Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Και ο Ηλίας το βιολί του...

Της Βιργινίας Μάρκου Δημοσιογράφου
Όσοι είμασταν κοντά στον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη για αρκετό διάστημα -αρκετό να τον μάθουμε από την καλή και να καταλάβουμε τι... καπνό φουμάρει- διαπιστώσαμε το εξής: ουδόλως ενδιαφέρεται για την άποψη που σχηματίζουμε οι ντόπιοι αναφορικά με το άτομό του. Σκασίλα του μεγάλη, τελικά, αν τον εκτιμούμε, αν τον θεωρούμε ικανό τοπάρχη και αξιόλογο άτομο.
Αυτό που ανέκαθεν τον ένοιαζε κι εξακολουθεί να τον νοιάζει, είναι η έξωθεν των τειχών του Μαραθώνα, καλή μαρτυρία και ιλουστρασιόν εικόνα του. Από την αρχή, και αφού απέκτησε τον τιμητικό τίτλο του Δημάρχου ενός τόσο ιστορικού Δήμου, άρχιζε να χτίζει και να συναρμολογεί έναν πολιτικό χαρακτήρα, εκείνον του αιρετού που «δεν μασάει» που δεν υποκύπτει σε «εκβιασμούς πρώην συνεργατών του» που δεν γονατίζει σε «λαμόγια».
Και η αλήθεια είναι ότι δεν τα είχε καταφέρει κι άσχημα... με αποτέλεσμα, όλοι εμείς οι ντόπιοι να χαμογελάμε πικρά όταν τύχαινε να βρισκόμαστε κάπου εκτός του τόπου μας και ν’ ακούμε σχόλια του τύπου: «πόσο τυχεροί είστε που έχετε δήμαρχο τον Ψηνάκη!»
Τώρα πια, μετά την ανυπολόγιστη καταστροφή και την στάση την οποία κράτησε ο... μάνατζερ της συμφοράς, φαίνεται να τον πήραν όλοι χαμπάρι. Το ένα μετά το άλλο, τα μέσα πανελλαδικής κυκλοφορίας, τον κράζουν ανελέητα... τι «πολίτη χαμηλής υποστάθμης» τον αποκάλεσαν, τι «κακομαθημένο, φυγόπονο και ψεύτη» τι «καραγκιόζη και ξεφτίλα»...
Τον κατάλαβαν κι έχουν άπαντες αηδιάσει...
Κι εκείνος; Πώς αντιδρά σε όλα αυτά; Μα φυσικά, για μία ακόμα φορά, αναίσθητα, ασυνείδητα, προκλητικά, ελεεινά...
Επιμένει στα ψέμματα και τις κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως τη συνδρομή που θέλει να προσφέρει, καταθέτοντας στον Εισαγγελέα προκειμένου για τα αίτια της πυρκαγιάς.
Κι εμείς υποχρεούμεθα να τον ανεχόμαστε, αφού ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μαραθώνα, επιμένουν να του παρέχουν μηχανική υποστήριξη αναπνοής...
Έλεος πια...
https://www.dimotisnews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.