Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΣΥΚΟ-ΦΑΝΤΗ....που εχει Αποψη!

Συκο-φάντης
 ΑΝΩΝΥΜΕ ΣΥΜΠΟΛΊΤΗ δεν ξέρω αν είσαι οικιστής και προφασίζεσαι τον ντόπιο ή ντόπιος και προφασίζεσαι τον οικιστή. Δεν γνωρίζεις τίποτε για μένα παρόλα αυτά τολμάς να μου απευθύνεις προσωπικούς χαρακτηρισμούς  και υπονοούμενα που προσβάλλουν και σίγουρα δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων ούτε με ντόπιους ούτε με άλλους οικιστές, που επικαλείσαι. Παρόλα αυτά αν και δεν μας τιμάς με το ονοματεπώνυμό σου και κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου, εγώ οφείλω να σου απαντήσω ανάλογα με την αγωγή που έχω λάβει, πράγμα που εσύ δεν έχεις. Αντιπαρέρχομαι λοιπόν τις ύβρεις γιατί είναι αναλυθείς απαράδεκτες και υποβολιμαίες και μπαίνω στην ουσία του θέματος.
Η δημοκρατία είναι συνάρτηση της κατά κεφαλή καλλιέργειας που δυστυχώς δεν διαθέτουμε.
1.     Είμαι οικιστής ή αλλιώς νέος κάτοικος του πανέμορφου Βαρνάβα  που επέλεξα τελικά να ζήσω από το 2005 εγώ και η οικογένεια μου. Όταν εγκαταστάθηκα γνώριζα πράγματι την κακή κατάσταση των υποδομών. Το σπίτι μου όπως και άλλων 10 οικογενειών απέχει 600-700 μέτρα (χωματόδρομος με βράχια και λακκούβες ΕΔΩ) από την πλησιέστερο ασφαλτόδρομο. Υποσχέσεις των εκάστοτε τοπικών αρχόντων στις γραπτές αιτήσεις των κατοίκων δεν τηρήθηκαν ποτέ. Παράτησα την Αθήνα για να ζήσω σαν άνθρωπος, όχι σαν υπάνθρωπος των σπηλαίων, προσδοκώντας πως με χρόνια και καιρούς κάτι θα γίνει.
·       Έτσι χωρίς κανένα απολύτως κόστος για την Κοινότητα πληρώνουμε (ιδιώτες χωματουργούς) σχεδόν κάθε χρόνο για την συντήρηση του χωματόδρομου από τις βροχές τις νερολακούβες που δημιουργούνται κάθε χειμώνα μέχρι του σημείου να μην μπορούμε να πάμε στα σπίτια μας
καταστρέφοντας τα αυτοκίνητα μας. (Ούτε ασθενοφόρο δεν μπορεί να περάσει)
·       Χωρίς κανένα απολύτως κόστος για την Κοινότητα πληρώσαμε (ιδιώτες) για την υδροδότηση των κατοικιών (εκσκαφή-αγωγό ύδρευσης κλπ)
·       Χωρίς κανένα απολύτως κόστος για την κοινότητα πληρώσαμε για τις κολώνες της ΔΕΗ και τα τηλέφωνα.
·       Και συνεχώς πληρώνουμε τα ανταποδοτικά τέλη στους λογαριασμούς ΔΕΗ και Ύδρευσης, για υπηρεσίες που τελικά δεν  προσφέρονται.
·       Δυστυχώς δεν προβλέψαμε τις πυρκαγιές όπου μείναμε παντελώς αβοήθητοι από την πολιτεία και την τοπική Κοινότητα όπου λίγο έλλειψε να καούμε. Οι φωτιές έγλυψαν στην κυριολεξία το σπίτι μας, προκαλώντας ζημιές στο κύκλωμα τροφοδότησης ρεύματος καίγοντας τα δέντρα κ.α.
Αν λοιπόν ΟΛΑ αυτά τα χαρακτηρίζεις μυξοκλάματα και την στοιχειώδη απαίτηση να φτιαχτούν ή και να ασφαλτοστρωθούν οι χωματόδρομοι του Βαρνάβα για να πηγαίνουν οι κάτοικοι στα σπίτια τους την χαρακτηρίζεις “ρουσφέτι” μάλλον λαϊκίζεις παρερμηνεύοντας  την στοιχειώδη έννοια του πολιτισμού με νοοτροπίες που μας πάνε αιώνες πίσω. Άνθρωποι των σπηλαίων με νοοτροπίες σαν την δική σου δεν πρόκειται να παραμείνουμε. Ο κόσμος εξελίσσεται και προοδεύει αργά αλλά σταθερά, αλλά εδώ πάμε συνεχώς πίσω.
