Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

«Μολών Λαβέ – Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες – Χρόνια Πολλά Ελλάδα» – Βίντεο

«Μολών Λαβέ, οι ήρωες πολεμούν ως Ελληνες» είπε ο  ο Επισμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος.
Συγκλόνισε για ακόμη μια φορά το μήνυμα του πιλότου του  F16 που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης!
Παραφωνία και πάλι ο Γ.Μπουτάρης, ο Δήμαρχος της πόλης, ο οποίος δεν πήγε ούτε στη στρατιωτική παρέλαση.
«Το ΟΧΙ είναι συνέχεια του Μολών Λαβέ. Δείχνει το σθένος και το μεγαλείο ελληνικής ψυχής. Οι ήρωες πολεμούν ως Έλληνες. Χρόνια Πολλά Ελλάδα», τόνισε.
Μήνυμα Παυλόπουλου «σε κάθε ιταμό εισβολέα»!
«Τα φτερά σας, τα φτερά της Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνω σε κάθε ιταμό εισβολέα το μήνυμα των προγόνων μας: Μόλων Λαβέ! Το Έθνος μας είναι περήφανο για εσάς. Η Παναγία, η υπέρτατη στρατηγός, να είναι πάντα στο πλευρό σας!» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο δικό του μήνυμα προς τον πιλότο του F16 Λουκά Θεοχαρόπουλο.
Δείτε εδώ το βίντεο
 
Εντυπωσιακή η επίδειξη της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς». Στο πιλοτήριο του F16 βρίσκεται ο Επισμηναγός (Ι) Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ένα από τα μέλη της ομάδας Ζευς που πραγματοποιούν επιδείξεις με τα μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Επισμηναγός Θεοχαρόπουλος εισήχθη στη Σχολή Ικάρων το 1998 και το 2004, τοποθετήθηκε στην 116ΠΜ/335 Μοίρα σε αεροσκάφη Α-7Ε Corsair ΙΙ. Τρία χρόνια μετά τοποθετήθηκε στην 115ΠΜ/ΣΜΕΤ σε αεροσκάφη F-16 Block52+, ενώ από το 2008 υπηρετεί στην 343 Μοίρα.
Έχει περισσότερες από 1500 ώρες πτήσης, από τις οποίες οι 1100 είναι σε αεροσκάφη F-16.
Ο πιλότος της F-16 Demo Team βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με άλλα δύο μέλη της ομάδας, τα οποία την ώρα της επίδειξης, βρίσκονται στο έδαφος για να εξηγούν στο κοινό τη διαδικασία αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ομάδας και των αεροσκαφών F-16.
Υπό δυνατή βροχή και υπό το βλέμμα του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και εκατοντάδων Θεσσαλονικεών που παραμένουν στη Λ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, η παρέλαση ξεκίνησε με δυνάμεις του μηχανοκίνητου πεζικού .
Την αρχή έκαναν οχήματα και άνδρες της Στρατονομίας, ενώ ακολούθησε ο μηχανοκίνητος λόχος τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.
Ερπύστριες ταρακούνησαν την παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ ακολούθησε διμοιρία με αντιαρματικά όπλα και η παρέλαση συνεχίστηκε με άρματα Leopard.









Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.