Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ Γραμματικού - Μαραθώνα -- Χώρος Ταφής Ανθρώπινων Συνειδήσεων - Αξιοπρέπειας - Ανθρώπινων Χαρτομάντιλων - Φιλοδοξιών και ότι άλλο πιστεύετε....

Πρόσκληση
Στα πλαίσια της ενημέρωσης των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα για τις συνέπειες του ΧΥΤΑ Γραμματικού, το ΔΣ του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την ταινία ντοκιμαντέρ του βραβευμένου τούρκου σκηνοθέτη Φατίχ Ακίν «Μολυσμένος Παράδεισος»  που θα προβληθεί στην αίθουσα του Σινέ Αλίκη, την Τετάρτη 15/11/2017 στις 21:00, η οποία παρουσιάζει τον πολύχρονο αγώνα των κατοίκων ενός τουριστικού παραθαλάσσιου χωριού της Μαύρης Θάλασσας, όπου το τουρκικό κράτος αποφάσισε να κατασκευάσει ΧΥΤΑ, μετατρέποντάς το σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο.
Ο σκηνοθέτης μέσα από το ντοκιμαντέρ του, που έχει γυριστεί στη διάρκεια επτά χρόνων από τότε που εξαγγέλθηκε το έργο μέχρι τη λειτουργία του, δεν αναδεικνύει απλώς το πρόβλημα, αλλά το μεγεθύνει σε εθνικό και κατ’ επέκταση ευρωπαϊκό, προβάλλοντας με αποδείξεις σκληρές εικόνες και οδυνηρά κοντράστ, τις συνέπειες που κρύβει μια τέτοια ανυπολόγιστης δυναμικής βόμβα.
Η ομοιότητα του τοπίου και της θέσης του χωριού αυτού με το Γραμματικό, είναι συγκλονιστική και αυτός είναι ο κύριος λόγος, που θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους δημότες να την παρακολουθήσουν.
Η ταινία θα προβληθεί επίσης:
 Βαρνάβας -  Κυριακή 19/11/2017 στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νηπιαγωγείου
Γραμματικό - Κυριακή 26/11/2017 στις 6:00 μ.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα
Μαραθώνας  & Ν. Μάκρη - Κυριακή 3/12/2017 στις 11:00 π.μ. στο Σινέ Αλίκη
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Με εκτίμηση
το ΔΣ
Πηγή Mail
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.