Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Πρώην εκπρόσωπος ΝΑΤΟ: Τα ραντάρ θα δείξουν εάν υπήρξε πύραυλος από υποβρύχιο την ώρα που πετούσε το Mirage – Πρέπει να εξεταστεί

«Τα ραντάρ θα δείξουν εάν υπήρξε πύραυλος από υποβρύχιο την ώρα που πετούσε το μοιραίο Mirage. Όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα και αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να εξεταστεί» τόνισε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ και αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Τα αίτια της πτώσης του αεροπλάνου θα τα δώσουν τα πορίσματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν χάσαμε και δεύτερο αεροπλάνο, διότι στο παρελθόν ζεύγος αεροσκαφών είχε χτυπήσει στην περιοχή εκεί. Το σημείο είναι δύσκολο γιατί έχει χαμηλή νέφωση ιδιαίτερα όταν έρχεται μετά από μια μεγάλη καταπόνηση με ηθικό αυτουργό και δολοφόνο την Τουρκία» πρόσθεσε.
Ακόμη ο κ. Θεοδωρακίδης πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα εξασκεί εξωτερική πολιτική ακολουθώντας το δόγμα των αναχαιτίσεων, κάνουμε αγορές του «αιώνα», οι καταπονήσεις των πιλότων είναι συνεχείς, ο ελληνικός λαός «ματώνει» οικονομικά. Είναι ένας ακήρυχτος πόλεμος και δεν έχει βρεθεί πολιτική λύση ούτε και πίεση προς τη συμμαχία που ανήκουμε, για να υπάρξει μείωση αυτής της τουρκικής επιθετικότητας. Η αεροπορία μας είναι η καλύτερη αεροπορία του κόσμου, η οποία συνεχώς ρίχνεται στη μάχη της αναχαίτισης και μπλέκεται σε οιονεί αερομαχία».
Παράλληλα ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ τόνισε ότι «οι Έλληνες πολιτικοί έπρεπε να ασκήσουν πίεση σε διεθνή fora και ιδιαίτερα στη συμμαχία έτσι ώστε ο «ηθικός αυτουργός» η Τουρκία να σταματήσει και να μην λέει ειρωνικά συλλυπητήρια και μέσα εκεί να λέμε να κυνηγήσουμε το κύκλωμα των Γκιουλενιστών.
Τέλος αναφερόμενος στα πιθανά αίτια της πτώσης του μοιραίου Mirage σημείωσε πως «είναι νωρίς να ξέρουμε τι έχει συμβεί. Όταν υπάρχει κόπωση και αργές αντιδράσεις, ότι και να λέμε εμείς υποθετικά δεν μπορούμε να φτάσουμε σε ένα συμπέρασμα εάν δεν υπάρξει το πλήρες πόρισμα. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι τα Mirage ιδιαίτερα στη χώρα μας έχουν πολλά ατυχήματα για τα οποία τα πορίσματα συνδυάζουν ένα μηχανικό και ένα ανθρώπινο λάθος».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.