Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018

Το συγκινητικό βλέμμα του σκύλου που δόθηκε ως δώρο τα Χριστούγεννα και τον εγκατέλειψαν

Battersea Dogs and Cats Home

«Ο σκύλος είναι για μια ζωή, όχι μόνο για τα Χριστούγεννα», επισημαίνει στο βασικό της μήνυμα η μεγαλύτερη φιλοζωική οργάνωση στην Μεγάλη Βρετανία, το Dogs Trust. Κι όμως αυτό το λυπηρό φαινόμενο παρουσιάζεται κάθε χρονιά.


Ενα αξιολάτρευτο κουτάβι, ο Ρόνι, έχει γίνει το πρώτο σκυλί που εγκαταλείφθηκε το 2018, αφού ο ιδιοκτήτης του που τον αγόρασε στο διαδίκτυο, στη συνέχεια τον άφησε στις 2 Ιανουαρίου στη φιλοζωική οργάνωση «Battersea Dogs and Cats Home».
Το θλιμμένο του βλέμμα έκανε τον γύρο του διαδικτύο με σκοπό να αφυπνίσει όλους αυτούς που επιθυμούν να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο χωρίς να λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν τους τις υποχρεώσεις που θα έχουν αποκτώντας ένα ζώο στο σπίτι τους.
Δυστυχώς ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων σκύλων που καταγράφεται αμέσως μετά τις γιορτές αυξάνεται πλέον σε ανησυχητικό βαθμό όπως σημειώνουν οι οργανώσεις.
Κάθε Ιανουάριο πολλοί είναι εκείνοι που μετανιώνουν επειδή πήραν σκύλο τα Χριστούγεννα και θέλουν να τον επιστρέψουν.
Δυστυχώς ο Ρόνι είναι το πρώτο κουτάβι, ηλικίας οκτώ εβδομάδων, που θα το εγκαταλείψουν οι ιδιοκτήτες του.


Battersea Dogs and Cats Home
Battersea Dogs and Cats Home
«Τον Ιανουάριο, όταν όλοι πρέπει να επιστρέψουν στη δουλειά και τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, τα πράγματα δυσκολεύουν. Τότε καταλαβαίνουν πόσο μεγάλη δέσμευση είναι να μεγαλώσεις σωστά έναν σκύλο», σημειώνουν οι υπεύθυνοι της οργάνωσης.
Πάνω από 20.000 κατοικίδια στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλειφθούν κατά τη διάρκεια αυτού του χειμώνα, με την οργάνωση «Battersea και τα Cats Home« να φροντίζει 550 σκυλιά στο καταφύγιό της.
Σύμφωνα με έρευνες η συντριπτική πλειονότητα αφιερώνει λιγότερο από δύο εβδομάδες σε έρευνα πριν επιλέξει ένα σκύλο και πολλοί παραδέχονται πως τον αγοράζουν επειδή είναι χαριτωμένο.
Επίσης οι περισσότεροι προχωρούν στην συγκεκριμένη αγορά την περίοδο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.
Δείτε το βίντεο:

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
 Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.