Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Πολεμικός «πυρετός» στην Κορεατική χερσόνησο – Κοινές ασκήσεις άρχισαν ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία με στόχο τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση των πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ


Πολεμικές προετοιμασίες από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους, την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να γίνει χτύπημα στη Βόρεια Κορέα και εκεί η ανθρωπότητα θα πρέπει να κρατάει την ανάσα της, καθώς το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου είναι πολύ πιθανό. Κι αυτό γιατί η Πιονγκγιάνγκ δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.
Ήδη, οι Αμερικανοί μετακινούν δυνάμεις στην περιοχή και ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα, ενώ όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Νότια Κορέα μαζί με τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία θα κάνουν διήμερα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια στην Κορεατική Χερσόνησο. Και μπορεί αυτό να έχει συμβεί πολλές φορές, αλλά έχει σημασία που θα εστιάσουν σε αυτές τις ασκήσεις οι τρεις δυνάμεις.
Στον εντοπισμό και την παρακολούθηση της τροχιάς πυραύλων, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας, προσθέτοντας ότι σκοπός είναι η προετοιμασία για την αντιμετώπιση απειλών από τη Βόρεια Κορέα. Κοινώς φοβούνται πώς σε περίπτωση στρατιωτικής δράσης σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ ο Κιμ Γιόνγκ Ούν θα εκτοξεύσει εναντίον τους πυραύλους και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουν, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξει εκατόμβη νεκρών.
Τα στρατιωτικά γυμνάσια θα διεξαχθούν στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας, διευκρίνισε ο νοτιοκορεάτικος στρατός. Η Σεούλ και η Ουάσινγκτον είχαν συμφωνήσει πέρυσι να διεξάγουν τακτικά στρατιωτικά γυμνάσια, κάθε λίγους μήνες.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε που επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, αμέσως δεσμεύθηκε «να ενεργήσει με αυστηρότητα» μπροστά στις απειλές της Βόρειας Κορέας, ένα θέμα που κυριάρχησε στην προεκλογική του εκστρατεία.
Όπως αναφέρουν αναλυτές ο συνασπισμός του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (LDP) του Άμπε με το κόμμα Κομέιτο της κεντροδεξιάς αναμένεται να κερδίσει τουλάχιστον 312 έδρες σε σύνολο 465 στην κάτω βουλή του κοινοβουλίου, δηλαδή πλειοψηφία δύο τρίτων.
Αυτή η πλειοψηφία θα επιτρέψει τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο επιβλήθηκε στη χώρα από τις ΗΠΑ το 1947 μετά την παράδοση της Ιαπωνίας στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Βάσει του άρθρου 9 το Τόκιο δεσμεύεται να μην «καταφύγει ποτέ» στον πόλεμο και «τη χρήση βίας ως μέσου για τη διευθέτηση διεθνών συγκρούσεων».
Θα του επιτρέψει επίσης να έχει περισσότερη νομιμοποίηση σε περίπτωση που χρειαστεί να δράσει απέναντι στη Βόρεια Κορέα. Ο ίδιος τάσσεται υπέρ της αυστηρής στάσης των ΗΠΑ, οι οποίες επιμένουν να διατηρούν «όλες τις επιλογές ανοικτές», περιλαμβανομένης της στρατιωτικής.
«Άμεσο μου καθήκον είναι να δράσω με αυστηρότητα απέναντι στη Βόρεια Κορέα (…) Θέλω να ενισχύσω τις διπλωματικές μας ικανότητες, μετά την εμπιστοσύνη που λάβαμε», δήλωσε την Κυριακή το βράδυ ο Άμπε.
Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ κινούνται όχι μόνο σε στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και σε διπλωματικό. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα πιέσει τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στο Πεκίνο, να κάνει περισσότερα για να βάλει φρένο στη Βόρεια Κορέα αλλά και να παύσει τις αθέμιτες -όπως τις χαρακτηρίζει η Ουάσινγκτον- εμπορικές πρακτικές της Κίνας.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος, ο Τράμπ θα καλέσει επίσης την Κίνα να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.
Μια ενδεχόμενη αποτυχία στην αντιμετώπιση και την αντιστροφή της πυρηνικής και βαλλιστικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα θα οδηγήσει σε μια «πολύ πιο σκοτεινή εποχή», σημείωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του.
  -- Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.