Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

«Μακεδόνες»... από τα LIDL! - Αθίγγανοι, αλβανόφωνοι, βουλγαρόφωνοι, Σλάβοι Σκοπίων, όλοι μαζί θα λέγονται «Μακεδόνες»!

«Μακεδόνες»... από τα LIDL! - Αθίγγανοι, αλβανόφωνοι, βουλγαρόφωνοι, Σλάβοι Σκοπίων, όλοι μαζί θα λέγονται «Μακεδόνες»!

Στα Σκόπια το κλίμα είναι πανηγυρικό, για την συμφωνία που αποδέχθηκε ο Α.Τσίπρας,  ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι. 

Τα Σκόπια αποδέχθηκαν το erga omnes,αλλά ποιο απ'όλα; Η νέα ονομασία θα είναι «Βόρεια Μακεδονία», αλλά η Ελλάδα αναγνωρίζει κανονικά την εθνικότητα των «Μακεδόνων» στους αλβανόφωνους και τους σλαβόφωνους των Σκοπίων και τις άλλες μειονότητες, όπως οι αθίγγανοι, στην μεγαλύτερη εθνική υποχώρηση της νεώτερης πολιτικής της ιστορίας, ενώ επίσης αναγνωρίζει και την ύπαρξη «μακεδονικής» γλώσσας.
Ναι, καλά διαβάσατε: Το σλαβικό-βουλγαρικό ιδίωμα θα λέγεται πλέον «μακεδονική γλώσσα» με την άδεια και την «βούλα» της Ελλάδας.
Η υπόθεση αν δεν ήταν τόσο σοβαρή θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι «Μακεδονες» να χαρακτηριστούν και ως «Μακεδόνες από τα Lidl» μια φράση που η νεολαία χαρακτηρίζει τα οικονομικά προϊόντα δεύτερης διαλογής των γνωστών σούπερ-μάρκερ.
Η ονομασία της χώρας περιγράφεται ως Severna Makedonija στη γλώσσα των Σκοπιανών και ως North Macedonia στα αγγλικά.
Ο όρος για το erga omnes αναιρείται στην πράξη αφού δεν θα λέγονται «Σεβερνομακεδονίτες», ούτε «Βορειομακεδόνες» αλλά απλά «Μακεδόνες»!
Αυτό καθώς η εθνότητα που συμφωνήθηκε μεταξύ Τσίπρα και Ζάεφ να είναι “Mακεδονική” με περιγραφή, θα υπάρχει δηλαδή δίπλα το: Citizen of the Republic of Northern Makedonija.
Παράλληλα σε ό,τι αφορά στην γλώσσα συμφωνήθηκε πως και αυτή θα είναι “μακεδονική” με περιγραφή ότι πρόκειται για μέρος των νοτίων σλαβικών γλωσσών.
Κάπως έτσι με τη συμφωνία οι όροι Μακεδονία, Μακεδόνας και Μακεδονικός ανήκουν πλέον και στους βόρειους γείτονές μας, κάτι το οποίο δημιουργεί αντιδράσεις.
Ήδη γίνεται λόγος για εκχώρηση των όρων στους Σκοπιανούς και για αναίρεση του ergma omnes υπό την έννοια ότι τυπικά θα υπάρχει ονομασία Βόρεια Μακεδονία, αλλά ένας κάτοικος αυτής της χώρας θα είναι Μακεδόνας, θα μιλάει μια μακεδονική γλώσσα και θα εξάγει ένα προϊόν που θα είναι Μακεδονικό.
Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω ένας κάτοικος της βόρειας Ελλάδας είναι Έλληνας πολίτης, μιλάει την ελληνική γλώσσα και εξάγει ένα ελληνικό προϊόν. Επί της ουσίας οι όροι “Μακεδονία” , “Μακεδόνας” και “Μακεδονικός” στο μέλλον θα παραπέμπουν στο γειτονικό κράτος και όχι στην Ελλάδα, η οποία χάνει το σύνολο της μακεδονικής κληρονομιάς 2.500 ετών μέσα από αυτή την συμφωνία.
Η Μακεδονία πλέον θα είναι ένα ξένο κράτος, οι Μακεδόνες πολίτες μιας ξένης χώρας και πλέον μια καινούρια σλαβική γλώσσα θα λέγεται «μακεδονική» κάνει την εμφάνισή της.
Ολα αυτά για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ!
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.