Δουλέψαμε πολύ σκληρά μια ολόκληρη ζωή και ως συνταξιούχοι-μικροαστοί εδώ και καιρό, επιδιώξαμε επανειλημμένα και προσφέραμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας στον τόπο. Δουλειά και εμπειρία που έχουμε αποκτήσει, την προσφέραμε αφιλοκερδώς στο κοινωνικό σύνολο, αφού οι νεώτεροι δεν προλαβαίνουν και ίσως αδιαφορούν για την προκοπή εξέλιξης αυτού του τόπου τουλάχιστον για τα βασικά.  Όσοι μας γνωρίζουν ξέρουν ότι δεν είμαστε ούτε ξερόλες ούτε υπερόπτες παρά το επίπεδο μόρφωσης κοινωνικής και επιστημονικής που διαθέτουμε. Ψηφίζω στον Βαρνάβα όπου όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις άσχετα από την μόρφωση και το επίπεδο του καθενός.
Εσείς κύριε ανώνυμε δεν γνωρίζεται τίποτα για μένα. Εσκεμμένα λοιπόν και με κακή πρόθεση μας προσδίδεται χαρακτηρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στο πρόσωπό μου και δεν αρμόζουν για κανένα συμπολίτη μας συνταξιούχο και μη, γηγενή ή οικιστή. Ίσως θα πρέπει να επιδιώξετε να μας γνωρίσετε καλύτερα ΕΠΩΝΥΜΑ και ΟΧΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ από την ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ.
Από τη συμπεριφορά σας – τα γραφόμενά σας και τους χαρακτηρισμούς σας μόνο - οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως έχουμε να κάνουμε με ένα ΑΝΩΝΥΜΟ συμπολίτη μας (οικιστή ? ) που προσαρμόστηκε πολύ εύκολα με την νοοτροπία της μειοψηφίας κάποιων συμπολιτών μας που δεν είχαν ποτέ τη δυνατότητα στην ζωή τους ούτε να μορφωθούν ούτε να κοινωνικοποιηθούν ή ίσως πάντα έτσι να ήσασταν κι εσείς αφού μπορέσατε και ταιριάξατε τόσο εύκολα και αποκτήσατε όμοια συμπεριφορά.  Με την νοοτροπία αυτή δεν βοηθάτε κανέναν και ιδίως την πλειοψηφία των κατοίκων και της νεολαίας που διψάει για εκσυγχρονισμό, γνώση, άθληση, επικοινωνία, κοινωνικοποίηση κλπ.
Ασχολήθηκα μαζί με άλλους ενεργούς πολίτες ενδελεχώς στα μικρά αλλά και μεγάλα προβλήματα του τόπου στο παρελθόν μέσω του απαξιωμένου πλέον Συλλόγου, της συμμετοχής μου στον αγώνα κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού και σε κοινοτικά συμβούλια με ενεργές δράσεις γύρω από την ανακύκλωση και το περιβάλλον. Τα μικρά είναι πιο εύκολο να τα λύσεις κανείς -εδώ και τώρα- αφού δεν απαιτούν μεγάλο κόστος και αποδίδουν άμεσα στην πράξη, ενώ τα μεγάλα είναι πιο σύνθετα και δύσκολα αφού ήδη καρκινοβατούν εδώ και χρόνια. Τώρα με τις οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας ξεχάστε τα. Οι ευκαιρίες του παρελθόντος για οικιστική ανάπτυξη υποδομών του Βαρνάβα χάθηκαν οριστικά και τα χρήματα σπαταλήθηκαν αλόγιστα, χωρίς ουσιαστικό όφελος για τον τόπο. Πακέτα «θαλασσοδανείων» (σ.σ. φρόντιζαν για αυτό, βουλευτές και  φίλα προσκείμενοι στο πρώην Κοινοτάρχη, καθώς και οι… αλχημείες σε προϋπολογισμούς - ισολογισμούς της Κοινότητας). Δυστυχώς, επρόκειτο για δάνεια που δεν επενδύθηκαν ποτέ, αφού ούτως ή άλλως, η προοπτική τους δεν ήταν αναπτυξιακή, παρά μόνο «μικροπολιτική». Ο συνολικός λογαριασμός για τους πολίτες από χρέη της κοινότητας 2 εκ. Ευρώ.
