Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Την Τρίτη οι λεπτομέρειες...για το μεγάλο γεγονός του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών


Συνέντευξη Τύπου θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη για τον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου παρουσία δρομέων από τη Ρόδο και την Κω. Υπενθυμίζεται γι’ άλλη μια φορά ότι πρόκειται να λάβουν μέρος οι:

Τσαμπίκος Παπαδημητρίου, Βασίλης Πάτσης, Νίκος Τσαγκαράκης, Γιώργος Μαγκαφάς, Νίκος Φλεβάρης και Βασίλης Νέτης από τη Ρόδο, όπως επίσης οι Μιχάλης Τρακόσας και Λευτέρης Πουλιού από την Κω. Η συνέντευξη θα γίνει σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 13.00 και θα παραβρεθούν εκτός από τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή και τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Κώστα Παναγόπουλο, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος.

Επίσης θα παραβρεθούν και θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Μαραθώνα Ιορδάνης Λουίζος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Μεγάλου Χορηγού, Γιάννης Σπανουδάκης και η πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα. O ΣΕΓΑΣ όπως είναι γνωστό, διοργανώνει τον συγκεκριμένο αγώνα ως λαϊκό, μαζικό, αθλητικό, πολιτιστικό και τουριστικό γεγονός, στο οποίο συμμετέχουν χιλιάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Βαλκανιονίκη ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και της UNESCO.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών αποτελεί μοναδικό γεγονός, αφού πραγματοποιείται πάνω στην αυθεντική, ιστορική, ολυμπιακή μαραθώνια διαδρομή.

Η μοναδικότητα αυτής της διοργάνωσης, η δυνατότητα δηλαδή που έχει κάποιος να τρέξει πάνω στη διαδρομή που έτρεξαν ο αρχαίος Αθηναίος μαραθωνομάχος-ημεροδρόμος και ο ολυμπιονίκης-Θρύλος Σπύρος Λούης, προσελκύει κάθε χρόνο όλο και περισσότερους δρομείς, αλλά κι απλούς πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα και τον κόσμο.

Παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο Δρόμο γίνονται και μια σειρά άλλων αγώνων, όπως είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου, το Δυναμικό Βάδισμα και αγώνες παιδιών των Δήμων της μαραθώνιας διαδρομής.

Γύρω από το Παναθηναϊκό καλλιμάρμαρο Στάδιο θα πραγματοποιηθεί επίσης με μεγάλη συμμετοχή αγώνας δρόμου 5 και 10χλμ, αγώνας δρόμου Special Olympics Hellas 1000μ., αλλά κι αυτός που αφορά τα παιδιά (700μ.).

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις όπως και η EXPO που γίνεται στο Ζάππειο από την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, πλαισιώνουν το μεγάλο γεγονός του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.