Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ενστάσεις φρενάρουν τους δασικούς χάρτες σε Πεντέλη, Μαραθώνα


Στις αρχές του επόμενου χρόνου αναμένεται να ανακοινωθούν οι δασικοί χάρτες για Δροσιά, Κηφισιά, Σταμάτα και Φυλή. Την ίδια ώρα καθυστερεί η διαδικασία των ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες σε Νέα και Παλαιά Πεντέλη καθώς και στον Μαραθώνα.
Οπως αναφέρθηκε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 3.000 ενστάσεις στις τρεις περιοχές της Αττικής, αλλά αυτές δεν μπορούν να ομαδοποιηθούν επειδή έγιναν λάθη στα όρια και στις συντεταγμένες, με συνέπεια η μία επιφάνεια να πέφτει επάνω στην άλλη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κάθε ένσταση να εξετάζεται ξεχωριστά, γι' αυτό και η κύρωση αυτών των χαρτών αναμένεται τους πρώτους μήνες του νέου έτους.
Οπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος, σε ό,τι αφορά τα αυθαίρετα θα γίνει κατεδάφιση των «εξόφθαλμων» περιπτώσεων σε ρέματα και δάση, ενώ αναζητείται λύση για τους αυθαίρετους οικισμούς η οποία δεν μπορεί να δοθεί χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η κύρωση των δασικών χαρτών. Αν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη στο σχέδιο πόλης 200.000 στρεμμάτων - κυρίως στην Ανατολική Αττική.
Για τα αυθαίρετα που έχουν χτιστεί σε δασικές εκτάσεις χθες διευκρινίστηκε για άλλη μία φορά ότι δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.