Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές


EKLOGES-OTAΠληθαίνουν οι αντιδράσεις και αυξάνονται οι «φωνές» για την διεξαγωγή των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών στις 18 και 25 Μαΐου. (Ορατός ο κίνδυνος ματαίωσης των αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου)…

Αντίθετος με τις συγκεκριμένες ημερομηνίες, μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, που δήλωσε πως «η κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική σε επιλογές που ενδέχεται να καταστήσουν ευάλωτο το κύρος των δημοτικών εκλογών».

Ο κ. Καμίνης υποστηρίζει πως «ο νόμος ορίζει ότι οι Αυτοδιοικητικές εκλογές πραγματοποιούνται ταυτόχρονα με τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κάθε άλλη απόφαση πρέπει να ορισθεί νομοθετικά». Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 18 Μαΐου εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, τονίζοντας ότι οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι ευρωεκλογές πρέπει να γίνουν την ίδια μέρα, αλλά όχι στις ημερομηνίες που όρισε η κυβέρνηση. Χαρακτήρισε «παράνομη» την διεξαγωγή τους στις 18 Μαΐου και  ζήτησε να μετατεθούν οι εκλογές κατά μία βδομάδα αργότερα, δηλαδή 25 Μαΐου και 1η Ιουνίου, οι επαναληπτικές.
Σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο κ. Ραγκούσης χαρακτηρίζει «πολιτικά ανήθικη και θεσμικά άδικη για την Αυτοδιοίκηση» την επιλογή της κυβέρνησης να πραγματοποιηθούν οι εκλογές στις 18 Μαΐου, σημειώνοντας ότι μόνος στόχος της είναι «να δώσει βορά τους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στους πολίτες εκείνους που θέλουν να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και την οργή τους για τις κυβερνητικές επιλογές»…

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.