Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ


Μεταφέρουμε  σχετικό Άρθρο (απάντηση) του Κου Γ. Κόλλια, χωρίς κανένα σχόλιο.


  • Γράφει ο Γιώργος Κόλλιας
Ο φίλος Κυριάκος Γκίκας έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια διερεύνησης των χρεωστικών ανοιγμάτων της Κοινότητας Γραμματικού. Σ΄ αυτά τα πλαίσια έλαβε από τον Δήμο Μαραθώνα την εξής απάντηση:
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑ
Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος του κ. Κυριάκου Γκίκα σας γνωρίζουμε ότι οι αναφερόμενες οικονομικές και ταμειακές εκκρεμότητες των πρώην Κοινοτήτων Γραμματικού και Βαρνάβα, ύψους 7.000.000 €, προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων χρονολογούνται από τη δεκαετία του ΄90, με αποτέλεσμα το ποσό αυτό να γίνεται άμεσα απαιτητό από το νέο ενιαίο Δήμο Μαραθώνος.
Το Γραφείο Τύπου και Δημ. Σχέσεων Δήμου Μαραθώνος
Μετά από αυτό το μήνυμα ο Κυριάκος Γκίκας απευθύνθηκε σ΄ εμένα (ως πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Βαρνάβα) και στον Θανάση Παπαγεωργίου (ως πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας Γραμματικού) ζητώντας διευκρινήσεις, με το εξής μήνυμα:
Αγαπητέ Κύριε Γιώργο Κόλλια, 
Μπορείτε σας παρακαλώ να με ενημερώσετε σαν πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα ποιες χρονολογίες ήταν τα παρακάτω ποσά ? 
* ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ: +68.466,38 € (Την περίοδο αυτή Υπήρχε άλλο χρέος για την Κοινότητα Βαρνάβα ??? Αν υπήρχε χρέος δεν θα το γράφατε εδώ??? Γιατί εδώ βλέπουμε ότι υπάρχει πλεόνασμα ??? Σωστά ??? είμαι λάθος ??? Παρακαλώ βοηθείστε με να καταλάβω) 
* ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ: -1.242.497,19 € 
Στοιχεία τα οποία βρήκα από το προσωπικό σας Blog. 
Σχολιάστε και δώστε μου να καταλάβω την απάντηση που έλαβα από τον Δήμο Μαραθώνος σχετικά για τα οφειλόμενα ποσά για την Κοινότητα Βαρνάβα. 
Σας ευχαριστώ 
Κυριάκος Γκίκας
Απάντησα στον Κυριάκο, αλλά επειδή αποτελεί πάγια θέση μου ότι ιδιαίτερα θέματα που έχουν να κάνουν με οικονομική διαχείριση πρέπει να συζητιόνται δημόσια αναφέρω την απάντησή μου και δηλώνω ανοιχτός για συνέχιση του δημόσιου διαλόγου, είτε με τον Κυριάκο, είτε με όποιον άλλον επιθυμεί.

 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ
Φίλε Κυριάκο
Η αναφορά μου στην οικονομική κατάσταση της Κοινότητας Βαρνάβα δεν αφορούσε το "κόκκινο" (το χρέος δηλαδή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων). Αυτό υπήρχε όταν ανέλαβα την Κοινότητα Βαρνάβα και εξακολουθούσε να υπάρχει όταν αποχώρησα. Η αναφορά μου αφορούσε χρήματα που διαχειρίστηκα τα τέσσερα χρόνια.
Όπως, με σαφήνεια και ξεκάθαρα - νομίζω- ότι αναφέρω στο κείμενο που ακολουθεί το μόνο που πέτυχα ήταν η σταθεροποίησή του (μη αύξηση) και η μη αναζήτησή του (και άρα πίεση) από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Συνεπώς το άνοιγμα και υπαρκτό είναι και απαιτητό. Στο Γραμματικό, από όσο γνωρίζω, δεν συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Εκεί το άνοιγμα είχε καταλογισθεί στον πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημητράκη και υπήρξε δικαστική διαδικασία της οποίας δεν γνωρίζω την κατάληξη.
Το "επίμαχο" σημείο του κειμένου μου με τίτλο "ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ"
"Όσον αφορά το "κόκκινο" προς το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, αυτό προέκυψε από το έτος και αφορούσε έργα τα οποία εκτελέσθηκαν, χωρίς να υπάρχει σχετική πίστωση από την Πολιτεία. Η ευθύνη για την δημιουργία του βαρύνει αφ΄ ενός μεν τον τότε Πρόεδρο κ. Βούλγαρη, ο οποίος εκτελούσε έργα χωρίς χρηματοδότηση και αφ΄ ετέρου την αρμόδια Υπηρεσία της Δ.Ο.Υ. Αγ. Στεφάνου, η οποία ασκούσε την Ταμειακή Υπηρεσία των Ο.Τ.Α., η οποία πλήρωνε τους εργολάβους, χρεώνοντας τον λογαριασμό της Κοινότητας Βαρνάβα, ενώ γνώριζε ότι δεν υπήρχε εγκεκριμένη πίστωση.
Παρελήφθη ποσό οφειλής στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 2.448.472 ¤ (834.306.612 δρχ.) 
Ως Πρόεδρος -και για το συμφέρον της Κοινότητας- δεν αποδέχθηκα το συγκεκριμένο χρέος, μη καταχωρώντας το στους Προϋπολογισμούς της Κοινότητας, επιδιώκοντας την κάλυψή του από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, γιατί αυτό που κατά την γνώμη μου προείχε δεν ήταν η όποια καταδίκη κάποιων προσώπων, αλλά η απαλλαγή της Κοινότητας από αυτόν τον "βραχνά".Πέτυχα το "πάγωμα" των προσαυξήσεων, δηλαδή την μη περαιτέρω αύξησή του, αλλά δυστυχώς ο περιορισμένος χρόνος της θητείας μου, δεν μου επέτρεψε να πετύχω την διαγραφή του (σχετική αλληλογραφία με το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και το Υπουργείο Οικονομικών εδώ)."
(το πλήρες άρθρο ΕΔΩ)

 
Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.