Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Άνοιξε τις πύλες της η 3η Έκθεση Βιβλίου του Δήμου Ωρωπού

Άνοιξε πανηγυρικά τις πύλες του, χθες, Τετάρτη 18 Ιουλίου,  στην παραλία Σκάλας Ωρωπού, ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός, του καλοκαιριού, η 3η Έκθεση Βιβλίου του Δήμου Ωρωπού, υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

Το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ωρωπού, στοχεύουν στην ενίσχυση της φιλαναγνωσίας και η  διάδοση του καλού  βιβλίου σε όσο το δυνατόν πιο ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Φέτος, στην Έκθεση Βιβλίου του Δήμου, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα, συμμετέχει, η πολυταξιδεμένη έκθεση κόμικ «Re-Animate Europe», παρουσιάζοντας τα καλύτερα έργα που συμμετείχαν στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Friedrich Naumann Foundation Europe.
Το θέμα της έκθεσης είναι η κινητοποίηση της Ευρώπης με σκοπό να αντιμετωπίσει της σύγχρονες προκλήσεις, μέσα από τα μάτια νέων καλλιτεχνών. Η έκθεση προέκυψε μετά από διεθνή διαγωνισμό και τα καλύτερα κόμικ συμπεριλαμβάνονται σε ένα συλλεκτικό βιβλίο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν το βιβλίο από το περίπτερο της έκθεσης, ατελώς.

Το μήνυμα αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας που απευθύνεται σε όλους, ειδικότερα δε, στους νέους, είναι πως «Το βιβλίο δεν έχει όρια, το βιβλίο είναι ένα μέσο διασκέδασης, γνώσης, εκπαίδευσης και προβληματισμού. Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον Πολιτισμό μας» όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην ομιλία του ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Μιχάλης Τόλιας.

Στα εγκαίνια της Έκθεσης παρέστη και ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την άριστη διοργάνωση της Έκθεσης όπου για πρώτη φορά συμμετέχουν τα τρία βιβλιοπωλεία της Σκάλας Ωρωπού  (Μανιός, Μολύβι και Σύμβολο).

Εκ μέρους του Ιδρύματος Friedrich Naumann Foundation Europe, παρέστη ο Διεθνολόγος και Επικοινωνιολόγος Δρ. Αθανάσιος Γραμμένος, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην Ευρώπη που αλλάζει και πως τα παιδιά βλέπουν αυτή την αλλαγή μέσα από τα έργα τους τα οποία αποτυπώνονται στα κόμικς.

Προσκεκλημένος στα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου ήταν και  ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Χάρις Θεοχάρης, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στις θεσμικές, οικονομικές και πολιτικές  μεταβολές που διενεργούνται σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην ανάγκη η Ελλάδα να μετάσχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Μεταπολίτευση και στις αλλαγές που συντελούνται, αναζητώντας το ρόλο που της ανήκει, ώστε να μπορέσει να συμπορευτεί με τους εταίρους. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει και στην Ελλάδα μια νέα πολιτική δράση που θα έρθει να καλύψει και να εκφράσει το κενό που υπάρχει  στον Κεντρώο χώρο.

Η Έκθεση Βιβλίου στην Παραλία Ωρωπού, έναντι Πλατεία Ηρώων, θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018.

       





http://www.apopsi-tora.gr

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.