Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Μουσικής Παιδείας Δήμου Μαραθώνα «Τετράπολις» ... ψάξαμε για δράσεις αλλά δεν βρήκαμε.



Με αφορμή το δημοσιευμένο Άρθρο μας Δέσμευση Δημάρχου Μαραθώνα για την συλλογή τροφίμων στις άπορες οικογένειες του Βαρνάβα.

From: Μιχάλη Αποστολόπουλο 
Sent: Thursday, December 01, 2011 1:06 PM
To: 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'; 'ΛΟΥΙΖΟ ΙΟΡΔΑΝΗ'
Subject:

Θα ήταν χαρά μας να αναρτήσουμε τις επί μέρους δράσεις του Δήμου  και σε αυτόν τον τομέα εστιασμένες στις επί μέρους Δημοτικές Κοινότητες και ιδιαίτερα του Βαρνάβα λόγω εντοπιότητας. 

ΣΚΟΡΠΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και ιδέες…


·  ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ:
Πόσες περίπου άπορες οικογένειες της πόλης μας στηρίζει άμεσα και υλικά με την τακτική ενίσχυσή τους σε τρόφιμα φάρμακα και ρουχισμό. Διατίθενται τρόφιμα προϊόντα (μακαρόνια, ρύζι , γάλα, τυρί φέτα και κρέας) ποιοι τα διαθέτουν, όσο και τροφοκάρτες με τις οποίες οι δικαιούχοι να μπορούν να ψωνίσουν τρόφιμα από γνωστή αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ κάθε περιοχής? Όσον αφορά τον ρουχισμό, λειτουργεί οργανωμένη ιματιοθήκη σε αποθήκη όπου εκτός από ρούχα να διανέμονται παπούτσια και παιδικά παιχνίδια?
·  ΣΥΣΣΙΤΙΑ
Λειτουργεί εξοπλισμένο μαγειρείο όπου να παρασκευάζονται και να συσκευάζονται καθημερινά συσσίτια, τα οποία να διανέμονται στην συνέχεια σε  οικογένειες απόρων κατ΄ οίκον με αυτοκίνητο του Δήμου?
·  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ:
Χορηγούνται σε οικογένειες ή μοναχικά άτομα που δεν μπορούν κατά κανόνα να ανταποκριθούν στα καθημερινά τους έξοδα κατόπιν κοινωνικής έρευνας από κοινωνικό λειτουργό του Οργανισμού?

·  ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ:
Σε ανασφάλιστους εξυπηρετούμενους και γενικότερα σε όσους αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα φάρμακα που τους είναι αναγκαία τους, χορηγούνται με δαπάνη του Οργανισμού?

·  ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ:
Έχει δημιουργηθεί τράπεζα αίματος με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του προνοιακού κοινού του Οργανισμού σε έκτακτες περιπτώσεις? Διενεργούνται αιμοληψίες από κινητές μονάδες σε πρώην ΚΑΠΗ? Στόχος σήμερα είναι να υπάρξει μια ενιαία πολιτική του Οργανισμού για την Τράπεζα Αίματος με την διεύρυνση της βάσης των αιμοδοτών αλλά και την εξυπηρέτηση περισσοτέρων δημοτών μας που έχουν άμεση ανάγκη σε φιάλες αίματος.

·  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΠΑΝΙΑ:
Και αυτά απευθύνονται στις άπορες οικογένειες, να γίνονται σε κοντινές παραλίες του Δήμου μας και να μην συνεπάγονται καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες σε αυτά?

ΔΙΚΤΥΟ ΙΑΤΡΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ:
Υπό την ομπρέλα του Οργανισμού πόσα κέντρα ανοικτής προστασίας ηλικιωμένων με τον αντίστοιχο εξοπλισμό παρέχοντας υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας και κοινωνικής υποστήριξης? Στους χώρους αυτούς θα μπορούν να λειτουργούν και κυλικεία, ενώ παράλληλα να γίνονται δραστηριότητες εργοθεραπείας (γυμναστική, χειροτεχνία) ή πολιτιστικού περιεχομένου.
Οι κεντρικές δομές του δικτύου να στελεχώνονται από Ιατρό, Κοινωνικό Λειτουργό, Νοσηλεύτρια και Οικογενειακή Βοηθό. Παράλληλα με αυτές πόσα στέκια και παραρτήματα των κεντρικών δομών του δικτύου λειτουργούν στο Βαρνάβα και στο Γραμματικό.
Ο Οργανισμός σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τα Νοσοκομεία της Αττικής διοργανώνει εκδηλώσεις και ημερίδες με θέματα αγωγής υγείας, πρόληψης και γενικότερα ενημέρωσης για αντιμετώπιση των παθήσεων των σχετικών με την τρίτη ηλικία?
·  ΕΚΔΡΟΜΕΣ:
Να διοργανώνονται τακτικά από τις κεντρικές δομές ιατροκοινωνικής στήριξης των ηλικιωμένων μελών μας σε διάφορους προορισμούς της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Τα έξοδα της μετακίνησης και της διαμονής των ηλικιωμένων να καλύπτονται από τα μέλη, ο Οργανισμός να αναλαμβάνει την όλη διοργάνωση των εκδρομών και την συνοδεία των ηλικιωμένων από υπαλλήλους των κεντρικών δομών, μεταξύ των οποίων και μια νοσηλεύτρια.
·  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Είναι μία υπηρεσία του Ο.Κ.Π και απευθύνεται σε όλους τους δημότες που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική και κοινωνική θέση .
Στελεχώνεται από ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, ψυχολόγο, λογοπεδικό, κοινωνικό λειτουργό, και παρέχει υποστήριξη, πληροφόρηση και συμβουλευτική. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του είναι απολύτως δωρεάν.
Οι δραστηριότητες του Συμβουλευτικού Σταθμού περιλαμβάνουν παροχή ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής σε εφήβους και ενήλικες, παροχή λογοπεδικής στήριξης και συμβουλευτικής σε παιδιά, συνεργασία με αρμόδιες υπηρεσίες/δομές ψυχοκοινωνικής υγείας, διοργάνωση διαλέξεων- εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους της πόλης , λειτουργία Σχολής Γονέων για γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας και επαφές με χώρους και κοινωνικές δομές που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα ή συγκεκριμένα ζητήματα.
·  ΜΟΝΑΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
Γενική επιδίωξη του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών στο ηλικιωμένο και ανήμπορο άτομο, όπως συναισθηματική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, πρακτικές εξυπηρετήσεις, αποκατάσταση σχέσεων με την κοινότητα, κοινωνικοπρονοιακή στήριξη.
Δίδεται έμφαση στον τομέα της φροντίδας ανήμπορων και ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους και δεν αυτοεξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό, με κίνδυνο την απομόνωση, την κρίση της οικογένειας, την χρήση ιδρυματικής ζωής και την έκπτωση της ποιότητας ζωής. Παρέχονται υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και μέριμνας από Κοινωνικούς Λειτουργούς, Νοσηλεύτριες, Οικογενειακούς Βοηθούς.

Αυτά προς το παρόν…

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τον πολύτιμο χρόνο σας να μας απαντήσετε αφού “Η κοινωνική μέριμνα και η αλληλεγγύη, είναι ψηλά στις προτεραιότητές σας”

Με εκτίμηση στο δύσκολο έργο και τις άμεσες δράσεις που προγραμματίζεται.
Μ. Αποστολόπουλος
Κάτοικος Βαρνάβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.