Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΙΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ή ΟΧΙ; (ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ)

Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ
 (ΦΩΤΟ: )Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι υπάρχει πολύς χρόνος ακόμα μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εν τούτοις ο χρόνος περνά γρήγορα κι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ετοιμάζονται ήδη για την επόμενη μέρα. Στο δήμο Μαραθώνα ήδη δρουν αντίρροπες δυνάμεις όχι μόνο σχετικά με τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου, αλλά και σχετικά με αμιγώς τοπικά ζητήματα και διεκδικήσεις. Για να γίνουμε πιο σαφείς:
Ο Ηλίας Ψηνάκης μπορεί επάξια να διεκδικήσει το τίτλο ενός υποψηφίου Δημάρχου που κατόρθωσε να προσελκύσει πολλούς νέους και ηλικιακά υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, τους οποίους στη συνέχεια ως Δήμαρχος απογοήτευσε πλήρως, με αποτέλεσμα να σκέπτονται πολύ σοβαρά αν θα πρέπει να εμπλακούν εκ νέου στη διαδικασία.
Έτσι κερδισμένο βγαίνει ακόμα μια φορά το σκληρόπετσο κατεστημένο με τους εκπροσώπους του. Αυτούς δηλαδή που η τοπική κοινωνία επιθυμούσε ν’ αποτινάξει από πάνω της με την πανηγυρική εκλογή Ψηνάκη, που επιστράφηκε και κτύπησε την ίδια ως κακώς εκτοξευμένο μπούμερανγκ.
Το δεύτερο επίτευγμα Ψηνάκη είναι η δυσπιστία πλέον προς κάθε νέο κάτοικο της περιοχής που επιθυμεί να διεκδικήσει κάποιο αξίωμα, να χαρακτηρίζεται αυτομάτως ως “ξένος”  και… «είδατε τι πάθαμε εμπιστευόμενοι ένα “ξένο”» φωνάζουν τα λαλίστατα πουλάκια στα διάφορα τοπικά πολιτικά πηγαδάκια.
Το τρίτο μεγάλο επίτευγμα Ψηνάκη αποτελεί η παντελής απουσία καθοδήγησής του απ’ τα τοπικά δρώμενα, ακόμα κι απ’ τη παράταξη που ηγείται, με αποτέλεσμα εν ενεργεία τοπικοί και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας απ’ τη δημοτική κοινότητα Μαραθώνα να ετοιμάζουν ήδη δικό τους “υποψήφιο” δήμαρχο, παρότι είναι γνωστό σ’ όλους ότι δεν έχει καμιά πιθανότητα αν επικρατήσει παρόμοιος τοπικισμός και στη δημοτική κοινότητα Ν. Μάκρης.
Επειδή λοιπόν όταν λείπει ο γάτος (δήμαρχος) χορεύουν τα ποντίκια (πολίτες), ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση ομάδας πολιτών της Ν. Μάκρης στη διεκδίκηση επαναφοράς του δήμου Ν. Μάκρης, βασιζόμενοι στις ανακατατάξεις που επιχειρούνται απ’ την Κυβέρνηση στον Καλλικράτη. Παρότι έχει διευκρινιστεί ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δεν σκοπεύει να πειράξει το χωροταξικό του Καλλικράτη, παρά μόνο τον εκλογικό νόμο που διέπει τη διαδικασία εκλογής των αιρετών των ΟΤΑ εισάγοντας την απλή αναλογική, η προσπάθεια της προαναφερόμενης ομάδας δεν υποστέλλεται.
Τέλος ως προς τις υποψηφιότητες, εκτός του Νίκου Χατζηγιάννη που έχει δηλώσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, κανείς άλλος μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει επίσημη δήλωση, αν και τοπικά μέσα βιαστικά δίνουν χρίσματα. Όσο για τα δύο ονόματα που “παίζουν” ως υποψήφιοι Δήμαρχοι, του Στέργιου Τσίρκα και του Σπύρου Λιβαθινού, ως συνήθως υπάρχει σοβαρός προβληματισμός με τα υπέρ και τα κατά για καθένα να δίνουν και να παίρνουν στη τοπική κοινωνία.
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Τσίρκας για την ώρα κρατά χαμηλούς τόνους, εμφανιζόμενος ως επικεφαλής της παράταξης του παραιτηθέντος Ιορδάνη Λουίζου, εκπροσωπώντας αυστηρά τους συναδέλφους του, ενώ ο κ. Λιβαθινός αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει αισθητή την παρουσία του με συνέντευξη που έδωσε σε τοπική εφημερίδα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει τις προθέσεις του.
http://www.kirkinews.gr
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.