Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2017

Παρουσία του ΠτΔ κ. Πρ. Παυλόπουλου ο Αγιασμός στο Γυμνάσιο & Λύκειο Καλάμου (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, από τον Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού  κ. κ. Κύριλλο ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Γυμνάσιο & Λύκειο Καλάμου.

Ήταν μια συμβολική κίνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να στηρίξει ηθικά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, που θα κάνουν μάθημα με φόντο την καίσα περιοχή από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Αλλά και τους κατοίκους του Καλάμου που θέλουν να ξεχάσουν τοι εφιάλτη και να κάνουν ένα νέο δημιουργικό ξεκίνημα.
Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου & Λυκείου Καλάμου κα Εμ. Κωτσοπούλου-Γαρμπή, η οποία αναφέρθηκε και στο πολυσχιδές έργο του Συλλόγου.
Ακολούθως το χαιρετισμό του απεύθυνε  ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Μπ. Δαμουλής, ο οποίος σε μια αποστροφή του λόγου του αποκάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «Εκφραστή της συλλογικής συνείδησης του λαού μας και Πρόεδρο της καρδιάς μας». Επίσης η Διευθύντρια του Γυμνασίου κα Πράντη  και ο κ. Καπέλας καλωσόρισαν τους μαθητές στη νέα σχολική χρονιά.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου είπε ότι «Σαν δάσκαλος βλέπω σήμερα ότι τα παιδιά χειροκροτούν με χαρά κι αγάπη που σημαίνει ότι στην κοινωνία του Καλάμου η σχολική κοινότητα είναι αγαπημένη. Βλέπω απέναντι τα καμένα και εσάς τα παιδιά που είστε ο αντίλογος της καταστροφής. Εσείς θα δώσετε ζωή στο Τόπο αυτό». Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ενδιαφέρον του κ. Παυλόπουλου τις ημέρες της καταστροφής, όπου συνεχώς ζητούσε ενημέρωση για την πορεία της κατάσβεσης της φωτιάς.
Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης στην ομιλία του, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ύψιστη τιμή να παραστεί στον Αγιασμό ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς στο Σχολικό συγκρότημα του Καλάμου ως μια συμβολική πράξη είπε: «Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στους μαθητές, στους καθηγητές. Το σχολείο είναι βασικός πυλώνας γνώσης και ειδικά φέτος η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη. Φέτος οι μαθητές του Καλάμου και της ευρύτερης περιοχής έζησαν τη λαίλαπα της φωτιάς που κατέκαψε 28.000 στρέμματα πευκοδάσους. Τα παιδιά είδαν τον τόπο τους να καίγεται τους γονείς τους να αγωνιούν για το βιός τους. Τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και των εθελοντών να σβήσουν την πυρκαγιά, την ώρα που θα έπρεπε να ζουν το καλοκαίρι τους, στιγμές ξεκούρασης και ανεμελιάς. Ένιωσαν τη ζωή τους να απειλείται και αυτό είναι εμπειρία ζωής. Και πρόσθεσε ότι «Είμαι βέβαιος ότι το σχολείο θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτό το έντονο συναίσθημα που βιώσατε. Εύχομαι λοιπόν στους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου καλάμου και σε όλους τους μαθητές του Δήμου Ωρωπού να έχουν μία δημιουργική χρονιά γεμάτη γνώσεις και στιγμές χαράς. Τώρα είναι η ευκαιρία σας. Μέσα από το διάβασμα και τη μελέτη να γίνετε επιστήμονες. Χρήσιμοι και χρηστοί πολίτες για την κοινωνία του Ωρωπού αλλά και της πατρίδας μας που σήμερα σας έχει ανάγκη όσο ποτέ».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης κάνοντας λόγο σε μια προσωπική του στιγμή λέγοντας ότι «Δεν φανταζόμουν ποτέ όταν ξεκινούσα τη ζωή μου ότι θα ασχολούμουν με την πολιτική και πολύ περισσότερο ότι θα σας μιλούσα σήμερα, εδώ, με τη ιδιότητα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όνειρο μου ήταν να υπηρετήσω την εκπαίδευση, όπως και έκανα  όλα τα χρόνια ως καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο εξωτερικό.
