Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Ήταν εμπρησμός η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο Ωρωπού;

Το ενδεχόμενο εμπρησμού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες,  εξετάζει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή του Καλάμου του Δήμου Ωρωπού, όπου στις 13 Αυγούστου σημειώθηκε η μεγάλη δασική πυρκαγιά που στο πέρασμά της κατέκαψε περίπου 39 χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, τριάντα σπίτια, αυτοκίνητα,  επιχειρήσεις, ζώα και καλλιέργειες ενώ απείλησε και κατοικημένες περιοχές.

Μετά από έρευνα που έγινε στο χώρο από όπου ξεκίνησε η φωτιά το απόγευμα της περασμένης Κυριακής βρέθηκε και παραδόθηκε στην Πυροσβεστική φιάλη από εύφλεκτο υλικό στην οποία είχαν τοποθετηθεί δύο κάτοπτρα (καθρέφτες) που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς λόγω της θερμότητας.
Βεβαίως, οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν  ότι η πυρκαγιά προήλθε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ ο οποίος κατά το παρελθόν δύο ακόμη φορές είχε προκαλέσει μικροπυρκαγιές στην περιοχή.
Μετά από αυτή την εξέλιξη η Πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.