Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Διαβεβαιώσεις του κ. Σπίρτζη στους κατοίκους της Βόρειας Αττικής και του Βαρνάβα για τα διόδια


Στην ομιλία του Κου Σπίρτζη στον Ωρωπό με θέμα την ενημέρωση για τα διόδια , ο Υπουργός αναφέρθηκε στον Βαρνάβα και ότι θα συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα του Ωρωπού , θέλοντας να προλάβει την ερώτηση που ήταν σίγουρος ότι θα του γινόταν από την τοπική Πρόεδρο του Βαρνάβα που ήταν στο ακροατήριο . Αναμένουμε την υλοποίηση των δημόσιων δεσμεύσεων.

Δημοτικη Κοινοτητα Βαρναβα
Αυτές τις ημέρες το θέμα των διοδίων είναι πάλι στο προσκήνιο με την ανακοίνωση του Υπουργού Κου Σπίρτζη για την απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων των περιοχών που θίγονται . Για το λόγο αυτό έχει αναρτηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία απογράφονται οι μόνιμοι κάτοικοι . Στην πλατφόρμα αυτή σε ένα μήνα περίπου, θα μπορούν να βάζουν τα στοιχεία τους και οι κάτοικοι του Βαρνάβα. Θα ειδοποιηθείτε από την Κοινότητα με ανακοίνωση, μόλις μας ενημερώσει το Υπουργείο, τόσο ηλεκτρονικά, απο σελίδα της Κοινότητας στο facebook, όσο και από ανακοινώσεις, στον πίνακα ανακοινώσεων της πλατείας και στα καταστήματα του χωριού.
Η απογραφή είναι πολύ σημαντική προκειμένου να μπούμε στην τιμολογιακή πολιτική του Ωρωπού και πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν , ώστε να συμπληρώσουμε όλοι τα στοιχεία μας . Αν είμαστε πενήντα ή εκατό άτομα, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα. Τα στοιχεία αυτής της πλατφόρμας, θα αξιολογηθούν μετά την παρέλευση τετραμήνου , και θα αφορούν τις ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν μετά από δύο περίπου χρόνια, όπως μας εξήγησε ο Κος Σπίρτζης την Κυριακή 15/4/2018 στην ενημερωτική ομιλία του, στο πνευματικό κέντρο Αγ. Στεφάνου. Όμως εμείς ως Βαρνάβας, ζητήσαμε και ζητάμε χρόνια τώρα, να μπούμε και στο τρέχον μειωμένο τιμολόγιο του Ωρωπού, στα υφιστάμενα διόδια. Πράγμα που το ζητήσαμε και στην προχθεσινή συγκέντρωση - ενημέρωση. Ο Υπουργός παραδέχτηκε δημόσια, ότι είμαστε αδικημένοι, λόγω του χωροταξικού σχεδιασμού του Καλλικράτη. Φυσικά ήξερε το θέμα, μια και έχει ενοχληθεί μετα φορτικότητας από την Κοινότητα αλλά και από το Δήμο, τόσο τον δικό μας, αλλά και προς τιμήν του και του Ωρωπού,μέσω του Αντιδημάρχου του Κου Βελτανιώτη. Έτσι θα χρησιμοποιήσουμε νωρίτερα το στοιχείο της απογραφής μας, μια και έτσι θα αποδείξουμε με αριθμούς, αυτά που προσπαθώ να στηρίξω με επιστολές μου τόσο στο Υπουργείο και στον τωρινό Υπουργό, όσο και στον προκάτοχό του , από το πρώτο δεκαήμερο ανάληψης των καθηκόντων μου στην Κοινότητα, ότι δηλαδή όλοι οι κάτοικοι είμαστε συχνοί, αν όχι καθημερινοί, χρήστες της NΕΟΑΛ . Με αυτά τα στοιχεία θα μπορέσουμε να έχουμε διαπραγματευτική ικανότητα με σύμμαχο αυτή τη φορά το Υπουργείο το οποίο όπως προανέφερα, δεσμεύτηκε δημόσια λέγοντας ότι "θέλει να μας βοηθήσει, γιατί έχουμε απόλυτο δίκιο".
Προς ενημέρωσή σας σας αναφέρω, ότι έχουν γίνει παράλληλα με το Υπουργείο, άκαρπες συναντήσεις με την Υπεύθυνη της Νέας Οδού, η οποία διαφυλάττοντας τα συμφέροντα της εταιρείας της ήταν κάθετα αρνητική σε κάθε συνεργασία , τόσο στην μεταξύ μας αλληλογραφία, αλλά και προφορική συνομιλία, όσο και στην αλληλογραφία της με το Δήμαρχο.
Για το θέμα των διοδίων και της ένταξής μας στο τιμολογιακό καθεστώς του Ωρωπού, έχουν γίνει μια σειρά επιστολών αλλά και συναντήσεων, με όλους τους κατά καιρούς υπουργούς και υπεύθυνους, με τελευταία επιστολή- η οποία και παραδόθηκε δια ζώσης στο γραφείο του Υπουργού - τον Φεβρουάριο. To τελευταίο έγγραφο είχε και τις υπογραφές τόσο του Τοπικού Συμβουλίου, όσο και όλων των Συλλόγων και Φορέων του χωριού.
Η αλληλογραφία , είναι Δημόσια έγγραφα και είναι στη διάθεση όποιου επιθυμεί, να ζητήσει αντίγραφα, προκειμένου να διαπιστώσει τις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Κοινοτικής αλλά και Δημοτικής Αρχής.
Στη διάθεσή σας τις ώρες και ημέρες λειτουργίας της Κοινότητας για όποια διευκρίνηση .
Εκ μέρους του Τοπικού Συμβουλίου
Η Κοινοτάρχης
Ασημακοπούλου Χαραλαμπία
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.