Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Στη δημοσιότητα σχέδιο νόμου 1140 σελίδων για Τουρκία και F-35 – Ψηφίζουν εσπευσμένα την επόμενη βδομάδα! Λήγει το σίριαλ με υπογραφή Ν.Τραμπ

Κίνηση κατευνασμού και αποπροσανατολισμού φαίνεται πως ήταν η σημερινή αιφνιδιαστική ανακοίνωση της Τουρκίας πως παγώνει την παραλαβή των S-400 καθώς όπως έγινε γνωστό, νομοσχέδιο «τέρας» 1140 σελίδων ετοίμασε το Αμερικανικό Κογκρέσο και το σχέδιο νόμου πάει για ψήφιση άμεσα και πριν τις τουρκικές εκλογές.

Το σχέδιο νόμου κάνει λόγο για απομπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το άρθρο μας «Αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 -Προχωρήστε άμεσα σε μελέτη» – Βόμβα από το Πεντάγωνο των ΗΠΑ.Δεν μιλά απλά για πάγωμα ή αναβολή στην προμήθεια των F-35 από την Αγκυρα αλλά για ΑΠΟΠΟΜΠΗ!Εντύπωση προκαλεί η δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου, μόλις λίγα 24ώρα μετά τη συνάντηση Πομπέο – Τσαβούσογλου στην Ουάσιγκτον και την ανακοίνωση των S-400. Η ψηφοφορία αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα.Οπότε σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε οριστικά τι θα γίνει με Τουρκία και F-35. Η υπογραφή του Ν.Τραμο θα σφραγίσει ίσως μια νέα εποχή στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας αλλά και ΗΠΑ-Ελλάδας…O Nομος για την Εθνική Άμυνα (NDAA) περιλαμβάνει το μπλοκάριασμα της παράδοσης των F-35 σε τουρκικά αεροδρόμια.Αν περάσει το νομοσχέδιο αυτό, τότε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ αναγκάζετται να σταματήσει την μεταφορά των μαχητικών στην Τουρκία.
Το σχέδιο 4 σταδίων του νομοσχέδιου 1140 σελίδων περιλαμβάνει:
1-Βήματα απομάκρυνσης της βιομηχανικής συμμετοχής της Τουρκίας- τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών-από την κατασκευή και συναρμολόγηση κομματιών του F-35.
2- Το κόστος αντικατάστασης της Τουρκίας καθώς και το κόστος των υλικών που κατασκευάζει η τουρκική βιομηχανία.
3- Χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της Τουρκίας και της Τουρκικής βιομηχανίας από το πρόγραμμα έτσι ώστε να υπάρξει η μικρότερη επίδραση.
4- Οι διαδικασίες που θα απαγορέψουν την μεταφορά F-35 στην Τουρκία. Αναφέρεται ρητά πως δεν επιτρέπεται να φύγουν από το αμερικανικό έδαφος.
Το νομοσχέδιο μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ.
Μόλις ψηφιστεί, ξημερώνει μια νέα ημέρα στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ. Το νομοσχέδιο έχει αυξημένες πιθανότητες υπερψήφισης καθώς δεν γίνεται αναφορά μόνο στους S-400 αλλά και στον Αμερικανό Πάστορα που κρατά αιχμάλωτο ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Αναφορά γίνεται και στις πολιτικές του Ερντογάν. Συνεπώς δεν είναι πρόβλημα μόνο οι S-400. 
Απλά σήμερα, ο παμπόνηρος Ερντογάν έριξε «στάχτη στα μάτια» των ΗΠΑ με την αιφνιδιαστική ανακοίνωση περί παγώματος των S-400. Θα χρειαστεί να κάνει και άλλα βήματα για να παραλάβει το F-35
Ο Μπράνσον, χριστιανός πάστορας έχει καταδικαστεί σε 35 χρόνια κάθειρξης, αρνήθηκε εκ νέου τις κατηγορίες περί τρομοκρατίας και  κατασκοπία σε  τουρκικό δικαστήριο πριν λίγες ημέρες . Σημειώνεται ότι είναι έγκλειστος στις τουρκικές φυλακές από το 2016.
Σύμφωνα με το γραφείο του Γερουσιαστή  Shaheen, η πρόθεση των Τούρκων  να αγοράσουν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα είναι αξιόποινη πράξη σύμφωνα με το δίκαιο των ΗΠΑ.
«Υπάρχει τεράστιος δισταγμός για τη μεταφορά ευαίσθητων πληροφοριών της τεχνολογίας των αεροσκαφών  F35 σε ένα έθνος που αγόρασε ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας , το οποίο σχεδιάστηκε για να καταρρίπτει αυτά ακριβώς  τα  αεροσκάφη», δήλωσε ο γερουσιαστής Shaheen.
Επίσης, η Γερουσία αποφάσισε ότι η Τουρκία παραβιάζει τον κανονισμό της  συμμαχίας του ΝΑΤΟ , λόγω  της συμφωνία της με τη Ρωσία το Δεκέμβριο για την αγορά πυραύλων S-400 .
Υπάρχει επίσης  απαγόρευση παράδοσης όλων των αμερικανικών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτικών σε   F-16, ελικόπτερα S-70 κά.
Οι σχέσεις μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα  σε πλήθος ζητημάτων τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής των ΗΠΑ στη Συρία και ορισμένων νομικών υποθέσεων κατά  Τούρκων και  Αμερικανών υπηκόων που κρατούνται στις δύο χώρες.
Το θέμα όμως είναι ότι με την αγορά ρωσικών πυραύλων ως δεδομένη από την Άγκυρα,  δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε παράδοση αμερικανικών αεροσκαφών , ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι και η  ισραηλινή κυβέρνηση πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση ,  διότι μετά τις απειλές Ερντογάν κατά της Ιερουσαλήμ και της δημοσιοποίησης των γνωστών ισλαμιστικών του θεωριών, ο σουλτάνος έχει γίνει επικίνδυνα επιθετικός κατά του Ισραήλ και αυτό δεν ανέχεται ο Τραμπ .
Το νομοσχέδιο για την άμυνα NDAA είναι αρκετά βήματα από το να γίνει νόμος των ΗΠΑ .
Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο («Νεκρώνουν» όλα τα αμερικανικά οπλικά συστήματα της Τουρκίας – Αφηνίασαν τα «γεράκια» των ΗΠΑ με τον Ερντογάν), είχαμε αναφέρει ότι  πρώτοι ότι ο νέος ετήσιος Νόμος Εθνικής Άμυνας (NDAA), ο οποίος ελέγχει  το επίπεδο των αμυντικών δαπανών των ΗΠΑ, δεν διακόπτει μόνο την παραλαβή των F-35 από την Τουρκία , αλλά κινδυνεύει να καθηλώσει στα αεροδρόμια όλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εφόσον εγκριθεί και εφόσον ο Ερντογάν δεν κάνει «πίσω»στο θέμα των πυραύλων S-400.
Το νομοσχέδιο αναφέρει ξεκάθαρα την πρόταση της «προσωρινής παύσης» όλων των πωλήσεων όπλων και χορήγησης ανταλλακτικών στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σε ξηρά , αέρα και θάλασσα.
Με λίγα λόγια εφόσον περάσει τελικά το νομοσχέδιο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που διαθέτουν πλήθος αμερικανικού υλικού από αεροσκάφη μέχρι τροχοφόρα οχήματα , θα δουν το υλικό τους να στερεύει επικίνδυνα και τις επιχειρησιακές δυνατότητες τους να μικραίνουν πάρα πολύ.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.