Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Και το Πάρκο Σχινιά καλεί… Ηλία Ψινάκη!

Ξέφραγο αμπέλι το Εθνικό Πάρκο Σχινιά

Και το Πάρκο Σχινιά καλεί… Ηλία Ψινάκη!Καταγγελίες για καταστροφή της περιοχής από ασυνείδητους και παράνομους κατασκηνωτές
Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι τα προβλήματα που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο νέος Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Μετά από τις συνεχόμενες παρουσίες του στα αστυνομικά τμήματα και τελικά στη ΓΑΔΑ με αιχμή οικονομικές και όχι μόνο ατασθαλίες τις οποίες και ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φαίνεται πως έχει να λύσει και άλλα θέματα που άπτονται της καθημερινότητας όχι μόνο των ντόπιων κατοίκων της περιοχής αλλά και άλλων που την… επισκέπτονται και τη λεηλατούν καθημερινά. Ο λόγος για το Εθνικό Πάρκο Σχινιά και τις θλιβερές αποκαλύψεις που φέρνει στο φως το protothema.gr και αφορούν καταγγελίες και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό από την τραγική κατάσταση που ρημάζει καθημερινά την περιοχή που προσδιοριζόταν μέχρι πρότινος ως εθνικό κάλλος!



«Κάνανε το Εθνικό Πάρκο, σκουπιδότοπο, αλωνίζουν κανονικά. Μπαίνει όποιος να' ναι και κανείς δεν δίνει σημασία, πρέπει να γίνει άμεση παρέμβαση των αρμοδίων είναι καταστροφή για το περιβάλλον και για την περιοχή», καταγγέλλει ο πρόεδρος του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Μιλτιάδης» Μαραθώνα, Νίκος Βεντούρας.

Οπως ο ίδιος λέει την περασμένη Κυριακή και ενώ έκανε προπόνηση με την ομάδα του ενόψει του Μαραθωνίου Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο ήρθε αντιμέτωπος με ένα θέαμα το οποίο δυσκολεύεται ακόμη και μέχρι σήμερα να πιστέψει ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια: «Μεγάλο πλήθος παράνομων κατασκηνωτών κατέκλυσαν το δάσος με αντίσκηνα. Οι σκηνές έτσι όπως τις καταμετρήσαμε γιατί πραγματικά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας ήταν πάνω από 100. Οι περισσότερες δε των σκηνών συνοδευόταν από υπαίθριες ψησταριές που όπως καταλαβαίνετε ειδικότερα στη δασική αυτή περιοχή είναι πολύ επικίνδυνες για την εκδήλωση πυρκαγιάς.







Αυτό όμως που τον εξόργισε ακόμη περισσότερο όπως υπογραμμίζει είναι ότι: «Οι κατασκηνωτές όντας ασυνείδητοι και χωρίς την παραμικρή ένδειξη ευαισθησίας και σεβασμού στο χώρο γέμισαν με σκουπίδια την περιοχή. Η εικόνα αυτή είναι αδιανόητη γιατί σας υπενθυμίζω πως έχουμε ένα ιδιαιτέρου κάλλους προστατευόμενο περιβαλλοντικό μνημείο της φύσης».

Εντρομοι από την απελπιστική κατάσταση που διαπιστώσαμε με τα ίδια μας τα μάτια απευθυνθήκαμε στους επόπτες φύλαξης του Εθνικού Πάρκου και τους ρωτήσαμε πώς επιτρέπουν αυτήν την κατάσταση και γιατί δεν κάνουν κάτι για να διώξουν αυτούς που κατασκήνωσαν εκεί. Μας πληροφόρησαν ότι δυστυχώς δε μπορούν να πράξουν τίποτα περισσότερο από μία απλή σύσταση δεχόμενοι μάλιστα όπως μας είπαν καθημερινά λεκτικούς προπηλακισμούς από το πλήθος των επισκεπτών που δεν κατανοούν αφενός την ιδιαιτερότητα της περιοχής και αφετέρου φέρονται με έναν τρόπο πρωτόγονο.






Ο κ. Βεντούρας συνεχίζει την περιγραφή του ενημερώνοντάς μας για το τι ακριβώς ακολούθησε μετά: «Αγανακτισμένοι αποφασίσαμε να επιληφθούμε της κατάστασης καλώντας το Α.Τ. Μαραθώνα και την άμεση δράση. Προβήκαμε σε αλλεπάλληλες κλήσεις και το μοναδικό που πετύχαμε ήταν απλά να ενημερωθούν τα πληρώματα που κατέφθασαν  μετά από αρκετή ώρα στην περιοχή ότι αδυνατούν δύο αστυνομικοί να απομακρύνουν τον τεράστιο όγκο των παράνομων κατασκηνωτών από το Σχινιά.

Μας πρότειναν να οργανωθεί μικτό κλιμάκιο από πολλές υπηρεσίες όπως την άμεση δράση, το δασαρχείο, το λιμεναρχείο σε συνεργασία με τον Εθνικό φορέα διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά- Μαραθώνα».

Τις επόμενες ημέρες ο πρόεδρος θα ενημερώσει σχετικά με τη δραματική αυτή κατάσταση και το νέο δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη από τον οποίο ελπίζει ότι θα έχει ουσιαστική στήριξη και βοήθεια. «Είμαι βέβαιος ότι ο Ηλίας Ψινάκης θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να καθαρίσει την περιοχή γιατί και όρεξη έχει και είναι αποφασισμένος να αναδείξει την περιοχή μας και πάλι σε κόσμημα».


Πηγή: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.