Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Ομόφωνη η απόφαση του Δ.Σ. Ωρωπού για την ίδρυση Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Δήμου Ωρωπού

Ομόφωνα ψήφισε  το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού κατά τη συνεδρίαση του την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου την ίδρυση Ειδικού Σχολείου Β΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης και αναμένεται άμεσα να καταθέσει το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας για έγκριση. Η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και Δημοτική Σύμβουλος κα Ανδριάνα Αλεξανδράτου κατά την εισήγησή της πρότεινε: «Την ίδρυση δομής ΣΜΕΑΕ με την ακριβή ονομασία Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Δήμου Ωρωπού με έδρα το Δήμο Ωρωπού». Επεσήμανε ότι ο Δήμος θα παραχωρήσει για το σκοπό αυτό το πρώην κτίριο του 1ου Γυμνασίου Σκάλας  και ότι θα πιστωθούν από τους ΚΑΠ της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής το ποσό των 1.000 ευρώ, ανά οικονομικό έτος, για λειτουργικές δαπάνες. Πρόσθεσε ότι «ο Δήμος Ωρωπού θα καλύψει κάθε είδους δαπάνη όπου θα απαιτηθεί για κατασκευαστικές και λειτουργικές εργασίες για την μετατροπή του υπάρχοντος κτιρίου σε μονάδα ΣΜΕΑΕ».
Η κα Αλεξανδράτου ανέφερε ότι το πρωί συνεδρίασε η Σχολική Επιτροπή, στην οποία μετείχε και ο Πρόεδρος της Β/μιας Εκπαίδευσης Ωρωπού κ. Γιώργος Μαντάς και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένες ειδικότητες  που θα λειτουργήσουν στη σχολική δομή που θα είναι αντίστοιχες με το ΕΠΑΛ.
Συγκεκριμένα προτείνονται:
Τομέας Μηχανολογίας:
Τεχνικός οχημάτων, Θερμικών και Υδραυλικών εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου-φυσικού αερίου.
Τομέας Πληροφορικής:
Τεχνικός υπολογιστών και δικτύων Η/Υ και εφαρμογών πληροφορικής
Τομέας Υγείας- Πρόνοιας-Ευεξίας
Κομμωτικής τέχνης και αισθητικής
Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Τεχνικός τεχνολογίας, τροφίμων και ποτών
Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης
Υπαλλήλων τουριστικών επιχειρήσεων
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή έχει από το 2014 ξεκινήσει τις προσπάθειες να ιδρυθεί Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεν τα καταφέραμε τότε, τώρα θα προσπαθήσουμε και πάλι. Εμείς έχουμε τις εγκαταστάσεις, θα προβούμε στις αναγκαίες τεχνικές διαμορφώσεις και το μόνο που ζητάμε είναι το διδακτικό προσωπικό».
Ο κ. Ρούσσης εξήρε την προσπάθειας της κας Αλεξανδράτου αλλά και της κας Μαίρης Κασαμπαλάκου λέγοντας ότι «εάν επιτευχθεί ο στόχος τότε θα οφείλεται σε αυτές τις δύο γυναίκες που έχουν κάνει σπουδαία δουλειά».
Ενώ χαρακτήρισε την εγκατάσταση του Ειδικού Σχολείου στο πρώην Γυμνάσιο Σκάλας Ωρωπού ως προσωρινή για τα επόμενα 2-3 χρόνια μέχρι να μεταφερθεί εκεί το Δημαρχείο. Ευχήθηκε δε στο Σχολείο να προσέλθουν και παιδιά από όμορους δήμους.
Ο επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας» κ. Γ. Γιασημάκης έκανε λόγο για θετικό βήμα που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών με ειδικές ικανότητες. Είναι πράξη πολιτισμού που αναβαθμίζει την μορφωτική δυνατότητα των παιδιών.
Η κα Μαίρη Κασαμαπαλαάκου μετά τη ομόφωνη ψήφιση του αιτήματος χαρακτήρισε την απόφαση ικανοποιητική.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.