Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Δέσμευση Δημάρχου Μαραθώνα για την συλλογή τροφίμων στις άπορες οικογένειες του Βαρνάβα.


From: Μιχάλη Αποστολόπουλο 
Sent: Tuesday, November 29, 2011 1:01 PM
To: 'DIMOS MARATHONA'
Subject: RE: [ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ] Πρόταση - Συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του Βαρνάβα.



Ευχαριστώ για την απάντηση στο Άρθρο και χαίρομαι ιδιαίτερα για τις δράσεις του Δήμου Μαραθώνα προς τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.

Παρόλα αυτά και για να γίνει αντιληπτό (στους αναγνώστες) το μέγεθος της βοήθειας θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσετε:
  • Για το αριθμό των ατόμων που λαμβάνουν τη βοήθεια αυτή σε κάθε Δημοτική Κοινότητα.
  • Πως οργανώνεται και από ποιους
  • Πως ενημερώνονται οι αδύναμες ομάδες
  • Που γίνεται η διανομή
  • Με ποια συχνότητα
  • Σε ποια τηλέφωνα
  • Τα βασικά προβλήματα του προγράμματος
Κλπ
Προσωπικά δεν έχω καμιά πληροφόρηση για την διανομή τροφίμων στον Βαρνάβα, όπως επίσης δεν γνωρίζω πόσα τοπικά καταστήματα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα του Δήμου. Μια πλατφόρμα υποστήριξης μπορεί να εξελίχθη στο BLOG ΣΤΗΡΙΖΩ ΒΑΡΝΑΒΑ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΟΠΙΚΑ
Εκτιμούμε πως μπροστά στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, οι δράσεις αυτές θα πρέπει να αυξηθούν και να βελτιωθούν με κάθε τρόπο μνημονεύοντας και τιμώντας τους χορηγούς ώστε να αυξηθεί η προσφορά τροφίμων.
Σας συγχαίρουμε για την δέσμευσή σας ότι «Η κοινωνική μέριμνα και η αλληλεγγύη, είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας».

Με εκτίμηση
Μ. Αποστολόπουλος

From: DIMOS MARATHONA [mailto:info@marathon.gr]
Sent: Tuesday, November 29, 2011 1
1:07 AM
To: 'Μ.Αποστολόπουλος'
Subject: RE: [ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ] Πρόταση - Συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του Βαρνάβα.

Αγαπητέ κε Αποστολόπουλε,

Η κοινωνική μέριμνα και η αλληλεγγύη, είναι ψηλά στις προτεραιότητές μας.
Από εξαετίας και πλέον έχει ξεκινήσει η συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες και τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες του Δήμου μας.
Παλαιότερα πραγματοποιούνταν μέσα από το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".
Σήμερα υλοποιείται μέσα απ' το πρόγραμμα 'Κοινωνική Μέριμνα" του Ν.Π.Δ.Δ. "ΤΕΤΡΑΠΟΛΙΣ", (Λεωφ. Μαραθώνος 196, Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο).
Οι συνεργάτες μας όπως και κάθε χρόνο, αιτούνται τρόφιμα, (ρύζι, γάλα, ζυμαρικά, όσπρια κ.λ.π.) από τις μεγάλες εταιρείες τροφίμων και στη συνέχεια τα διανέμουν στα σπίτια των συμπολιτών  μας, κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.
Υπάρχει όμως και η εβδομαδιαία φροντίδα, με διανομή τροφίμων, οπωροκηπευτικών κ.λ.π., τα οποία παραχωρούνται - και είναι προς τιμήν τους- απ' τους πωλητές της λαϊκής αγοράς Ν.Μάκρης, κάθε Πέμπτη, τα οποία και διανέμονται αντιστοίχως. Το συγκεκριμένο δίκτυο ξεκίνησε στη Ν.Μάκρη.
Σήμερα ικανοποιεί ανάγκες και της Ν.Μάκρης και του Μαραθώνα και του Γραμματικού και του Βαρνάβα.
Με την ευκαιρία της επικοινωνίας, συγχαίροντάς σας για το ενδιαφέρον σας- σας ενημερώνω ότι από μηνός περίπου, λειτουργεί και "Κοινωνικό Φροντιστήριο", με δωρεάν ιδιαίτερα μαθήματα για άπορους μαθητές.
Στη διάθεσή σας,

