Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

Ο πόλεμος στο Αιγαίο είναι πρωτίστως ναυτικός! Τι δείχνουν τα στοιχεία των τουρκικών προκλήσεων

Οι Τούρκοι μετά από την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο ΥΠΕΘΑ και τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου για την ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων προχώρησαν σε μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο. Μετά από το ραντεβού που είχε όμως ο ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Μ.Πομπέο και την άτακτη υποχώρηση της Άγκυρας στο θέμα της αγοράς των S-400, ανακοίνωσαν…επιφυλακή των τουρκικών ΕΔ λόγω φόβου …ελληνικής πρόκλησης από την Ελλάδα! Απόλυτος παραλογισμός…
Το ποιος προκαλεί στο Αιγαίο είναι σαφές και αποδεικνύεται με στοιχεία και αριθμούς. Ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας έκανε λόγο για “ποσοτική και ποιοτική ανβάθμιση των τουρκικώ προκλήσεων”. Δεν το είπε τυχαία. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν αποκαλυπτικά. Το πιο εντυπωσιακό που προκύπτει απ΄ αυτά είναι πως ο πραγματικός πόλεμος στο Αιγαίο, δεν γίνεται πια μόνο στον αέρα με τις παραβιάσεις, αλλά στη θάλασσα, όπου τα επεισόδια έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα!
Τι δείχνουν οι ψυχροί αριθμοί:
Όπως προκύπτει από τους πίνακες  , το 2009 σημειώθηκαν στο Αιγαίο 90 ναυτικά επεισόδια. Το 2017 είχαμε 1998 και στο πρώτο εξάμηνο του 2018 έχουμε μέχρι στιγμής 470!!! Σ΄ αυτές περιλαμβάνονται και οι συγκρούσεις τουρκικών με ελληνικά σκάφη. 
Στον αέρα οι προκλήσεις διαρκώς αυξάνονται:
•Το 2017 είχαμε 1330 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη να κάνουν 3317 παραβιάσεις και 37 υπερπτήσεις. 
•Το 2018 μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 1561 παραβιάσεις κι έχουμε 12 υπερπτήσεις.
Μετά απ΄ όλα αυτά οι Τούρκοι δηλώνουν…ανήσυχοι για επεισόδιο στο Αιγαίο! 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.