Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο Αντιδήμαρχος Καλάμου Κ. Δέδες στο ΣΚΑΪ για τις αποζημιώσεις στα καμένα

Τι έκανε μέχρι τώρα ο Δήμαρχος του Μαραθώνα για να διεκδίκηση τα συμφέροντα των πληγέντων από τις πυρκαγιές δημοτών του Βαρνάβα. Αμφιβάλουμε αν καν ασχολήθηκε...

«Περιμένουμε το ΦΕΚ για να πάρουν το επίδομα οι πληγέντες  σε Κάλαμο και Καπανδρίτι. Πρέπει να ξεκινήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα»

Η  γραφειοκρατία στη χώρα μας καλά κρατεί. Δυόμιση μήνες μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στον Κάλαμο και στο Καπανδρίτι και ακόμα δεν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση για το βοήθημα και την αποζημίωση των πληγέντων.
Ο Αντιδήμαρχος Καλάμου και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ωρωπού κ. Κώστας Δέδες μίλησε στη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα» και τόνισε ότι αναμένεται  η δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στο ΦΕΚ για να ξεκινήσει η διαδικασία χορήγησης, αρχικά του επιδόματος των 586 ευρώ και εν συνεχεία η αποζημίωση των πληγέντων που είναι χίλια ευρώ ανά τετραγωνικό.
Ο κ. Δέδες, ο οποίος καθημερινά βρίσκεται στα υπουργεία για να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, τόνισε ότι: «Η Δημοτική Αρχή έκανε ό,τι έπρεπε, αλλά χρειάζεται να προχωρήσουν τα έργα άμεσα. Άμεσος κίνδυνος πλημμυρών δεν υπάρχει, αλλά κανείς δεν πορεί να αποκλείσει και αυτό το  ενδεχόμενο σε μια ισχυρή βροχόπτωση».
Πάντως παραδέχτηκε ότι η Περιφέρεια, μαζί με το υπουργείο, κινήθηκαν άμεσα και αποτελεσματικά για να ολοκληρωθούν οι μελέτες και να προχωρήσουν τα  έργα.
Όσον αφορά στον κίνδυνο οικοπεδοποίησης της καίσας περιοχής ήταν κατηγορηματικός: «Τέτοιο ενδεχόμενο δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου. Υπάρχει νόμος που λέει ότι όση έκταση δασική κάηκε κηρύσσεται αναδασωτέα. Το Δασαρχείο επιβλέπει σε καθημερινή βάση την περιοχή. Υπάρχουν και αεροφωτογραφίες άρα αυτό δεν μπορεί να συμβεί».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.