Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ο Νετανιάχου έλαβε εξουσιοδότηση κήρυξης πολέμου – Μεγάλες μετακινήσεις στρατιωτικών δυνάμεων στο Ισραήλ!

Του Βασίλη Καπούλα
Δραματικές εξελίξεις στην Μέση Ανατολή με τα σύννεφα πολέμου να πυκνώνουν πάνω από το Ιράν. Αργά τη Δευτέρα, το Κοινοβούλιο του Ισραήλ, Κνεσέτ, πέρασε νομοσχέδιο μετά από εισήγηση της Υπουργού Δικαιοσύνης,  Ayelet Shaked, με το οποίο μεταφέρθηκε η εξουσιοδότηση κήρυξης πολέμου από το Υπουργικό Συμβούλιο στον Υπουργό Άμυνας της χώρας απλουστεύοντας τη διαδικασία λήψης αποφάσεων με ταχύτατους ρυθμούς!
Ισως η πιο δυσάρεστη πολεμική είδηση που ακούστηκε εδώ και καιρό στη Μέση Ανατολή.

Ταυτόχρονα από χτες βράδυ, αυτόπτες μάρτυρες είδαν στρατιωτικές φάλαγγες με άρματα μάχης, τεθωρακισμένα και φορτηγά των δυνάμεων του Ισραήλ, IDF, να κατευθύνονται βόρεια κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου 6.
Οσο αφορά το νομοσχέδιο που πέρασε από την Κνεσέτ ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε:
«Ο νόμος αντανακλά την υπάρχουσα κατάσταση».

«Στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ταχύτητας των ΜΜΕ και του κινδύνου διαρροών, πρέπει να προσαρμοζόμαστε στην τωρινή πολιτική ασφάλειας και να βελτιστοποιούμε την δουλειά της Κυβέρνησης και του υπουργικού Συμβουλίου όσο το δυνατόν περισσότερο».
Το αίτημα πέρασε μετά από απαίτηση του πρωθυπουργού της χώρας, Μ.Νετανιάχου, ο οποίος ήθελε να έχει την εξουσία κήρυξης πολέμου η οποία να απαιτεί μόνο την έγκριση του Υπουργού Άμυνας της χώρας.
Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό για να εφαρμοστεί σε «ακραίες περιπτώσεις» όπως ειπώθηκε.
Ο Μ.Νετανιάχου, έκανε το αίτημα κατά την διάρκεια συζήτησης για την μεταφορά της ευθύνης κήρυξης πολέμου από το Υπουργικό Συμβούλιο προς ένα μικρότερο συμβούλιο ασφαλείας.
Η κοινή επιτροπή των Εξωτερικών Σχέσεων και του Υπουργείου Άμυνας, του Συντάγματος, Νόμων και της Δικαιοσύνης απέρριψαν αρχικά την απαίτηση του αλλά αργότερα πέρασε από την ολομέλεια της Κνεσέτ.
Ο Υπουργός Εξωτερικών και ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας, Avi Dichter, έφεραν την πρόταση ξανά.
Η πρόταση υποβλήθηκε για διαβουλεύσεις από την Επιτροπή Amidror που εξέταζε την λειτουργία του Συμβουλίου Ασφαλείας και στόχευε στην κωδικοποίηση μιας κατάστασης που έχει επικρατήσει από τον Πρώτο Πόλεμου του Λιβάνου το 1982.
Συνεπώς, το Ισραήλ ετοιμάζεται για πόλεμο με ταχύτατες λειτουργίες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων…
Στην ουσία με το νομοσχέδιο αυτό, ο Μ.Νετανιάχου και ο Υπουργός Άμυνας της χώρας έλαβαν την εξουσιοδότηση για κήρυξη πολέμου σε ανύποπτο χρόνο έχοντας την δυνατότητα αιφνιδιαστικού πρώτου πλήγματος.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.