Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ρομάνο Πρόντι: Ο Τσίπρας είναι έξυπνος άνθρωπος!

Ρομάνο Πρόντι: Ο Τσίπρας είναι έξυπνος άνθρωπος!
«Ενδιαφέρουσες οι απόψεις του- Γραφικά όσα λέγονται για συγκρούσεις»
Θερμή «υποδοχή» επεφύλαξαν στον Αλέξη Τσίπρα, οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής ελίτ, καθώς ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ρομάνο Πρόντι, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ, χαρακτήρισε «ενδιαφέρουσες» τις απόψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ανέπτυξε έναν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα διάλογο, με εποικοδομητική διαλεκτική. Δεν ζήσαμε τίποτα από τα όσα αντιστοιχούν στις γραφικές συγκρούσεις που κάποιοι έχουν στο μυαλό τους, για τέτοιου είδους συναντήσεις. ‘Ηταν θετικό και για τον Αλέξη Τσίπρα και για εμάς», τόνισε ο κ. Πρόντι
Απαντώντας δε, στο ότι για να προσκληθεί στο διεθνές συνέδριο ο Αλέξης Τσίπρας συνέβαλε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο Ρομάνο Πρόντι, υπογράμμισε: «αν το ήξερα, αντί για τον Μόντι, θα είχα καταβάλει εγώ προσπάθειες για να κληθεί. Ο διάλογος είναι βασικός για την Ευρώπη. Ο Τσίπρας είναι έξυπνος άνθρωπος, εκπροσωπεί ένα μέρος της Ελλάδας, και δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θα έπρεπε να τον περιθωριοποιήσουμε. Η συζήτηση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όταν όλοι συμφωνούν, οι συζητήσεις αυτές δεν χρησιμεύουν σε τίποτα».
Τετ – α - τετ Τσίπρα-Λέτα
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας είχε τετ α τετ με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και παλιό του «γνώριμο»  Ενρίκο Λέτα με τον οποίο και συζήτησαν θέματα που αφορούν στο Νότο, στην ανάπτυξη και στο Σύμφωνο Σταθερότητας.
Συνεντεύξεις σε Financial Times - CNBC
Ενδεικτικό τέλος, του ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποτέλεσε πόλο έλξης υπήρξε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, με τον ίδιο να παραχωρεί συνεντεύξεις στου FT και το αμερικανικό CNBC.
Πηγή: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.