Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Βάλτε νερό και τροφή στα αδέσποτα ζώα έχουν ανάγκη όπως εμείς.

Δυστυχώς στον Βαρνάβα δεν υπάρχει καμιά μέριμνα για τα αδέσποτα.
αδέσποτα ζώα
Η σίτιση για τα αδέσποτα ζώα επιτρέπεται βάσει του Νόμου 4039/12 & της Εγκυκλίου του Αρείου Πάγου 1/13/1631/8.4.13. Επίσης, η στέρηση νερού θεωρείται παθητική κακοποίηση.
Σύμφωνα με το Νόμο, τα αδέσποτα ζώα είναι στην ευθύνη των Δήμων και η σίτιση και το νερό είναι ευθύνη και των δημοτών και κανένας δεν έχει δικαίωμα να τα στερήσει (Νόμος 4039/2014).

 Η αλληλεγγύη όλων σε κάθε αδύναμο και ανυπεράσπιστο πρέπει να είναι δεδομένη.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Άσε λίγο νερό για τα αδέσποτα
Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 12:45
11-adespota-nero
Η ζέστη είναι ανυπόφορη, αρχίζεις να αποφεύγεις κάθε κλειστό χώρο και πλέον βασική προϋπόθεση για την επιλογή μαγαζιού είναι ο καλός κλιματισμός.


Εσύ κάνεις μπάνιο κάθε μέρα, εσύ πηγαίνεις στη θάλασσα, έχεις κλιματιστικό, πίνεις παγωμένο νερό απ’ το ψυγείο όποτε θες. Μήπως όμως ξεχνάς κάτι; Είναι ένα ζευγάρι μάτια κι ένα σετάκι τεσσάρων ποδιών που σε ακολουθεί συνεχώς. Η γλώσσα είναι έξω ενώ σε κοιτά με παράπονο.


Όσοι έχουν ή είχαν σκύλο θα έχουν νιώσει αυτό το διαπεραστικό βλέμμα που σε κάνει να νιώθεις ξαφνικά πως είσαι ο χειρότερος εγκληματίας που τον ξέχασες. Και τα ζώα ζεσταίνονται! Τα ζώα, αυτοί οι τετράποδοι φίλοι, έχουν παντού τρίχες. Μια γούνα που δεν μπορούν να αποχωριστούν.


Τυχερά τα ζωάκια που έχουν ένα σπίτι τέτοια περίοδο, με καθαρό νερό, κλιματισμό, μπάνια και κουρέματα.

Πολλά είναι όμως αυτά που βρίσκονται μόνα σε μια μεγάλη πόλη ψάχνοντας ένα μικρό μέρος σκιάς. Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπεις αδέσποτα να ξαπλώνουν και να κοιμούνται στις πόρτες μαγαζιών στο σημείο που μπορούν να δροσίζονται ίσα-ίσα.



Γι’ αυτό λοιπόν μη νοιάζεσαι μόνο για το δικό σου φίλο, όλα ψυχούλες είναι και το καλοκαίρι μπορεί να φανεί μέχρι και θανατηφόρο για αυτά.


Δε θέλει πολλή κούραση ούτε έξοδα. Δεν είναι δύσκολο, ένα μπολάκι νερό είναι μόνο. Όταν πας να βάλεις στο κατοικίδιό σου ή να ποτίσεις τα λουλούδια σου, βάλε ένα δεύτερο μπολάκι έξω απ’ την πόρτα σου για να δροσίσεις ένα αδέσποτο. Δε θα σου κοστίσει τίποτα, μόνο ελάχιστο απ’ το χρόνο σου, αλλά ένα σκυλάκι ή μια γάτα θα σε ευγνωμονεί.


Κάτι ακόμα που θα βοηθούσε ιδιαίτερα είναι να ρίχνεις λίγο νεράκι στο έδαφος αν έχεις αυλή ή πράσινο έξω απ’ το σπίτι. Θα τα δροσίσει έστω και λίγο. Ακόμα μπορείς και να λούσεις ένα αδέσποτο με το λάστιχο.


Ακούγεται άσχημο, όμως αν γνωρίζεις πως το ζώο είναι ήμερο και δεν υπάρχει περίπτωση να σε βλάψει απ’ το φόβο του, τότε θα ήταν πολύ καλό αν μπορούσες να το λούσεις για λίγο με το λάστιχο όπως θα έκανες στο δικό σου σκυλάκι. Μπορεί τα ζώα να δείχνουν πως δεν αγαπούν το μπάνιο και το νερό όμως σε αυτές τις συνθήκες, με τον ήλιο να τους καίει τη γούνα, νιώθουν τεράστια ανακούφιση.


Τέλος, το πιο απλό από όλα αλλά εξίσου σημαντικό είναι να μη διώχνεις τα ζώα, αν τύχει να βρεις κάποιο ζωάκι να ξεκουράζεται έξω απ’ την πόρτα σου μην το διώξεις, δε θα σε βλάψει, δε βρίσκεται εκεί με κακό σκοπό. Το πιο πιθανό είναι να έχει βρει ένα μέρος που δροσίζεται και να έχει κάτσει ώστε να ξεκουραστεί και να προφυλαχτεί απ’ τον ήλιο. Αν δε θες, μην κάνεις τίποτα από τα παραπάνω απλά άσε το εκεί, ακόμα κι αυτό θα βοηθήσει.


Δε θέλει πολλά το να είσαι καλός άνθρωπος, λίγο χρόνο κι αγάπη.
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.