Και η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής μου ήταν την ημέρα της εκλογής μου. Την ημέρα της εκλογής μου,  όπου έκανα το τελευταίο μάθημα στο Πανεπιστήμιο. Ήταν η τελευταία μέρα στο Πανεπιστήμιο. Έτυχε. Δεν ήθελα να το χάσω Οι δάσκαλοι μας και οι καθηγητές σας το γνωρίζουν. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που να σε γεμίσει από ανάμεσα στο δάσκαλο και το μαθητή από τη μετάδοση της γνώσης. Δεν μπορείτε να το αντιληφθείτε. Θα το καταλάβετε στην πορεία της ζωής, ιδίως, όσοι  γίνετε καθηγητές. Ότι και ο δάσκαλος μαθαίνει όπως μαθαίνετε κι εσείς. Κι αυτή η αμφίδρομη επικοινωνία είναι συγκλονιστική».
Αναφερόμενος γιατί επέλεξε τον Κάλαμο για να παραστεί στον Αγιασμό, ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Ο λόγος που  επέλεξα αυτό το σχολείο, και δεν το επέλεξα τώρα, ο Δήμαρχος το γνωρίζει, το είχα πει τότε ότι θα βρω ευκαιρία να έρθω, αλλά δεν είναι τώρα τη στιγμή του ορυμαγδού. Ήθελα να έρθω εδώ ακριβώς  αυτή την ημέρα γιατί σήμερα έχω να σας πω τούτο το οποίο θεωρώ ότι είναι βασικό για τη ζωή σας. Για αυτό το οποίο βλέπετε γύρω σας. Γιατί αυτό το τοπίο έχει πολλούς συμβολισμούς. Κοιτάξτε το, το ζήσατε ένα εφιαλτικό καλοκαίρι και μπαίνετε στο σχολείο, μπαίνετε στην τάξη μετά από αυτό τον εφιάλτη. Όμως αν γυρίσετε γύρω σας θα δείτε κάτι. Από τη μια πλευρά υπάρχει η καταστροφή κι από την άλλη βλέπετε τα δέντρα που αντιστάθηκαν στην καταστροφή. Σε λίγες μέρες που Θα αρχίσουν τα πρωτοβρόχια θα δείτε τη ζωή να βγαίνει ξανά. Η φύση να ανασταίνεται. Εγώ ακριβώς αυτό θέλω να σας μεταδώσω. Αυτή τη θέληση  για ζωή και δημιουργία. Πάρτε αυτό το παράδειγμα της φύσης, την αντίσταση στην καταστροφή. Της θέλησης για ζωή, της θέλησης για δημιουργία. Μπορείτε να πετύχετε, μην υποτιμάτε τις δυνάμεις σας. Τούτος ο λαός έχει τεράστιες δυνάμεις. Το πιστεύω,  το ξέρω πραγματικά. Όταν θέλει κανείς να προχωρήσει δεν τον σταματάει τίποτα. Όσο ταπεινή κι αν είναι η καταγωγή του. Θέλω να ξέρετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε σε όλα αρκεί να ξέρετε κάτι. Η γνώση δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Το διάβασμα που πρέπει να κάνετε δεν αντικαθίσταται με τίποτα. Και κυρίως μην μείνετε στην πληροφορία. Είστε μια γενιά που έχετε άπειρη πληροφόρηση. Μην μείνετε σε αυτή. Μετατρέψτε μαζί με τους δασκάλους  σας αυτή τη πληροφορία σε γνώση. Κάντε την γνώση σοφία, πνεύμα. Μην θεωρήσετε ότι αυτή η γνώση που παίρνετε εδώ στο σχολείο είναι ένα βάρος. Θα με θυμηθείτε όσοι προχωρήσετε. Αυτή την τακτική  της πληροφορίας και της γνώσης  που παίρνετε εδώ θα σας ακολουθεί σε όλη σας τη ζωή. Η βάση για την επιστήμη του μέλλοντος είναι γνώση που αποκτάτε στο σχολείο. Μην την υποτιμάτε σας παρακαλώ πολύ. Διαβάστε κι αγαπήστε αυτό που διαβάζετε. Πάρτε την πληροφορία και βάλτε την στις σωστές διαστάσεις της ζωής. Κάντε την εργαλείο για να οξυνθεί το πνεύμα σας και να δημιουργήσει. Εδώ χτίζεται η ζωή».

Μετά το πέρας των χαιρετισμών, ο ΠτΔ είχε σύντομη συνομιλία με τους μαθητές και τους γονείς, οι οποίοι του μετέφεραν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και του ζήτησαν να συνεχίσει να ενδιαφέρεται για την αποκατάσταση της περιοχής.











    
---

---

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.