Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Απίστευτο! Ο Δήμος Μαραθώνα ζητά να μην κηρυχθεί αναδασωτέα η περιοχή που κάηκε στο Μάτι!

 
Πολλές κατοικίες ανήκαν σε «γκρίζα ζώνη» ως προς το καθεστώς νομιμότητάς τους!
Αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες ότι ο Δήμος Μαραθώνα ζήτησε χτες από την κυβέρνηση να μην κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη περιοχή στο Μάτι που βρίσκεται στα όρια ευθύνης του.
Όπως αναφέρει το newpost.gr, μεγάλος αριθμός σπιτιών που κάηκαν ανήκαν σε «γκρίζα ζώνη» ως προς το καθεστώς νομιμότητάς τους. Αν κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη έκταση, αυτά τα σπίτια δεν θα μπορέσουν να ανοικοδομηθούν με νόμιμο τρόπο.
Στο ίδιο μήκος κύματος, τοπικοί πολιτευτές πιέζουν για την άμεση ένταξη της καμένης περιοχής σε σχέδιο πόλης. Όπως είναι αυτονόητο, αν δεν κηρυχτούν αναδασωτέα τα καμένα, η Πολιτεία θα έχει υλοποιήσει πλήρως τους σχεδιασμούς των οικοπεδοφάγων-εμπρηστών.
Μιλώντας στους "Αταίριαστους" στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς το δημοσίευμα του Newpost. Ερωτώμενος αν ο Δήμος Μαραθώνα έχει όντως ζητήσει να μην κηρυχτεί αναδασωτέα η καμένη έκταση, ο κ. Ψινάκης δήλωσε ότι η περιοχή του Ματιού εθεωρείτο τυπικά δασική, αν και εδώ και πολλά χρόνια είναι οικιστική...


Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.