Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

31 στους 33 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Μαραθώνα αποπέμπουν τον Ηλία Ψηνάκη

Της Βιργινίας Μάρκου
Η πρωτοφανής για τα ελληνικά χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -απ’ όσο είμαι στη θέση να γνωρίζω- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα περί έκδοσης ψηφίσματος για την παραίτηση του δήμαρχου Ηλία Ψηνάκη, ολοκληρώθηκε, με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

Πλην... σύγχρονων Λακεδαιμονίων, όπως αποδείχτηκε, των αντιδημάρχων δηλαδή, κ.κ. Γιάννη Ζαγάρη και ΒάϊοΥ Θανασιά, 31 «Ναι, να μας αδειάσει τη γωνιά ο Ψηνάκης» καταγράφηκαν, άλλο που ο ίδιος δεν ήταν παρών να τ’ ακούσει!
Οι πολίτες που είχαν μαζευτεί ήταν όχι μόνο πολυάριθμοι, αλλά όπως είναι φυσικό, εξαιρετικά εξοργισμένοι και φανερά αηδιασμένοι από την εν γένει συμπεριφορά του Ηλία Ψηνάκη. Η καταστροφή που συντελέστηκε ήταν η αφορμή τελικά, για να εξωτερικευτούν συναισθήματα αποστροφής προς τον δήμαρχο, τα οποία υπέβοσκαν για τρία χρόνια τουλάχιστον. Ως την 23η Ιουλίου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες του Καλλικρατικού Μαραθώνα, είχαν πάψει ν’ ασχολούνται με τον Δήμο και προσωπικά με τον Ψηνάκη, μετρώντας τις μέρες ως τις εκλογές. Πλέον, δεν αντέχουν στην ιδέα ότι κυκλοφορεί στους ίδιους δρόμους μ’ εμάς και ότι αναπνέει τον ίδιο αέρα, πόσο μάλλον ότι βρίσκεται στο τιμόνι του τόπου κι επωφελείται από αυτό το αξίωμα. Ποικιλοτρόπως...
Οι κάμερες και τα τηλεοπτικά δίκτυα ήταν επίσης, παρόντα, θυμίζοντας τις πρώτες συνεδριάσεις – φιέστες του νεοεκλεγμένου τότε, Ψηνάκη.
Με αγωνία λοιπόν, περιμένουμε όλοι, τις από εδώ και πέρα ενέργειες, με δεδομένο ότι ο δήμαρχος αρνείται να παραιτηθεί, αλλά και τη δηλωμένη πρόθεση των δημοτικών συμβούλων απ’ όλες τις πτέρυγες, να προχωρήσουν ενωμένα και συντεταγμένα προκειμένου ο Δήμος να σταθεί ξανά στα πόδια του!
Και μην ξεχνάμε μεταξύ άλλων, ότι σε δύο μήνες έρχονται βροχές και η περιοχή χρειάζεται επειγόντως αντιπλημμυρική θωράκιση.
Ευελπιστούμε όπως το κλίμα της συναίνεσης, λογικής και συννενόησης που επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση, να συνεχιστεί και το επόμενο κρίσιμο διάστημα.
Σε τίποτα άλλο δεν έχουμε να ελπίζουμε...

 https://www.dimotisnews.gr/
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:  
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.