Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Συνάντηση Δημάρχου Ωρωπού με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Ενώ ο Δήμαρχος Μαραθώνα ....το γλεντάει πάλι στην Μύκονο ...

O Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017, μετείχε σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκε το θέμα της αποκατάστασης των υποδομών που υπέστησαν ζημιές, μετά την καταστροφική πυρκαγιά, που έπληξε τον Κάλαμο και το Καπανδρίτι.

Στην συνάντησαν μετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Δέδες και Δημήτρης Βελτανιώτης, ο Γεν. Γραμματέας κ. Γεώργιος Δέδες, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Σταύρος Καραγκούνης, καθώς και στελέχη του υπουργείου.
Ο Υπουργός εμφανίστηκε στη σύσκεψη, πλήρως, ενημερωμένος για την κατάσταση που έχει περιέλθει ο Δήμος μας. Διαβεβαίωσε πως οι ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών θα είναι εξαιρετικά άμεσες και σύντομες με δεδομένο ότι, ήδη, έχει τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, γεγονός που τη δίνει τη δυνατότητα ταχύτερης υπέρβασης των χρονοβόρων διαδικασιών, ώστε να υλοποιηθούν τα έργα που απαιτούνται.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος, κ. Θωμάς Ρούσσης, ζήτησε την άμεση αποκατάσταση της οδοποιίας που καταστράφηκε από την διέλευση των δεκάδων μηχανημάτων, έργων και βαρέων οχημάτων, που επιχείρησαν για την κατάσβεση της φωτιάς. Οι δρόμοι έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες και με τις πρώτες βροχές θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση.
Επίσης ζήτησε την ταχύτατη κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης από σκυρόδεμα, προκειμένου να συγκρατήσουν τους τεράστιους όγκους χωμάτων και φερτών υλικών, που ενδεχομένως θα παρασυρθούν με τις πρώτες βροχές, καθώς τα δένδρα που λειτουργούσαν ως φυσικά αναχώματα και διέκοπταν αυτήν την λειτουργία, δεν υπάρχουν.
Ακόμη ζήτησε την άμεση κοπή και απομάκρυνση των δένδρων, ειδικά, αυτών που βρίσκονται παράπλευρα και πολύ κοντά στους δημόσιους δρόμους. Πρέπει να απομακρυνθούν, καθώς αποτελούν απειλή για την δημόσια ασφάλεια. Να θυμίσουμε πως κάηκαν δένδρα πολλών ετών, με τεράστιο μέγεθος και βάρος, που
σκίαζαν πολλούς δρόμους, ειδικά στον Κάλαμο.
Ο κ. Ρούσσης, στη σύσκεψη, κατέθεσε το αίτημα για την ανάγκη κατασκευής αναχωμάτων με τους καμένους κορμούς (κορμοφράγματα, ξυλοφράγματα) από το ειδικό συνεργείο που γνωρίζει αυτήν την τεχνογνωσία, προκειμένου να ανακόψουν πιθανά πλημμυρικά και διαβρωτικά φαινόμενα, με τις πρώτες βροχές. Πρόκειται για, άκρως απαραίτητα και αναγκαία έργα, καθώς το ανάγλυφο της συγκεκριμένης περιοχής του Καλάμου, έχει την ιδιαιτερότητα μεγάλων κλίσεων, που θα μετατρέψουν τους μικρούς φυσικούς χείμαρρους, σε επικίνδυνους αγωγούς με πιθανές καταστροφικές συνέπειες.
Τέλος ζητήθηκε ο καθαρισμός και η διάνοιξη όλων των ρεμάτων της περιοχής, διασφαλίζοντας την ασφαλή ροή των υδάτων στον φυσικό αποδέκτη που είναι η θάλασσα, δίχως προβλήματα. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στην Περιφέρεια Αττικής.
Ο Υπουργός, κ. Χρήστος Σπίρτζης έκανε λόγο για συντονισμένη συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς είχε άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αναπληρωτή υπουργό κ. Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι μελέτες που έχει αναλάβει το Υπουργείο του, θα είναι έτοιμες έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Ο κ. Θ. Ρούσσης διαπίστωσε μια μεγάλη κινητοποίηση των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, με διάθεση να βοηθήσουν στα τεράστια προβλήματα, που προέκυψαν στον Δήμο μας.
Από την πλευρά της η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας, έχει, ήδη, εκπονήσει μελέτη αποκατάστασης της οδοποιίας και εκπονεί και άλλες μελέτες που απαιτούνται προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επίσης ο κ. Γεν Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ανανέωσε τη συνάντησή του, για εντός της εβδομάδας με τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, προκειμένου να συνεργαστούν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες πυρκαγιές.
Ο Υπουργός, μάλιστα υποσχέθηκε, πως σύντομα θα επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές. Ταυτόχρονα εκδήλωσε την επιθυμία του να παραστεί και στα εγκαίνια της νέας σχολικής μονάδας στην Σκάλα Ωρωπού, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σύντομα.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.