Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Δεκάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε μάχες με Κούρδους αντάρτες του PKK

Δεκάδες νεκροί Τούρκοι στρατιώτες σε μάχες με Κούρδους αντάρτες του PKKΠαρά την πολυδιαφημισμένη υπεροπλία του, ο τουρκικός στρατός δείχνει να… έχει «χάσει τη μπάλα», στο μέτωπο εναντίον των Κούρδων σε Ν.Α. Τουρκία, αλλά και τα σύνορα με το ιρακινό Κουρδιστάν.

Έτσι, για ακόμη μία φορά παρουσίασε βαρυσήμαντες απώλειες στην περιοχή Ζαπ του ιρακινού Κουρδιστάν, στα σύνορα Ιράκ-Τουρκίας, στις λεγόμενες «Αμυντικές Ζώνες της Μηδίας» όπως ονομάζει το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) τα εδάφη που ελέγχει στο ιρακινό Κουρδιστάν.
Τριάντα Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, σε μάχες που διεξήχθησαν μεταξύ της Πέμπτης 19 και Παρασκευής 20 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου ο τουρκικός στρατός βομβάρδισε την περιοχή Χερεγκόλ.
Στις 00.40 της Παρασκευής ο τουρκικός στρατός άρχισε να κατεβάζει στρατιώτες από ελικόπτερα Σιρκόσκι στον λόφο Χερεγκόλ.
Στις μάχες που ξέσπασαν με τους Κούρδους αντάρτες, τουλάχιστον 30 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν.
Απώλειες είχαν όμως οι Τούρκοι και στο έδαφός τους. Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στην περιοχή της Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι. Ένας από τους νεκρούς είναι ανθυπολοχαγός.
Να σημειωθεί ότι οι τουρκικές Αρχές δίνουν συνήθως αισθητά μικρότερες απώλειες ή καθόλου στις συγκρούσεις με τους Κούρδους.
Η αλήθεια είναι δύσκολο να ανιχνευτεί, ωστόσο, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν σε πολλές επιχειρήσεις μισθοφόρους ή παραστρατιωτικούς οι οποίοι δεν καταμετρούνται στις επίσημες απώλειες του τουρκικού στρατού.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.