Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Έρχεται το «ματωμένο φεγγάρι» και θα είναι η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα



Ετοιμαστείτε για ένα εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο τo βράδυ της Παρασκευής, 27 Ιουλίου. Ο λόγος για το «ματωμένο φεγγάρι», την ολική έκλειψη Σελήνης. 

Σύμφωνα με τη NASA, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ολική έκλειψη του αιώνα μας, ενώ το ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο θα είναι ορατό σχεδόν από όλη την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία, την Αφρική και από κάποια μέρη της Νότιας Αμερικής.
Το φαινόμενο θα έχει διάρκεια 1 ώρα και 43 λεπτά και είναι η μεγαλύτερης διάρκειας έκλειψη που θα σημειωθεί μέχρι και το 2100.
H επόμενη σεληνιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από τη Βόρεια Αμερική, στις 21 Ιανουαρίου 2019, θα διαρκέσει μόνο μία ώρα και δύο λεπτά.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:

Δείτε ακόμα:

Οι άγνωστοι Πύργοι γύρω από την λίμνη του Μαραθώνα. Που βρίσκονται τα εντυπωσιακά απομεινάρια της Φραγκοκρατίας και της οχύρωσης της αρχαίας Αθήνας. Επικοινωνούσαν μεταξύ τους και προστάτευαν από τις επιδρομές...

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.