Το δε έγκλημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού και η αξιοποίηση της παραλίας Βαρνάβα με θέα τον σκουπιδότοπο τις μυρουδιές, τα απορριμματοφόρα, τους τσιγγάνους κλπ έρχεται να υποβαθμίσει ακόμη περισσότερο τον τόπο μας και την ποιότητα ζωής όλων οικιστών και ντόπιων. Αυτή είναι η κληρονομιά που μας άφησαν οι ταγοί της δημοσίας ζωής του τόπου όπου ο ένας περισσότερο και ο άλλος λιγότερο κατάφεραν έντεχνα να κοιμίσουν ή και να παραπλανήσουν τους πολίτες συντηρώντας ο καθένας για λογαριασμό του παραταξιακούς στρατούς   διασπώντας τεχνηέντως την κοινωνική συνοχή των πολιτών του τόπου προς ίδιον όφελος. Διαίρει και βασίλευε…
Αντίθετα
Η κα Κελίδου (πρώην Κοινοτάρχης Καπανδριτίου) προσωπικότητα με ανοικτό μυαλό κατάφερε με επίμονο αγώνα ετών να συνενώσει όλες της αντίρροπες δυνάμεις, ενώ αντίθετα με τους δικού μας του Βαρνάβα έκαναν τα πάντα για να διασπάσουν την οποιασδήποτε δυνατότητα συνεννόησης.
Ενσωμάτωση των ξένων στην κοινωνία του Καπανδριτίου, έγινε ισόρροπα και παρά τις παραδοσιακές καχυποψίες των ντόπιων . Κι αυτό ήταν το μεγάλο επίτευγμα της κας Κελίδου. Μεγαλο-αστοί και μη, συνταξιούχοι και επιχειρηματίες ήρθαν σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία. Οι σχέσεις δοκιμάστηκαν στο χρόνο και απέκτησαν την απαραίτητη εμπιστοσύνη και σύμπνοια. Το χρήμα έρρευσε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα σε υποδομές πολιτισμό, ανάπτυξη για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Κάτι ουσιαστικό η αναλογία πληθυσμού ντόπιων-οικιστών στο Καπανδρίτι προσεγγίζει η και ξεπερνά τους ντόπιους. Σημαντικό ότι και η πρώην Κοινοτάρχης ήταν οικίστρια είναι ότι η τοπική κοινωνία έδειξε πως ήταν πλέον ώριμη να δεχτεί την μεγάλη αλλαγή και δεν μετάνιωσε γι αυτό. Στον Βαρνάβα με βάση την απογραφή πληθυσμιακά η οικιστές-νέοι κάτοικοι πρέπει να πλησιάζουν τον αριθμό των ντόπιων και δυναμικά θα τους ξεπεράσουν. Ο διορατικός πρώην πρόεδρος της Κοινότητας (οικιστής) έχει ήδη επενδύσει στον παράγοντα αυτό, αποκτώντας πρόσφατα πρόσβαση (ανεπίσημα μέσω της συζύγου ντόπιας, μέλους του Δ.Σ) στον απαξιωμένο σύλλογο πρώην νέων κατοίκων. Όταν παραιτήθηκα από μέλος του Δ.Σ το 2008, λόγω της κρυφής σχέσης εξάρτησης μελών του Δ.Σ και του προέδρου του από τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας ο αριθμός των μελών πλησίαζε τους 1000. Τώρα βέβαια και μετά τα διάφορα πραξικοπήματα παραβίασης του καταστατικού και την αλλαγή της ονομασίας του συλλόγου (κατόπιν άνωθεν εντολής) πρέπει νάνε μια παρέα των 40-50 κομματικών φίλων και οπαδών του πρώην προέδρου. Οι νέοι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους γύρισαν την πλάτη. Παρόλα αυτά το όχημα ανέλιξης είναι έτοιμο για να παρασύρει στη “φάκα” τους ανυποψίαστους αν δεν κάνουμε εμείς οι υπόλοιποι κάτι εποικοδομητικό να το ανατρέψουμε.