Ο Δήμαρχος Μαραθώνος

Ιορδάνης Λουίζος




From: Μ.Αποστολόπουλος
Sent: Thursday, November 24, 2011 6:37 PM
To: info@marathon.gr
Subject: [ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ] Πρόταση - Συλλογή τροφίμων για τις άπορες οικογένειες του Βαρνάβα.

Κύριε Δήμαρχε
Στα πλαίσια της ευαισθησίας σας ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που όλοι βιώνουμε προτείνουμε με πρωτοβουλία σας να σταλεί  επιστολή με θέμα τη συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες. Η επιστολή θα απευθύνεται ανοιχτά σε όλους τους πολίτες και φορείς του Δήμου, που έχουν δυνατότητα να συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο στη σημαντική αυτή προσπάθεια η οποία αποτελεί πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών.
ΔΕΙΓΜΑ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
Αγαπητοί συνδημότες,
Οι δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά μέρες που διανύουμε, καθιστούν την ανάγκη για κοινωνική αλληλεγγύη, συνοχή και υποστήριξη ολοένα και περισσότερο επιτακτική.
Στο πλαίσιο αυτό και εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, ο Δήμος Μαραθώνα με πρωτοβουλία της Κοινωνικής Υπηρεσίας και την πολύτιμη συμμετοχή στην υλοποίηση, του Ανοικτού Δικτύου Εθελοντών του Δήμου, αποφάσισε τη συγκέντρωση και διανομή τροφίμων σε οικογένειες συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν έντονο οικονομικό πρόβλημα και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν ακόμη και σε στοιχειώδεις ανάγκες τους. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί έρευνα και καταγραφή από την Κοινωνική Υπηρεσία των οικογενειών και δημοτών εκείνων που χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης.
Προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση για στήριξη και κοινωνική αλληλεγγύη στο πλαίσιο των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, ζητάμε για άλλη μια φορά και τη δική σας συμβολή στο τόσο σημαντικό, αλλά παράλληλα πιο δύσκολο από ποτέ στόχο μας.
Η δική σας στήριξη θα μπορούσε πρακτικά να μεταφραστεί σε προσφορές τυποποιημένων τροφίμων, κυρίως ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, ρύζι και γάλα. Βεβαίως οποιαδήποτε άλλη δωρεά είναι ευπρόσδεκτη με μεγάλη ευγνωμοσύνη.
Η συλλογή των τροφίμων θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη – Πέμπτη – Σάββατο στα εξής σημεία του Δήμου:
• Κτήριο Κοινωνικής Υπηρεσίας – Δ/νση…………..(πρωινές ώρες: 09:00 – 14:00)
• Δημαρχείο (ισόγειο) – Δ/νση……………… (απογευματινές ώρες: 15:00 – 22:00)
• Προσωρινή αποθήκη Δήμου για συλλογή τροφίμων -  Δ/νση………..  (πρωινές ώρες: 10:00 -13:00)
Σας εκφράζουμε εκ των προτέρων τις θερμές μας ευχαριστίες.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Κε Δήμαρχε
Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθείτε έγκαιρα σε αυτή την ανθρώπινη έκλυση για τους συνανθρώπους μας εδώ στον Βαρνάβα και αλλού στον Δήμο με την κατά τόπους συλλογή τροφίμων.
Μ. Αποστολόπουλος
--
Ανάρτηση Από τον/την Μ.Αποστολόπουλος στο ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ τη 11/24/2011 06:36:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.