το στοιχείο ότι σε άνοδο βρίσκονται μόνο τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, με την ψαλίδα όμως να διευρύνεται σύμφωνα με την Public Issue (συν 1,5 μονάδα για τον ΣΥΡΙΖΑ, συν 0,5 για τη ΝΔ, από την προηγούμενη μέτρηση στα μέσα Δεκεμβρίου). Απώλειες, αντιθέτως, διαπιστώνονται για όλα τα μικρότερα κόμματα, ένδειξη που επιβεβαιώνει ότι η πόλωση αποδίδει, με μεγαλύτερη ζημιά να καταγράφεται για το Ποτάμι (στο μείον 1,5%).
Τα παραπάνω ποσοστά μεταφράζονται στις εξής έδρες: ΣΥΡΙΖΑ 151 έδρες, ΝΔ 80 έδρες, το Ποτάμι 18 έδρες, Χρυσή Αυγή και ΠΑΣΟΚ από 15, το ΚΚΕ 13, τέλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 8 έδρες.
Στις άλλες ερωτήσεις της έρευνας, αυτοί που είναι κατά του Μνημονίου είναι στο 67% (με 20% υπέρ), ενώ στο ερώτημα για το τι πρέπει να γίνει για το δημόσιο χρέος, το 73% ζητά διαπραγμάτευση με στόχο το κούρεμα, 10% να γίνει στάση πληρωμών, αντιθέτως άλλο 10% επιθυμεί εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο και αποπληρωμή του χρέους.

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.