Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Προοίμιο πολεμικών εξελίξεων: Ξεκάθαρο μήνυμα Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας – Η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τους S-400 στην Συρία αλλά…

Οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 που θα παραλάβει η Τουρκία στοχεύουν ξεκάθαρα τα ελληνικά αεροσκάφη και τις μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο…σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ ..ο οποίος μας «ζωγράφισε» κανονικά σε  δηλώσεις του στην ρωσική πρωτεύουσα όπου βρίσκεται .

«Χοντρό» …πολύ χοντρό παρασκήνιο ….αναφέραμε από χθες ότι υπάρχει πίσω από την απόφαση της Μόσχας να στείλει…εσπευσμένα τέσσερις   συστοιχίες πυραύλων S-400 TRIUMPH στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις,  μετά από επείγον αίτημα του Ερντογάν …το οποίο έχει άμεση όμως σχέση  με την Ελλάδα, σύμφωνα με τις σημερινές δηλώσεις του Τσαβούσογλου .  
«Η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιήσει τα ρωσικά συστήματα πυραύλων S-400 κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» την Αφρίν της Συρίας. Οι S-400 είναι ένα αμυντικό σύστημα, που θα το χρησιμοποιήσουμε μόνο αν κάποιος επιτεθεί στην Τουρκία» , δήλωσε ο ίδιος όταν συναντήθηκε με φοιτητές του Ινστιτούτου Διεθνών Κρατών Μόσχας Συγγένειες.
«Η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αγοράσει οποιοδήποτε οπλικό σύστημα από κράτη που δεν ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Η χώρα μου  είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά είμαστε ταυτόχρονα και ένα ανεξάρτητο κράτος, δεν είμαστε ένα κράτος  «δορυφόρος».
Άλλες χώρες της συμμαχίας( Ελλάδα)  μπορούν να αγοράσουν όπλα από κράτη που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ,έτσι και εμείς έχουμε το ίδιο δικαίωμα και ελευθερία », δήλωσε ο Mevlut Cavusoglu σε σχόλιο σχετικά με την αγορά από την Άγκυρα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 της Ρωσίας.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλου Γκαβούσογλου συζήτησαν την εφαρμογή της υπογεγραμμένης σύμβασης για την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 Triumf στην Τουρκία στη Μόσχα την Τετάρτη, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε δήλωσή του την Τρίτη.
 «Θα τεθεί επί τάπητος η εφαρμογή της υπογεγραμμένης σύμβασης για την παράδοση των πυραυλικών συστημάτων αντιεροπορικής άμυνας S-400 Triumf στην Τουρκία, καθώς και άλλα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα τον τομέα της συνεργασίας της αμυντικής βιομηχανίας», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο.
Η συμφωνία έχει  προκαλέσει όμως μεγάλη ανησυχία στο ΝΑΤΟ. Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Rose Gottemoeller  δήλωσε ότι οι πύραυλοι S-400 δεν ενσωματώνονται  στα συστήματα των μελών του ΝΑΤΟ, ενώ ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στρατηγός Petr Pavel  προειδοποίησε ότι αν και τα κράτη μέλη έχουν κυριαρχία στη λήψη αποφάσεων, είναι επίσης «υπεύθυνα να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των αποφάσεων τους» .
«Οι σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ βρίσκονται στο σημείο μηδέν , ενώ η Ουάσιγκτον πρέπει να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της», ανέφερε ο Τσαβούσογλου .
«Ο λαός της Τουρκίας έχει μια πολύ αρνητική γνώμη για τις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή δεν τηρούν τον λόγο τους πάντα . Οι σχέσεις μας βρίσκονται στο στάδιο της διάλυσης . Το Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν δύο ομάδες εργασίας για να αποφευχθεί αυτό το φαινόμενο…με την προϋπόθεση να τηρήσουν τον λόγο τους,  κάτι που δεν έκαναν και αυτό δεν  το ανεχόμαστε πλέον », είπε  ο ίδιος όταν συναντήθηκε με μαθητές του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας.
«Η Ρωσία θα ξεκινήσει την αποστολή και παράδοση των πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας S-400 στην Τουρκία στις αρχές του 2020», δήλωσε ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην επιτροπή στρατιωτικής συνεργασίας Βαντιμίρ Κοζίν στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 24 γνωρίζοντας ότι οι πύραυλοι αυτοί θα στραφούν κυρίως κατά της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.
Με αυτό το σκηνικό και τις σχέσεις Τουρκίας -ΗΠΑ σε διάλυση ..όπως είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ …πιθανόν λέμε «κάποιοι να «σπρώχνουν» την Τουρκία να προβεί στο απονενοημένο και να επιτεθεί πιθανόν στην Ελλάδα …για να επιτεθεί το ΝΑΤΟ στην συνέχεια στην Τουρκία και να την μετατρέψει….σε Ιράκ…λέμε τώρα, …τέτοια σενάρια επιστημονικής φαντασίας  κυκλοφορούν πλέον ευρέως.
Την απάντηση σε οποιαδήποτε επιβουλή όμως κατά της Ελλάδος θα την δώσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις …και για αυτό να είναι  σίγουροι κάποιοι ότι αυτή  η ‘απάντηση»  θα είναι δυναμική και κυρίως …αποτελεσματική κατά των προαιώνιων εχθρών μας. 



 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.