Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πίστευα ότι ο Ηλίας Ψινάκης θα ήταν ο ιδανικός δήμαρχος για να βγάλει την πόλη από τα αδιέξοδα της.



Όμως μας απογοήτευσε, μήπως είναι πλέον αργά; Μήπως πρέπει να αναζητήσουμε τις ελπίδες μας σ’ έναν δραστήριο 40άρη με φρέσκο ενθουσιασμό και όραμα;

Ο «ιδανικός δήμαρχος», είναι ο επαγγελματικά επιτυχημένος, ο νέος, ο ανεξάρτητος, ο ακομμάτιστος, τουλάχιστον για την πλειοψηφία των κατοίκων

Ο άξονας «Δεξιά – Αριστερά» μοιάζει πλέον ανεπαρκής για να ερμηνεύσει πλήρως και να καθορίσει τις εξελίξεις στην εποχή μας… «Αναζητούνται» ψύχραιμοι και αποτελεσματικοί ηγέτες, «φρέσκα» πρόσωπα κύρους, που δεν έχουν την πολιτική ως επάγγελμα!

Δημοσκοπικά  το πιο σημαντικό κριτήριο για τον επόμενο δήμαρχο, είναι «επιτυχημένος στη δουλειά του» (84%) και νέος (54%). Το να έχει διατελέσει δήμαρχος συγκέντρωσε μόνο 26%. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, μετράει ακόμα περισσότερο ο επιτυχημένος (88%)!

Το ίδιο ισχύει και για τους προέδρους των κοινοτήτων νέος και ανεξάρτητος πολιτικά, οικονομικά, επαγγελματικά, με κύριο ενδιαφέρον, το συμφέρον της πόλης/του χωριού και των ανθρώπων του, δείχνει να είναι η πρώτη επιλογή για το 2019!

Θα διαλέξουμε με τον ίδιο τρόπο και στο χωριό του Βαρνάβα ή θα παρασυρθούμε από το που «κατεβαίνει» ο συγγενής ή από το ποιον επέλεξε η κεντρική παράταξη (επιλογή σωρού με υποτακτικούς). Η ευθύνη είναι όλων μας!
Σε μια εποχή που η χώρα έχει οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος όφειλε να είναι πλεονασματικός στην οικονομική του διαχείριση.
Το επίτευγμα αυτό επιτυγχάνεται μόνο με την αυστηρή διαχείριση των δημόσιων πόρων, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Όταν οι Δήμαρχοι και οι Πολιτικοί μιλούν λιγότερο και δουλεύουν περισσότερο είναι βέβαιο ότι θα έχουν καλά αποτελέσματα. (παράδειγμα προς αποφυγή ο δήμαρχος Μαραθώνα)
Αυτή την αρχή οφείλει να κάνει πράξη ο επόμενος δήμαρχος.
Μ. Αποστολόπουλος
Υ.Γ -  Εμείς εδώ στο Βαρνάβα μέσα σε όλη την ατυχία μας (Ψινάκης) είμαστε "τυχεροί" αφού η τοπική πρόεδρος είναι  νέα ανεξάρτητη πολιτικά, οικονομικά, επαγγελματικά, δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός και κάτω από δύσκολες καταστάσεις λειτούργησε  πάντα για το συμφέρον του χωριού και των ανθρώπων του. Θα ήταν ευτύχημα αν βέβαια το θελήσει και η ίδια να παραμείνει στην ίδια θέση κάτω όμως από διαφορετική παράταξη.
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.