Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Η επέτειος της Μεγάλης Μάχης του Ωρωπού του 1829 γιορτάστηκε στο χωρίο Ωρωπός με λαμπρότητα

Την Μεγάλη Μάχη του Ωρωπού της 13ης Ιουλίου 1829,  γιόρτασε,  ο Δήμος Ωρωπού με θρησκευτική λαμπρότητα.
Στο χωρίο Ωρωπός και στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου, Μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισίας και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου και με τη συνοδεία της μπάντας της Κ.Ε.Δ.Ω.

Ακολούθως τελέστηκε Ιερή Δοξολογία  και στη συνέχεια κατάθεση Στεφάνων στο μνημείο πεσόντων από το Δήμαρχο κ. Θωμά Ρούσση όπου και αναγνώστηκε ο Πανηγυρικός της Ημέρας.

H χορωδία Gbenets Choirs, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Βενετσιάνου,  τραγούδησε τον «Θούριο» και «Να ‘τανε το ’21», ενώ έκλεισε την εκδήλωση τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο.

Η 13η Ιουλίου έχει ανακηρυχθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωρωπού ως επίσημη τοπική εορτή σε ανάμνηση της τελευταίας και πιο σημαντικής μάχης στις 13 Ιουλίου 1829 στην Αττικοβοιωτία με την οποία ουσιαστικά τελείωσε ο πόλεμος με τα τουρκικά στρατεύματα και η απελευθέρωση της περιοχής.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής κ. Γιώργος Βλάχος, ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, οι  Αντιδήμαρχοι κ. Δημήτρης Βελτανιώτης, Γιώργος Δάβρης και Γιώργος Πούλος,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στέργιος Γκικάκης, ο Επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας κ. Γιώργος Γιασημάκης, η Πρόεδρος της Ε.Τ.Α.Δ.Ω κ. Αναστασία Μαραβέλια, η Πρόεδρος της ΔΕΠ κ. Ανδριάνα Αλεξανδράτου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γιώργος Μαντάς, Χρήστος Τσεκρεζής και Άγγελος Χατζηιωάννου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Παλατίων  κ. Θεοφάνης Καζαμίας, ενώ της Τ.Κ. Χωριού Ωρωπός κ. Λ. Ρόδης απέστειλε χαιρετισμό. Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Αλέξανδρος Ανδριώτης, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ωρωπού κ. Νίκος Χριστοδούλου και η Γραμματέας της Τ.Ο. κ.Βούλα Μπάρδη,  ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ωρωπού κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και ο Πρόεδρος της ΟΣΩ κ. Γιώργος Παναγόπουλος. Επίσης ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Γαλανόπουλος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Ασωπός» και  η Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Πνευματικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού κα Βάσω Βλάχου.
Το παρόν έδωσε και ο ιστορικός-συγγραφέας κ. Γιάννης Γκικάκης ο οποίος ανέδειξε τη Μάχη του Ωρωπού και τη σημασία της για την περιοχή της Αττικής.




Φωτογραφίες: Θανάσης Σκούρας και Βούλα Μπάρδη
http://www.apopsi-tora.gr/
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.