Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Χρυσές «χορηγίες» σε συλλόγους για πολιτιστικές εκδηλώσεις αμφιβόλου ποιότητας

Ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για την προσωπική τους προβολή… με επικοινωνιακές φιέστες.

Του Μ. Αποστολόπουλου

Ενώ τα σχολεία του Βαρνάβα  κάθε χειμερινή σαιζόν δεν έχουν πετρέλαιο και τα παιδιά κάνουν μάθημα με μπουφάν στις τάξεις, οι «άρχοντες» της Δημοτικής Αρχής ξοδεύουν μεγάλα ποσά για να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους.
Το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει στον Δήμο Μαραθώνα.
Η ΚΕΔΜΑ του Δήμου έδωσε 6.000€ σε Σύλλογο του Βαρνάβα, για “φιέστα” με σουβλάκια και μπουζούκια, προϊόντα υποκουλτούρας χωρίς καμιά απολύτως ποιότητα.
Την ίδια ώρα που ο Δήμαρχος, προσπαθεί να πείσει τον Μαραθωνίτικο λαό ότι η διακυβέρνηση του έβαλε ένα τέλος στη διαπλοκή, στη διαφθορά αλλά και στο πελατειακό κράτος που επικρατούσε μέχρι πρόσφατα, έρχεται η ΚΕΔΜΑ του κ. Νησιώτη και οι «ειδικοί» της επιτροπής για να αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο.
Ότι το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει, τουλάχιστον στην όμορφη ακριτική περιοχή του Δήμου. Είναι γνωστή η τακτική των δημοτικών «αρχόντων» διάφορων τοπικών παραγόντων και συμβούλων  εδώ και πολλά χρόνια όσον αφορά την ικανοποίηση αιτημάτων επικεφαλής διάφορων πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής αλλά και ΜΚΟ.
Πολλές φορές κατά το παρελθόν, είχε επισημανθεί η προσέγγιση δημοτικών παραγόντων από προέδρους πολιτιστικών συλλόγων, οι οποίοι ζητούσαν «χορηγία» προκειμένου να διοργανώσουν διάφορες εκδηλώσεις τους.
Οι δημοτικοί παράγοντες με τη σειρά τους ενέδιδαν, αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές σε τέτοια αιτήματα σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους και να δημιουργήσουν παράλληλα, πελατειακές σχέσεις με πολλούς από αυτούς.
Είναι όμως άκρως προκλητικό, τη σημερινή εποχή που τα δυσβάσταχτα μέτρα έχουν πλήξει κάθε νοικοκυριό της χώρας, οι δημοτικοί παράγοντες να συνεχίζουν με τον ίδιο ρυθμό με τις προηγούμενες χρονιές των παχιών αγελάδων τις ευγενικές τους «χορηγίες», αποδεικνύοντας παράλληλα ότι ζουν μέσα στο δικό τους γυάλινο κόσμο, μη αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες της κοινωνίας.
Είναι προκλητικό, σήμερα που στα σχολεία του Βαρνάβα δεν υπάρχει ούτε σταγόνα πετρελαίου για τα παιδιά που παρακολουθούν μάθημα τον χειμώνα με μπουφάν στις τάξεις, ο Δήμος να σπαταλάει  χρήματα για συμμετοχή σε εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων, πολλών εξ αυτών αμφιβόλου ποιότητας που απλώς αναπαράγει τις ανάγκες του κοινού για ψυχαγωγία, χωρίς να τις διευρύνει και να ανυψώνει το πνευματικό και αισθητικό επίπεδό του…
Η ευθύνη εννοείται και δεν βαραίνει μόνο τους πολιτικούς αλλά και τους κάθε επικεφαλής διάφορων συλλόγων που πιέζουν για την ανάλογη χορηγία.
Περίοπτη θέση στην παρακάτω λίστα κατέχει και το ποσό των 6.000 ευρώ που δώσαμε όλοι εμείς από την τσέπη μας για το “ξεφάντωμα” στο Ντόρμπερι που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος στην παραλία Βαρνάβα υπό την αιγίδα της ΚΕΔΜΑ. Μια εκδήλωση, την οποία καρπώθηκε ο κ. Νησιώτης για προσωπική προβολή.
Σήμερα άραγε τι έχει να πει ο λαλίστατος κατά τα άλλα  Δημοτικός Σύμβουλος για μια εκδήλωση, η οποία πρόσφερε το απόλυτο μηδέν στο χωριό μας και την οποία κανείς δεν θα θυμάται;
ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ
Οι εκδηλώσεις αυτές προφανώς και αποτελούν μια προσπάθεια των δημοτικών αρχόντων, να καλύψουν την όποια ανεπάρκεια τους σε πολιτιστικές παρεμβάσεις στην περιοχή μας. Προσπαθούν να δείξουν στην κοινωνία ότι παράγουν πολιτιστικό έργο, όμως η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική και άκρως οδυνηρή για αυτούς.
Όμως το πιο δυσάρεστο από όλα είναι ότι την ώρα που δαπανώνται άσκοπα χιλιάδες ευρώ σε «ημέτερους», βασικές ελλείψεις και προβλήματα του Βαρνάβα βρίσκονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού, με την δραστηρια τοπική πρόεδρο (Χαρά Ασημακοπούλου) να παλεύει μόνη της χωρίς καμιά βοήθεια και υποστήριξη.

Διαβάστε ακόμα τις αναδημοσιεύσεις μας από την έγκριτη εφημερίδα ο “ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ”.


Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. Για σου φίλε μου, πολύ ωραίο το άρθρο βλέποντας ότι έχεις πιάσει το νόημα του πολιτικού γίγνεσθαι στον τόπο μας.
    Σύλλογοι, Μουσεία, τοπικοί σύμβουλοι άρχισαν να στοιχίζονται πίσω από την προοπτική της επόμενης μέρας εν όψει των επερχόμενων εκλογών του 2019. Θα μου πείτε νωρίς. Ναι νωρίς γιατί η διάλυση και η αποσύνθεση της κυβερνώσας παράταξης είναι πλέον εμφανής και άρχισε να "βρωμίζει".
    Σωστά το λες με τις πολιτιστικές κι άλλες εκδηλώσεις. Είναι η φάκα για να αποκτήσουν υποτακτικούς ψηφοφόρους ρίχνοντας άφθονο χρήμα στους κράχτες, ήτοι συλλογικούς φορείς και άλλους.
    4 σουβλάκια και 2 μπύρες 6.000 ευρουλάκια. Έβαλαν το χέρι βαθειά στην τσέπη μας για την κονόμα που λένε. Ω πόση διαφάνεια!!!! Σωστά το επισημαίνεις ....διαπλοκή, διαφθορά αλλά και στο πελατειακό κράτος.
    Περίμενε να δεις εξελίξεις σε μερικούς μήνες, ποιοι και πόσοι άχρηστοι θα προβάλουν στον ορίζοντα διεκδικώντας κάποια θεσούλα στην δημοτική εξουσία της επόμενης μέρας. Χαμός μεγάλος συνωστισμός, σου λέω. Μέχρι και η χήρα με τα λευκά πήρε φόρα και όποιον πάρει ο χάρος.
    Αυτά προς το παρόν. Θα επανέλθω δριμύτερος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.