Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Αναβάθμιση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας και Ιnternet στις Αφίδνες και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

 
 

Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη της cosmote, πραγματοποίησε ο Αντ/ρχος Αφιδνών Πούλος Γιώργος, προκειμένου να ενημερωθεί για την εξέλιξη των εργασιών που έχει ξεκινήσει ο Οργανισμός προ καιρού.
Και το κυριότερο πρόβλημα, αφορά την Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς δεν υπάρχει δίκτυο οπτικών ινών πουθενά, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι αποκομμένοι από τις νέες τεχνολογίες και ταχύτητες που απολαμβάνουν οι κάτοικοι άλλων Δημοτικών ενοτήτων.
Ο Αντι/ρχος τόνισε πως αυτός ο αποκλεισμός, έχει σοβαρές συνέπειες στην εμπορική δραστηριότητα της περιοχής καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών, καθώς όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και συναγερμών συνεργάζονται και απαιτούν γρήγορο ίντερνετ.
Στο πλαίσιο αναβάθμισης του οργανισμού, και εφαρμογής νέων τεχνικών, συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή αυτή, που θα εφαρμοστεί η πιο σύγχρονη τεχνολογία που διατίθεται σήμερα, προσφέροντας ταχύτητες 100MBps, όταν ολοκληρωθούν τα έργα. Το βάθος του χρόνου που θα απαιτηθεί, θα ξεπεράσει τα δυο χρόνια, για όλο τον οικισμό, αλλά τμηματικά θα δίνονται »κομμάτια» για χρήση, όταν ολοκληρώνονται.
Οι απαραίτητες άδειες έχουν κατατεθεί στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ωρωπού, καθώς η διαδικασία θα εκκινήσει όταν ολοκληρωθούν τα έργα στις Αφίδνες, που πολύ σύντομα θα μπορούν να κάνουν χρήση δικτύου με ταχύτητες 50MBps. Και η διαδικασία αυτή, αντικαθιστώντας τα γνωστά καφάου, με σύγχρονες μονάδες συμβατές με οπτικές ίνες, και αναμεταδότες νέας τεχνολογίας μετάδοσης σήματος, θα ολοκληρωθεί σε περίπου 2-3 μήνες.
Με την ολοκλήρωση του έργου, πάνω από το 80% των χρηστών θα έχουν στη διάθεσή τους γραμμή VDSL, η οποία θα αποδίδει ταχύτητες έως και 50 Mbps, οπως ειπαμε.
Ειδική αναφορά έγινε στο κατασκευαστικό κομμάτι, και στην αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα,μετά το πέρας των εργασιών.
Η ιδιαιτερότητα της περιοχής με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, και την μεγάλη επιβάρυνση από βαριά οχήματα αποχιονισμού, απαιτούν άριστη τεχνική και άψογη εφαρμογή των προδιαγραφών.
Οι γνωστές εικόνες που έχουμε αντικρίσει όλοι μας, μετά από εγκατάσταση οπτικών ινών σε άλλα σημεία, δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά σε αυτές τις περιοχές. Τα στελέχη της cosmote, έδωσαν τις κατάλληλες διαβεβαιώσεις πως όλα θα κατασκευαστούν βάση των προβλεπόμενων προδιαγραφών, και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των εκπροσώπων του Δήμου.
 http://www.oroposnews.net
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.