Το θέμα μας λοιπόν είναι η ενσωμάτωση. Αμφίδρομη αξιοποιώντας τα τοπικά πλεονεκτήματα και συμφέροντα των γηγενών σε μια αναπτυξιακή και προοδευτική σύγχρονη βάση για την επόμενη δεκαετία και το μέλλον. Στόχοι, προγράμματα, υλοποίηση (1000 καρδιναλίων – εδώ και τώρα). Μέσα από αυτή την παραγωγική διαδικασία και τα οφέλη για όλους θα συντελεστεί και η εξισορροπημένη ενσωμάτωση των μεν προς τους δε και τανάπαλιν -όχι με λόγια του αέρα αλλά με αποτελέσματα και οφέλη για όλους. Αν η κοινωνία είναι ώριμη θα το δείξει το μέλλον. Υπάρχουν αποθέματα δημιουργίας από νέους και δραστήριους συμπολίτες μας ντόπιους ή οικιστές, όπως και η απαιτούμενη εμπειρία διαχείρισης από συνταξιούχους επιχειρηματίες και επιστήμονες κλπ Το ζητούμενο είναι η εθελοντική προσφορά και δράση στα χρονίζοντα προβλήματα του τόπου. Ήρθε η ώρα να το δείξουμε και να το αποδείξουμε στην πράξη ότι μπορούμε και μόνοι μας με την οργάνωση εθελοντικής ομάδας στήριξης του έργου προς τους σημερινούς εκλεγμένους αντιπροσώπους μας χωρίς κομματικές ή άλλες παρωπίδες. Ο Βαρνάβας μας χρειάζεται όλους χωρίς διακρίσεις κε Γ.Π απόδειξη!!!!
Υ.Γ Πέραν των απαράδεκτων προσβλητικών χαρακτηρισμών, σε ευχαριστώ την ευκαιρία που μου έδωσες να αναπτύξω τις σκέψεις μου. Αλλά πρέπει να ξεπεράσεις κάποια κόμπλεξ που σε διακατέχουν για να μπορείς να δεις καθαρότερα το τοπίο και ειδικότερα στις σχέσεις σου με ανθρώπους που δεν γνωρίζεις. Τέλος ένας δημιουργικός “δερβέναγας” είναι απαραίτητος εδώ στο Βαρνάβα για να βάλλει τάξη σε μερικά πράγματα. Πάντως εγώ δεν είμαι κατάλληλος ούτε διαθέσιμος. Οι αναρτήσεις-δημοσιεύσεις είναι χρήσιμες και απαραίτητες όσο προσθέτουν στην γνώση την πληροφόρηση και την επικοινωνία με τους συνανθρώπους μας. Κάτι έχεις να δώσεις , κάτι έχεις να πάρεις με σεβασμό στην αντίθετη άποψη, εκτός κι αν είναι προσβλητική και ΑΝΩΝΥΜΗ. Σεβαστές λοιπόν οι απόψεις σας, αλλά δεν έχουν κανένα νόημα-ανώφελες αφού προσβάλλουν πρόσωπα είναι απρόσωπες όσο αντικειμενικές κι αν είναι. Κατόπιν αυτού δεν θα δημοσιεύσω κανένα σχόλιο σας αν δεν έχει ταυτότητα. Σας παροτρύνω να εκτεθείτε στον δημόσιο διάλογο επώνυμα. Σας χαιρετώ περιμένοντας νέα σας.
ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ.
Κρίνουμε την πολιτική σεβόμαστε τα πρόσωπα.
Μ. Αποστολόπουλος
ΤΟ ΠΕΡΙΤΎΛΙΓΜΑ  ΚΕΙΜΕΝΟΥ
 Ο/Η Ανώνυμος άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΟΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ-ΒΑΡΝΑΒΑ....ΟΙ ΑΝΘΡΩΠ...":

Παραθέτω link από σχόλιο μου στο blog του Κόλλια ( http://gekollias2.blogspot.com/2011/04/blog-post.html) γιατί δεν μπορώ να ακούω και να διαβάζω μυξοκλάμματα και δημοσιεύσεις από κάποιους που και καλά αγωνίζονται και για να μην νομίζουν κάποιοι ότι τα λέω μόνο στη μια μεριά...Γιατί το πραγματικό θέμα που πρέπει να λυθεί πρώτα είναι οι σχέσεις μεταξύ μας και μετά όλα τα άλλα...
