Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Διάλογος στο Facebook - ΑΣ ΚΑΟΥΜΕ ΠΑΛΙ

  • Yannis Galatas
    10 Μαΐου
    Yannis Galatas
    • Για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα είδα πυροσβεστικό όχημα να περιπολεί στην περιοχή πάνω από το Μοναστήρι! Ενα μεγάλο μπράβο στον Πυραγό κ. Παπαδόπουλο Δαμιανό και ελπίζουμε οι περιπολίες να πυκνώσουν καθώς θα πλησιάζει το καλοκαίρι.
      Να δούμε πότε οι "αγαπητοί γείτονες" με τα αμπέλια και τα χωράφια θα δεήσου  να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του Νόμου για κοπή των χόρτων στις ιδιοκτησίες τους που ήδη πλησιάζουν το 1 μέτρο. Και ο Δήμος
      Μαραθώνα πότε θα φροντίσει για την κοπή των χόρτων στους δρόμους. Μαθήματα που δεν μάθαμε θα τα πληρώσουμε ξανά? Προτείνω η ΠΥ να δρομολογήσει "Ανιχνευτές Πυρκαγιών": 5-6 άτομα με ένα κινητό μπορούν να καλύψουν με το αυτοκίνητο τους όλη την ευρύτερη περιοχή του Βαρνάβα. Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο - και πρώτος εγώ - γιατί πλέον δεν υπάρχουν χρήματα για νέες καταστροφές. Ολες οι οικονομίες μας "κάηκαν" στην πυρκαγιά του Ιουλίου 2010
  • Μιχάλης Αποστολόπουλος
    • Γιάννη μου τα ξέρω.Τα ιδία βιώματα είχα και εγώ στις πυρκαγιές του 2009, όταν ο πρώην κοινοτάρχης έτρεχε στα κανάλια αντί να συντονίζει μαζί με την Πυροσβεστική το έργο της κατάσβεσης. Οι κρουνοί πυρόσβεσης ανύπαρκτοι και χωμένοι μέσα στα χορτάρια και τα μπάζα και το πιο απάνθρωπο μετά την καταστροφή κανένας ξεφτίλας δεν είχε την ανθρωπιά να περάσει από τα σπίτια των συμπολιτών μας να δει να πει κάποιο λόγο συμπαράστασης, ένα ανθρώπινο ενδιαφέρον ρε φίλε μου. Απανθρωπιά, αμορφωσιά. Το ίδιο έγινε και το 2010 στην πυρκαγιά από την δική σου περιοχή. Πρόληψη καμιά. Κάθε χρόνο είμαστε έρμαιοι του στρατηγού ανέμου.
      Αυτά για τις πυρκαγιές και τόσα άλλα που καθημερινά συμβαίνουν γύρω μας.
      Μεμονωμένοι δεν έχουμε καμιά απολύτως ελπίδα. Συλλογικότητα ίσως είναι μια λύση, αν και προσωπικά την γεύτηκα άσχημα αποχωρώντας από τον πρώην σύλλογο νέων κατοίκων όταν διαπίστωσα την υπόγεια πολιτική σχέση του με τον πρώην κοινοτάρχη.
      Συλλογικότητα λοιπόν. Η άσκηση αυτή είναι δύσκολη και επίπονη αφού απαιτεί αφοσίωση και χρόνο. Όλα ξεκινούν από μικρές παρέες με κοινούς σκοπούς και επιδιώξεις για να “αλλάξουν” τα πράγματα στην τοπική κοινωνία. Πρέπει να πάψουμε πλέον να “μουρμουράμε” αφού κανένας πλέον δεν μας υπολογίζει.
      Καλό βράδυ
      Μ.Αποστολόπουλος
Πηγή:
=================
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.