Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Προσομοίωση «πρώτου κτυπήματος» από τους Τούρκους στην νήσο Χίο στα πρότυπα του Κε Σαν – Ισραηλινά Κατασκοπευτικά G550 στο νησί

Ενα σενάριο φέρει τους Τούρκους να μελετούν επίθεση στη νήσο Χίο στα πρότυπα του Κε Σαν στο Βιετνάμ, κάτι που θα πρέπει οπωσδήποτε να μελετηθεί από την ελληνική πλευρά. Προσοχή, στόχος δεν είναι η κατάληψη ολόκληρου του νησιού αλλά η κατάληψη τμήματος για «χ’ χρονικό διάστημα με σκοπό ψυχολογικό αντίκτυπο στην Αθήνα.

Παρόλο που η νήσος Χίος θεωρείται ακατάλληλη στους στρατιωτικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας για «πιθανή τουρκική επίθεση» εντούτοις, το ανατολικό τμήμα του νησιού θεωρείται ευάλωτο.
Αν λάμβανε χώρα κάτι τέτοιο, θα αποτελούσε ένα πολύ μεγάλο «πλήγμα» για την ελληνική πλευρά, ανάλογο με αυτό του οχυρού του Κε Σαν στο Βιετνάμ το  οποίο παρόλο που έσωσαν οι Αμερικανοί στρατηγοί , στην συνέχεια αποσύρθηκαν αποδεχόμενοι το παράλογο της κατάστασης».
Η Χίο ως νησί της αποκαλούμενης «πρώτης γραμμής» έχει την μικρότερη απόσταση από την Αθήνα, και μια πιθανή τουρκική εισβολή και κατάληψη ακόμη και μικρής εδαφικής έκτασης, θα έθετε την ελληνική πρωτεύουσα στον άμεσο κίνδυνο του δραστικού βεληνεκούς των τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων BORA με την μεταφορά τους εκεί.
Ειδικά στην περίπτωση αυτού νησιού, τονίζουμε ότι, υπάρχει η τουρκική βάση στον κόλπο της Φώκαιας όπου χτυπάει η καρδιά του αποβατικού στόλου και της περιβόητης τουρκικής ταξιαρχίας πεζοναυτών, μιας ταξιαρχίας που ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να απειλεί τα απέναντι ελληνικά νησιά και τις βραχονησίδες.
Στις 10 Απριλίου, ο χρήστης Aegeanhawk, εντόπισε και 2ο Αεροσκάφος Ηλεκτρονικών της Ισραηλινής Αεροπορίας το Gulfstream G550 ,  πάνω από την νήσο Χίο στο Ανατολικό Αιγαίο στο άκρο ,πετώντας προς τα νότια εντός του FIR Αθηνών …
Λίγο πριν, είχε περάσει απο την ίδια περιοχή και το πρώτο αεροσκάφος του ιδίου τύπου .
Τα Ισραηλινά κατασκοπευτικά σαρώνουν το Ελληνικό FIR με την άδεια της Ελλάδος.
Δύο είναι οι στόχοι τους, τουρκικά υποβρύχια και ρωσικά…

Οι Τούρκοι με λίγα λόγια,  έχοντας την «πρωτοβουλία των κινήσεων» και έχοντας μπροστά τους εκατοντάδες ελληνικά νησιά, έχουν την στρατηγική ικανότητα να διαλέξουν ένα από αυτά , στο οποίο να θεωρούν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες από τα άλλα.
Στόχος και στο οποίο να αποστείλουν μεγάλες δυνάμεις …αιφνιδιαστικά …για να το καταλάβουν από λίγες ώρες…. έως λίγες ημέρες …θέλοντας να προκαλέσουν «ψυχολογικό σοκ» στην οποιαδήποτε το επαναλαμβάνουμε αυτό…..ελληνική κυβέρνηση .
Σημειώνεται επίσης ότι ο τουρκικός στρατός με τη βοήθεια των «επαγγελματιών » μισθοφόρων της εταιρείας  SADAT και της πανίσχυρης MIT είναι άρτια καταρτισμένος έχοντας πολλά ψυχολογικά  αποθέματα ..για νέες » κατακτήσεις» .
Μια πιθανή στρατιωτική επιχείρηση , σε κάποιο ελληνικό νησί θα μπορούσε να υλοποιηθεί από εκατοντάδες άνδρες που θα φορούν «πολιτικά» αντί για στρατιωτική στολή, και αυτό θα περιέπλεκε ακόμα πιο πολύ την ήδη « δύσκολη» κατάσταση στο Αιγαίο για τον ελληνικό στρατό .
Η προτεραιότητα για το ελληνικό υπουργείο Άμυνας θα πρέπει να είναι η προετοιμασία των ενόπλων δυνάμεων , πράγμα που γίνεται στο μέτρο του δυνατού από την στρατιωτική ηγεσία, λόγω των γνωστών οικονομικών και άλλων προβλημάτων.
Οφείλουμε επίσης όμως άμεσα να αυξήσουμε την στρατιωτική θητεία κατά (τουλάχιστον) τρεις μήνες..σε πρώτη φάση και στην συνέχεια βλέπουμε την κατάσταση  .
Είναι γνωστό ότι η  επιθετικότητα της Τουρκίας και τα τελευταία επεισόδια στα ελληνοτουρκικά είναι περισσότερο από ανησυχητικά γιατί η κλιμάκωσή τους αποσκοπεί πιθανόν λέμε σε επιχείρηση κατάληψης τριών νησιών μας.
Η Άγκυρα στοχεύει σαφώς το Καστελόριζο, τη Χίο και την Λέσβο.
Οι Τούρκοι μπορούν να παριστάνουν ότι η ΑΟΖ δεν υφίσταται αλλά έχουν βάλει στο μάτι τα τρία αυτά νησιά γιατί σε περίπτωση που καταληφθούν, προσφέρουν μια μεγαλύτερη ΑΟΖ από αυτή που σήμερα δικαιούται.
Η κατάληψη του Καστελόριζου δίνει στην Τουρκία ένα μεγάλο μέρος της ΑΟΖ που μας ανήκει στο τρίγωνο Καστελόριζου, Κύπρου και Κρήτης στην Ανατολικό Μεσόγειο που βρίθει από υδρογονάνθρακες.
Επίσης, η θάλασσα δυτικά της Χίου και της Λέσβου δίνει στην Τουρκία την δυνατότητα μεγαλύτερου μέρους της ελληνικής ΑΟΖ δυτικά αυτών των δύο νησιών.
Τούρκοι αξιωματούχοι επικαλούνται συνεχώς το τελευταίο διάστημα , τα άρθρα 12 και 13 της Συνθήκης της Λωζάννης, στα οποία αναφέρεται  ότι η Χίος, η Λέσβος, η Κως, η Ρόδος, η Λήμνος πρέπει να παραμένουν αποστρατιωτικοποιημένα.
Βέβαια οι νε-οθωμανοί νομίζουν ότι «μασάμε κουτόχορτο» και δεν λένε τίποτα για την στρατιά του Αιγαίου , η οποία σε μόνιμη βάση εκτελεί αποβατικές ασκήσεις στο κόλπου του DOGANBEY με τις ασκήσεις EFES, εδώ και πολλά χρόνια . 

  00
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.