Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Αποστολές «Hunter-Killer» από την Λάρισα! ΗΠΑ: «Η 110 ΠΜ η νέα βάση μας για MQ-9 Reaper – Εξετάζουμε μεταφορά μέρους του Ιντσιρλίκ»

Οριστικό: Αποκτούν βάση UAV-UCAVS οι ΗΠΑ στη Λάρισα με τις πτήσεις να ξεκινούν κιόλας από τον Μάιο ενώ σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ανοιχτά το ενδεχόμενο μεταφοράς και τμημάτων της βάσης του Ιντσιρλίκ!

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε γράψει ήδη εδώ και μήνες για την εξέλιξη αυτή στο άρθρο Γεμίζει βάσεις των ΗΠΑ η Ελλάδα: Μεταστάθμευση αμερικανικών UAVs και UCAVs σε Λάρισα και Ανδραβίδα – Θα πάρουμε ανταλλάγματα ή μόνο καλές προθέσεις; Μένει να δούμε αν πήραμε ανταλλάγματα…
Στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα αφίχθη πριν λίγες ημέρες σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα αμερικάνων αξιωματικών και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 γνωστά και ως Predator B.
Πιο συγκεκριμένα, το πολυμελές κλιμάκιο αποτελούμενο από δεκάδες αξιωματικούς και τεχνικούς της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ  αφίχθη αρχές Μαρτίου στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Λάρισα, στην 110 Πτέρυγα Μάχης που θα αποτελέσει και τη βάση τους για το επόμενο εξάμηνο.
Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», οι αμερικάνοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, έφεραν και δύο μη επανδρωμένα MQ-9 Reaper που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και είναι αυτά που θα επιχειρήσουν από κοινού με τα ελληνικά μη επανδρωμένα, στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης.
Να υπενθυμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο στρατιωτικής εκπαίδευσης ωστόσο δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2017 – μετά και τις εξελίξεις στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας – πολυμελές κλιμάκιο Αμερικανών αξιωματικών περιόδευσε σε Πτέρυγες Μάχης της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, «επιθεώρησε» εγκαταστάσεις προς αξιοποίηση, χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστή η απόφασή τους.
Μπορεί η αναβάθμιση των F-16 να βρέθηκε τον περασμένο μήνα στο τραπέζι των συζητήσεων ανάμεσα στην ελληνική και την αμερικανική πλευρά αλλά η ελληνοαμερικανική συνεργασία όμως καλά κρατεί σε έναν άλλο τομέα. Αυτόν των μη επανδρωμένων αεροσκαφών….
Το MQ-9 Reaper έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίο πολλαπλών αποστολών συμπεριλαμβανομένου ηλεκτροπτικών / υπερύθρων σκοπευτικό, πολλαπλού ρόλου ραντάρ Lynx, πολλαπλών επιλογών ραντάρ θαλάσσιας επιτήρησης SeaVue, εξοπλισμό αντιμετώπισης ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ESM). αποστασιόμετρα λέιζερ, Αυτόματο Σύστημα Προσδιορισμού Ταυτότητας (AIS), συστήματα επικοινωνιών, πυραύλους αέρος – εδάφους Hellfire και κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας GBU-12, GBU-38 και GBU-49.
Έχει αποστολή πραγματοποίησης πολλαπλών αποστολών πληροφοριών, παρακολούθησης, επιτήρησης και αναγνώρισης (ISR) και αποστολές «Hunter-Killer» πάνω από τη γη και τη θάλασσα.
Δείτε σε Βίντεο τις ικανότητες τους



 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.