Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Τετάρτη, 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ένας Τζιλάβης, στη θέση του .... Τζιλάβη
Επανέρχεται στα … «Δημοτικά στέκια» ο Βασίλης Τζιλάβης και ανακατεύει την τράπουλα των εκλογών
Καραχάλιος (;),Θεοδωρίδης, Καραγιάννη και Αλεβιζόπουλος (;)στο ψηφοδέλτιό του
Χάνει εκ …. δεξιών ο Λουίζος

Ρεπορτάζ: Πόπη Σουφλή

Νέα ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό του Δήμου Μαραθώνος, καθώς από το πρωί διαρρέεται εντόνως από το πρωί, ότι κατέρχεται ως υποψήφιος ο Βασίλης Τζιλάβης, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του γιού του που ακουγόταν το όνομά του ότι θα  ηγηθεί ψηφοδελτίου.

Το σενάριο που για καιρό σερνόταν, ότι θα κατέβαινε ως υποψήφιος ο πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραχάλιος, τελικά δεν περπάτησε, για πολλούς και διαφόρους λόγους, που δεν είναι του παρόντος να αναλύσουμε, και καθώς τα περιθώρια στενεύουν και ο χρόνος μέχρι τις εκλογές μειώνεται καθημερινά, φαίνεται πως επικράτησε η άποψη να κατέβει ο ίδιος ο Βασίλης Τζιλαβης, ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Σε γνώριμα μονοπάτια θα ξαναπερπατήσει όπως όλα δείχνουν , ο Βασίλης Τζιλάβης, με μια μόνο διαφορά.
Ο Καλλικράτης δεν έχει καμία σχέση με όσα ξέραμε μέχρι σήμερα. Ασχέτως αν κάποιος στηρίζει ή όχι αυτόν τον θεσμό, οι εξουσίες ενός δημάρχου με το νέο σύστημα είναι απίστευτα μεγάλες και καμία σχέση δεν υπάρχει με την παλιά εικόνα του όποιου «βλαχοδήμαρχου»..
Και οι νοοτροπίες, δεν αλλάζουν…..
Ανακατεύεται και πάλι με την υποψηφιότητα του Βασίλη Τζιλάβη η πολιτική τράπουλα της περιοχής.
Και ο πρώτος που θα υποστεί το βαρύτερο πλήγμα, θα είναι ο νυν δήμαρχος Ιορδάνης Λουίζος, καθώς πολλά στελέχη που ανήκουν στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, θα το σκεφτούν πολύ σοβαρά αν θα πάνε τελικά μαζί του, ή θα προτιμήσουν να κατέλθουν ως υποψήφιοι με τον συνδυασμό του Βασίλη Τζιλάβη.
Το ίδιο θα συμβεί και με τον συνδυασμό του Χρήστου Κατσαρού, που προς το παρόν, φαίνεται ως ο πιο αδύναμος κρίκος, αφού δείχνει να κρατά πολύ χαμηλούς τόνους.

Ανέπαφος και ανεπηρέαστος θα μείνει ο συνδυασμός του υποψήφιου Δημάρχου Ζώη Καρίνου, καθώς από την πρώτη στιγμή, ο κ. Καρίνος, έκανε σαφές το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.
Όχι στα φθαρμένα πρόσωπα. Όχι στις παλιές πολιτικές νοοτροπίες.
Δεν είναι τυχαίο, που όλα τα πρόσωπα του συνδυασμού του, είναι νέα και άφθαρτα στην πολιτική. Κι αυτό λέει πολλά. Δηλώνει ότι οι παλιές πολιτικές και νοοτροπίες, συνέβαλαν στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ανθρώπων που τις εκπροσωπούν.
Το άρθρο που αναρτήσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας για τους «τοπικούς δικτατορίσκους», έρχεται α δέσει γάντι με την διαφορετική αντίληψη του Ζώη Καρίνου για τον τρόπο διαχείρισης των κοινών.
Η λογική των διεφθαρμένων εξουσιών, δεν δείχνει να του ταιριάζει.

Στο «στρατόπεδο» του υποψήφιου Δημάρχου Νίκου Ιωνά, δεν φαίνεται πως η απόφαση του Βασίλη Τζιλάβη να κατέλθει ως υποψήφιος, μπορεί να έχει κάποια επίπτωση.
Τις τελευταίες μέρες δείχνει ότι προχωρά με σταθερά αλλά καλομελετημένα βήματα που του εξασφαλίζουν μια πολύ αξιοπρεπή κάθοδο και κάθε μέρα η δυναμική του ισχυροποιείται.

Αφήσαμε για το τέλος τον Σπύρο Ζαγάρη, τον νυν δήμαρχο του Μαραθώνα, που η υποψηφιότητά του ανακοινώνεται με πηχυαίους τίτλους στον τοπικό τύπο, αλλά που προξενεί ερωτηματικά, ποια πρόσωπα θα μπορούσαν να κατέλθουν μαζί του, αφού όλοι οι δημοτικοί του σύμβουλοι σχεδόν τον έχουν εγκαταλείψει. Το πιο τραγελαφικό είναι, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, πιέζεται ασφυκτικά από διάφορους παράγοντες η Νέα Δημοκρατία να του δώσει το χρίσμα ή την στήριξη.
Προφανώς κανείς από αυτούς δεν γνωρίζει (;), ότι πρόκειται για έναν δήμαρχο που βαρύνεται με κακουργηματικές πράξεις και ο οποίος καταγγέλλεται από τα ίδια τα στελέχη της δημοτικής του παράταξης, ως ο μόνος υπεύθυνος για την πλήρη διάλυση του Δήμου.
Δύο βασικά στοιχεία, που συλλέξαμε κάνοντας μια πρώτη έρευνα μετά τις νέες εξελίξεις.
Επικρατεί η άποψη, ότι ο Ιορδάνης Λουίζος, δεν θα είναι στην "κούρσα" της δεύτερης Κυριακής, η οποία θεωρείται δεδομένη.
Παραξενεύει τους περισσότερους, η πληροφορία ότι ο Νίκος Καραχάλιος θα είναι δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Βασίλη Τζιλάβη, όχι ως αυτή καθ’ αυτή η συμμετοχή, όσο το γεγονός, ότι μέχρι πρότινος, το όνομά του έπαιζε πολύ δυνατά, ως υποψηφίου δημάρχου.
Η πιο επιτυχημένη ατάκα όμως που ακούστηκε, και αφορά στην υποψηφιότητα του Βασίλη Τζιλάβη, είναι η εξής:
«Προελάσατε προς τα…. Πίσω»….

* Στο νέο μας αρχείο, δεν υπάρχει φωτογραφία του Βασίλης Τζιλάβη. Σε επόμενη ανάρτησή μας, το πρόβλημα θα αποκατασταθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.