Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΟΜΟΓΛΟΥ ON CAMERA ΣΚΑΙ TV: ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ / ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΨΗΝΑΚΗ

Δραματική εμφάνιση στο τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΙ έκανε σήμερα ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα Αλέξανδρος Σόμογλου, κάνοντας έκκληση στους συντοπίτες του να παρουσιαστούν σύσσωμοι στη τακτική συνεδρίαση του Σώματος τη Παρασκευή 3 Αυγούστου στις έξι το απόγευμα, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου εντός των εγκαταστάσεων της Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου στο Μαραθώνα, όπου θα παρθεί απόφαση «Περί έκδοσης ψηφίσματος για παραίτηση του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη».

Ο κος Σόμογλου αναγνωρίζοντας το ολέθριο λάθος να υποστηρίξουν ένα Δήμαρχο όπως τον Ηλία Ψηνάκη ο οποίος αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών ενός ιστορικού δήμου όπως ο Μαραθώνας, δήλωσε:
«Εμείς να πάμε στα σπίτια μας. Όμως οι πολίτες του δήμου μας να διώξουν ένα καταστροφικό δήμαρχο»
Βέβαια ο Ηλίας Ψηνάκης δεν έχει καθόλου σκοπό να παραιτηθεί της θέσεώς του όπως δηλώνει αμετανόητος σε χθεσινή ανακοίνωσή του όπου μεταξύ άλλων γράφει για τους Δ.Σ. που ζητούν τη παραίτησή του :
«Είναι το λιγότερο θλιβερό αυτές τις τόσο κρίσιμες ώρες να εμφανίζονται κάποιοι, μεταξύ των οποίων καιροσκόποι, υπόδικοι και κατάδικοι με μικροπολιτικά και άλλα κίνητρα. Εκμεταλλευόμενοι το χάος, την οδύνη και τη δίκαιη οργή των πληγέντων, επιδιώκουν διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις, να βάλουν και άλλου είδους «φωτιές» στο Μαραθώνα που μπορεί ν αποδειχθούν καταστροφικές. Αυτές είναι οι φωτιές του διχασμού. Είναι όμως και άνθρωποι που ενώ τους δόθηκαν θέσεις ευθύνης, αρνήθηκαν να αγωνιστούν και να πολεμήσουν την ώρα της μάχης. Επέλεξαν την οδό της φυγής και μαζί της τη συμμαχία με τον χωρίς όρια λαϊκισμό».
Και συμπληρώνει επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την απουσία του απ’ τη συνεδρίαση της Παρασκευής για άλλη μια φορά: «Δε θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου μια μεθοδευμένη αντισυνταγματική διαδικασία που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο, καμία διάταξη και δεν έχει κανένα νομικό προηγούμενο» καθώς θεωρεί αντισυνταγματικό το αίτημα παραίτησής του, αφού ο νομοθέτης πράγματι δεν έχει προβλέψει τι γίνεται σε καταστάσεις όπου ο δήμαρχος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του συνόλου σχεδόν του δημοτικού του συμβουλίου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει παράγραφος προς τον επίλογο της ανακοίνωσής του, που επισημαίνει ότι: «Απέναντι λοιπόν στην πιο σημαντική και δύσκολη μάχη που έχουμε μπροστά μας θα σταθώ δίπλα στους συμπολίτες μας με όλες μου τις δυνάμεις. Θεσμικές ή μη. Είναι ευθύνη όλων μας αυτό που συνέβη να μην ξανασυμβεί. Είναι ευθύνη όλων μας να σταθεί ο τόπος μας και πάλι στα πόδια του το ταχύτερο δυνατό. Γι’ αυτό και είναι ανάγκη να μάθουμε την αλήθεια», όταν οι πολίτες όλων των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Μαραθώνα γνωρίζουν καλά ότι ο Δήμαρχός τους ποτέ δε στάθηκε δίπλα τους τόσο σε δύσκολες καταστάσεις, περσινή φωτιά που απείλησε το Βαρνάβα Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙ ΚΑΛΑΜΟ – ΒΑΡΝΑΒΑ – ΣΕΣΙ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ, απ’ όπου το κακόγουστο σόου Ψηνάκη που μόλις το έμαθε στο ακατοίκητο νησάκι που βρισκόταν, πήρε ελικόπτερο κι ήρθε να σβήσει τη φωτίτσα, χιόνια που απέκλεισαν επί πολλές μέρες το Βαρνάβα Η ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟ ΒΑΡΝΑΒΑ κ.α., όσο και γιορτινές, εκτός αυτών που υπήρχε έντονη παρουσία των κεντρικών ΜΜΕ.
 https://www.kirkinews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.