Ενώ την ίδια ώρα που κάποιοι δημοσιεύουν ή αναπαράγουν τέτοια άρθρα όπως παραπάνω, κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τους φτιάξουν τον χωματόδρομο σπίτι τους και ότι άλλο ρουσφέτι, λες και όταν ήρθαν να μείνουν, δεν ήξεραν τι θα έβρισκαν...Λες και όλοι θέλουν να έχουν στα σπίτια τους άσφαλτο και σιγά σιγά να γίνουν σαν την Αθήνα που παράτησαν για να ζήσουν σαν άνθρωποι. Αλλά αυτή είναι η νοοτροπία κάποιων, συνήθως συνταξιούχων μεγαλοαστών, που δεν έχουν πλέον τι να κάνουν, ασχολούνται με όλα τα μικρά θέματα εκτός των καίριων και με νοοτροπία 1000 καρδιναλίων απαιτούν να τους κάνουν αυτό που θέλουν εδώ και τώρα. Ο βασικός λόγος κύριοι που δεν μπορείτε να συνεννοηθείτε και δεν έχετε επαφή με τον ντόπιο κόσμο είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά σας. (Υπόψην ότι εγω είμαι οικιστής). Δεν διαφώνώ ότι υπάρχει διαφορά επιπέδου στον κόσμο που ήρθε να κατοικήσει και στους ντόπιους. Αλλά τι κάναμε όλοι εμείς για να βρούμε σημείο επαφής (μιας και έχουμε καλύτερο επίπεδο) από το να το παίζουμε ξερόλες και υπερόπτες;(Παντού σε όλα τα μέρη ανά τον κόσμο, όταν υπάρχουν ντόπιοι κάτοικοι, οτιδήποτε ξένο έρχεται, το βλέπουν με μισό μάτι). Το θέμα είναι πως εμείς θα ενσωματωθούμε στο χώρο με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι ήταν κάποτε και το Καπανδρίτι, για όσους ξέρουν, αλλά με συνεργασία, διάλογο, κατάφερε η κοινοτάρχης(οικιστής) που έφυγε, να μιλάνε για αυτήν και να πίνουν νερό στο όνομά της. Χωρίς διακρίσεις, με πολλή δουλειά κατάφερε την καχυποψία των ντόπιων, να την μετατρέψει σε εμπιστοσύνη. Έτσι εδραιώνονται και ισχυροποιούνται οι σχέσεις κύριοι..
Αντί να δώσουμε βάρος όλοι μας στο πραγματικό θέμα της περιοχής(ΧΥΤΑ), έχουμε τους διάφορους αργόσχολους να τσακώνονται για το ποιος θα γίνει πρόεδρος, ποιανού θα περάσει το δικό του και ότι άλλο μικροπρεπές μπορεί να φανταστεί κάποιος. Και εκτός αυτού να μας το παίζουν και αγωνιστές. Τους μόνους αγωνιστές που παραδέχομαι είναι αυτοί που ήρθαν να ζήσουν σε μέρη εκτός Αθήνας από επιλογής τους στα χρόνια που η παραγωγικότητα τους ήταν στο μέγιστο. Και όσο πιο παλαιότερα το έκαναν τόσο μεγαλύτερο σεβασμό θα εμπνέουν. Όχι σε όλους τους συνταξιούχους που αποφάσισαν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους κάπου χαλαρά και για περνάνε το καιρό τους ασχολούνται με όλα τα ασόβαρα και δημιουργούν και προβλήματα με τους υπόλοιπους κατοίκους (ντόπιους και μη).
Κύριοι εξ Αθηνών προερχόμενοι, μπείτε στο κλίμα του χωριού, αποβάλετε τα κόμπλεξ που έχετε και την νοοτροπία του δερβέναγα, χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας και την πολύτιμη εμπειρία σας δημιουργικά χωρίς διακρίσεις. Επενδύστε στις σχέσεις των ανθρώπων...βρείτε σημεία επαφής και συνεργασίας και τότε σίγουρα θα βρείτε πολλούς που θα σας βοηθήσουν. Ασχοληθείτε σοβαρά με τα θέματα που πραγματικά είναι καίρια για την περιοχή μας και αφορούν άμεσα τα παιδιά μας(αν θέλετε να ασχοληθείτε...αλλιώς δημοσιεύσεις για τις δημοσιεύσεις και λόγια του αέρα χωρίς πραγματικές πράξεις, δεν μας χρειάζονται).Μετά έχουμε χρόνο να τσακωνόμαστε για τα μικρά...για να περνάει και η ώρα μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.